התוכנה המתמטית "Scilab"

KKnDoIt

New member
התוכנה המתמטית "Scilab"

שלום לכולם, הרגע התקנתי את התוכנה "Scilab 2.7.2". היא נראית מרשימה מאוד, אם כי אין לי מושג איך להשתמש בה (צריך לקרוא הרבה לפני שנעשים יעילים בתוכנה כזו, לדעתי). אתם יודעים אם זה בסדר שהיא נפתחת כאשר יש חלון של DOS ברקע ? התוכנית שבו היא "scilex.exe", והחלון הזה נסגר כאשר יוצאים מ- Scilab. דרך אגב, היא מופצת תחת GNU, ביחד עם קוד המקור (דא...), והיא זמינה גם ליוניקס (כולל לינוקס), וגם לחלונות. זה כל מה שאני יודע עד עכשיו..

IP yuval

New member
OK

אני ממליץ על OCTAVE. היא תואמת MATLAB, כלומר, יש בה את רוב (?) הפונקציות שיש בMATLAB. לאוקטייב אין ממשק גרפי, אתה יכול להשתמש בכל עורך טקסט (עדיף VIM) בשביל לכתוב את התכניות, לשים אותם ב path של OCTAVE ולהריץ. עכשיו, scilab תואמת פחות לMATLAB, ואין לי ניסיון אתה, אבל היא נראת טוב (עד כמה שתוכנה מבוססת על TK יכולה להראות טוב...). בסך הכל שני התכנות מתועדות במידה סבירה, אז RTFM.

KKnDoIt

New member
נכון, לגבי Scilab אמרו לי שהיא מתוע

דת היטב. החלון של DOS הוא בסדר ? ככה זה צריך להיות ? אני אבדוק את זה. הורדתי גם תוכנה מעניינת של wolfram (החברה שמייצרת את Mathematica), שנקראת CalculationCenter. מה שיפה בתוכנה הזו, שנוסף לכך שאפשר לערוך איתה חישובים באמצעות טקסט, היא גם עורך WYSIWYG, אך שאפשר להשתמש בה לכתיבה מטמטית, ועל מה מה שנכתב כ- WYSYWIG אפשר להפעיל חישובים (שזה נראה לי מרשום מאוד). הבעיה היא שהיא יקרה (גם לסטודנטים).

KKnDoIt

New member
נכון, לגבי Scilab אמרו לי שהיא מתוע

דת היטב. החלון של DOS הוא בסדר ? ככה זה צריך להיות ? אני אבדוק את זה. הורדתי גם תוכנה מעניינת של wolfram (החברה שמייצרת את Mathematica), שנקראת CalculationCenter. מה שיפה בתוכנה הזו, שנוסף לכך שאפשר לערוך איתה חישובים באמצעות טקסט, היא גם עורך WYSIWYG, אך שאפשר להשתמש בה לכתיבה מטמטית, ועל מה מה שנכתב כ- WYSYWIG אפשר להפעיל חישובים (שזה נראה לי מרשום מאוד). הבעיה היא שהיא יקרה (גם לסטודנטים).

KKnDoIt

New member
לגבי VIM:

אני עובד עם VIM, זה עורך מעולה, אבל אני רוצה לראות אם קיימת תוכנה נוספת בסגנון CalculationCenter שמאפשר לחשב ביטויים שכתובים כ- WYSIWYG. אחרת אני לא יכול להשתמש בה כתחליף לדף ועפרון...

למעלה