התדרדרות...

שוקוקאן

New member
התדרדרות...

הי, אני לא משתתף תדיר בפורום זה, אבל מדי פעם נכנס לראות מה הענינים ואולי לשאול איזו שאלה שמציקה לי. בחודש האחרון שמתי לב שחלה התדרדרות נוראית בתכנים כאן - בנוסף לאנשים הרציניים, הנחמדים והבוגרים שהיו כאן עד לא מזמן, הצטרפו כל מיני טיפוסים שמציפים את הפורום בהודעות זבליות, גסויות ושטויות שמתאימות ל... לא לאמנויות לחימה, זה בטוח. אז מה עושים? האם יש הצעות? האם כבר נעשה ניסיון לסנן הודעות/אנשים מעצבנים? סליחה אם אני נשמע קצת "האח הגדול", אבל נראה לי שאין מנוס מנקיטת אמצעים נגד הגועל ההולך ומתרבה. חבל...

לא מסכים איתך..../images/Emo4.gif

אומנם יש כאן רוחות של שטות מידי פעם. אבל יש גם דיונים רציניים שמקבלים תגובות רציניות.... אז במקום להתלונן.... בוא נשמע איזה דברי חוכמה יש לכבודו לומר שקשורים לתחום האומנויות לחימה, ונראה איך יתפתח... ד"א.... כבר נקטו כאן אמצעים של חסימת אנשים שהתחזו לאחרים... בברכה, יניב

alexko

New member
מצטרף לדעתו של יניב

כמו בכל קבוצה וירטואלית (ובמקרה שלנו גם אמיתית) אין הגבלה לגיל המשתתפים ומה שנראה לשוקוקאן כשטות נראה למישהו אחר דבר רציני. בנוסף, מעט שטויות עדיין לא הרגו אף אחד ולהתלוצץ זה לא רע. נמהלי הפורום עושים מלאכתם נאמנה ומורידים הערות פוגעות ומעליבות. באופן כללי, רב הדיונים בפורום הם ברמה טובה ולעיתים אפילו טובה מאוד. נכון לפעמים החבר'ה קצת פילוסופיים מדי ולפעמים מצחיקים אבל בסך-הכל כולם חבר'ה טובים. תבוא למפגשי פורום ותראה בעצמך. חג שבועות שמח אלכס

alexko

New member
נמהלי = מנהלי ../images/Emo173.gif../images/Emo174.gif../images/Emo173.gif

שוקוקאן

New member
ליניב ואלכס

לי לא מפריעות ההודעות ה"פילוסופיות", אלא ההודעות הילדותיות, שלצערי מספרן התרבה בזמן האחרון. זוהי הרגשתי לפחות. אין גם שום בעיה עם התלוצצויות, אבל יש חוש הומור ויש חוש הומור. ההרגשה שלי היא שההודעות הרציניות (לא מבחינת חוש הומור) קצת נבלעות ונעלמות בים של הודעות לא רלוונטיות. אני מקווה שהתחושה שלי מוטעית, אבל אם לא, אז כדאי לעשות משהו בנדון לפני שהפנינה הזאת תאבד.

alexko

New member
יש דברים בגו

אבל עדיין קשה לסתום פיות, למרות שהמצב אצלינו טוב (ע"ע פורום וושו)

דוגמא חייה...

מה שהיה לי עם הפקידו עכשיו... שהוא חשב שאני מאיים עליו ואני התכוונתי שאני עצבן על דבר שהוא אמר... סלבו מחק... ואני לא כועס... כי ככה זה בפורום... למילים יש כח לפגוע.. אולי צריך טיפה יותר להיות עם היד על הדופק... אבל בסה"כ אחלה של פורום!!

שוקוקאן

New member
דוגמא מעולה - למה שלא צריך להיות

תודה על הדוגמה המצוינת! בדיוק לזה אני מתכוון - למה סלבו בכלל צריך למחוק הודעות כאלה? מה, אתם לא יודעים לבד איפה לשים את הגבול? קצת אחריות על מה שיוצא לכם מהפה (מקלדת)... אנשים בוגרים לא צריכים מישהו שישים להם גבול - הם שמים אותו לבד לעצמם.

צודק ולא צודק...

צודק שאנשים בוגרים לא צריכים שישימו להם גבול.... למרות שהפקידו הוא ילד 17...
לא צודק.. שלפעמים נאמרים דברים שהאומר אותם מתכוון למשהו אחר... ומשייכים אליו אחרים דבר אחר... וזה קורה כאן הרבה!! וזאת מהסיבה... : א. אנשים לא מתעמקים בכתוב (הבנת נקרא) ב. אנשים כל כך להוטים להגיד את מה שיש להם בלב שלא מקשיבים לאחר.. למרות שיוצא שלפעמים הוא בדיעה שלהם... הם ממשיכים להתווכח איתו... זו דעתי יניב

Connor MacLeod

New member
בלי לפגוע באף אחד ...

אבל יש כאן גם בני 13 (פרודו, איפה אתה, קום שנראה אותך רגע), שעם כל הכבוד מראים בגרות רבה יותר מחלק מהמשתתפים המבוגרים יותר. אני מסכים עם שוקוקאן ... וכבר ציינתי זאת בעבר. חשוב לשים לב לא רק לתכנים, אלא גם לשפת הדיבור. ועם כל הכבוד של מרחב וירטואלי, ישנם מנהלים שמתווים את קווי היסוד של המרחב הספציפי. הם מגדירים את החוקים הנהוגים ואת הסטנדרט. אם מישהו לא עומד בסטנדרט, שיחפש מרחב וירטואלי אחר, הרי המרחב הוירטואלי הוא כמעט אינסופי, אז למה דווקא כאן?

אתה צודק בעובדות, אבל אני לא רואה

מה המפתרון שאתה מציע. קשה לי מאד בתור מנהלת למחוק הודעה בגלל שהיא דבילית או לא רצינית מספיק. בשביל למחוק הודעות צריך קריטריונים די ברורים (אם כי לא חייב אובייקטיביים). האם יש לך קריטריונים כאלה שלא ישאירו את הפורום ריק בתוך שבועיים? אני חוששת שנטל הסינון במקרה זה הוא על המשתמשים. אפשר להעיר לגוף השירשורים שנראים לך כמורידים את הרמה, אפשר להתעלם מטרולים, אפשר לסמן הודעות שדורשות מחיקה, והכי חשוב, אפשר לתת דוגמא אישית ע"י כך שיוזמים דיונים חשובים ומעניינים. תראה, בפורום יש כל מיני תקופות שבהם השיח נראה כיורד ברמה מסיבה זו או אחרת. לפעמים יש הצפה של טרולים, לפעמים יש פתאום איזה מישהו שמחליט ללכלך. עברנו כבר הרבה תקופות לא טובות. בסוף, מי שנשאר מתיישר לפי הקו שלנו (של המנהלים) אבל זה תלוי בחברי הפורום כמה זמן זה יקח.

Connor MacLeod

New member
אבל מה קורה אם ... ?

מה קורה אם נכנסים גורמים שונים שבעוד שכולם מנסים להתעלם מהם, הם ממשיכים בינם לבין עצמם? בסופו של דבר, במצבים כאלה, מי שצועק הכי חזק מנצח, לא?

אז הפורום מתדרדר, ואני מוחק הודעות

או שרשורים שלמים ושולח אזהרות לצועקים, עם המלצה לחפש מקומות בהם לא יפריעו להם לצעוק. או שאחד המנהלים האחרים יעשה את זה.

אבל אולי יש אפשרות יותר טובה...

להעיר. להציע להשתמש בבדיקת-איות ע"י WORD. להסביר ש"חחחחחח" פשוט לא מקובל כאן. להסביר ששפת-רחוב מעידה על חוסר בגרות. להסביר שביטויים כמו "אני יגיע", או "יש לי שני רגליים", מעידים על חוסר השכלה. לגרום לאנשים לשפר את צורת ההתבטאות שלהם, או לעזוב (כי יימאס להם מההצקות שלנו). אפשר לעשות את זה בפורום, אבל עדיף (לפחות בהתחלה) במסרים, כדי לא להעליב. גולש שיכתוב "חחחחחחחחחח" ויקבל עשרה מסרים שמסבירים למה "חחחחחחחח" אינו מקובל אצלנו, עשוי להבין את הרמז...

hajy

New member
ואם כבר ל"חחחחחחחח"

למה באמת הוא לא מקובל?בסך הכל זה בדיוק כמו
וזה "צליל" חלופי של כותבים באינטרנט לצחוק...

זהו, שלא.

הוא ציור. : - D הם שלושה תוים. "חחחחחחחחחחחחח" זה דבר צורם ומרגיז. אולי זה מתאים במקומות אחרים, לא כאן.

למעלה