התגרדות אין סופית

התגרדות אין סופית

שלום אוהבי הכלבים,

כלבתי היפה מכל מתגרדת כבר מספר חודשים ללא סיבה נראית לעיין. אין עליה חיות רעות מכל סוג שהוא וכבר החלפנו את המזון (היא רגישה לעוף ולכן עברנו לסלמון - תפ"א). סימן אחד שניתן לראות היא קשקשת באיזור הגב האחורי.

למישהו יש רעיון?

בתודה מראש.

sapirdvm

New member
אפשר

עוד פרטים?
בת כמה?
מעוקרת?
יש עוד כלבים / חתולים?
טופלה פעם במשהו שעזר?
האם אתם מטיילים ליד מקומות האכלה של חתולים?

בוודאי

תודה דר' חנוך
בת כ- 3 (לא ידוע במדוייק - מאומצת ומעורבת)
מעוקרת
אין עוד כלבים / חתולים או בע"ח בבית. בעקרון נמצאת בבית.
בריאות תקינה ללא בעיות. כל החיסונים כסדרם וגם ביקורים במרפאה.
בעקרון לא מטיילים ליד מקומות האכלה של חתולים. אין התגרדות במהלך טיולים.
בעבר הוטרינרית הסיקה רגישות לעוף במזון והחלפנו סוג מזון (למזון תוצרת BUSH במתכון של סלמון - תפ"א) והיה שקט זמן מסויים.
אח"כ הבעיה חזרה ולפי ספק המזון היה שינוי בהרכב המזון בחברה (עוד אנשים התלוננו) ולכן עברנו למתכון סלמון - תפ"א של חברה אחרת אבל לא עוזר.
רחצה עם שמפו כלבים פשוט עוזרת לרגיעה לזמן קצר (כיום).
אנחנו רואים קשקשת עם פרורים גדולים רק ב- 1/3 האחרון של הגב (לכיוון הזנב) ורק בגב העליון. בעבר, כאשר עברנו ממזונות מכילי עוף (תוצרת הארץ) למזון של BUSH הקשקשת נעלמה לחלוטין.
האם לאור הנתונים יש רעיונות נוספים (קיבלתי בע"פ המלצה לעבור למזון מיוחד "רפואי").

בברכת חג שמח.

sapirdvm

New member
כלבה מתגרדת

זה אחד האתגרים הכי גדולים שיש ולדעתי חייבים לעבוד שיטתית בנסיון לבודד את הגורם לבעיה.
כמו שכתב כאן ד"ר ארז, האיבחון יהיה רק במרפאה כי זה נכון יותר ויש שם אמצעים לאיבחון וכאן אני יכול להציע רעיונות וכיוונים.
הדבר הראשון שהייתי עושה זה מגרד עור ומשטח מגע עם סלוטייפ: לחפש טפילי עור תוך ועל עוריים. לחפש שמרים: שוב לקיחת דוגמא עם סלוטייפ, לצבוע אותה ולחפש מיקרוסקופית שמרים. לשלוח לתרבית לפטריות (פטריות יש להן מנהג להראות כמו משהו שאינו חשוד לפטריות)
אחרי שישללו הדברים החיצוניים אפשר לנסות לאבחן אלרגיה. דווקא אלרגיה למזון קצת פחות קופצת לראש הרשימה לפי האיזור של הגירוד. שאלתי על איזור הטיול כי פעם היתה לי לקוחה שכלבתה התגרדה בלי סוף אבל לא נראו עליה פרעושים. הסתבר, כי היא מטיילת ליד איזורי האכלה. הפרעושים עולים על הכלבה, עוקצימותה אבל מתים מהר כי הכלבה מטופלת. העקיצה גורמת לאלרגיה אבל סימני פרעושים לא ניראו כלל.
כלבים שיש חשד קל שהם סובלים מארגיה לפרעושים (ודר"כ הגירוד הוא בחלק האחורי לכיוון הזנב) ממליץ לטפל בחומר נגד פרעושים כל 2-3 שבועות!!
אפשר לאבחן אלרגיה על דרך הטיפול: לתת זריקה של קורטיזון של טוח קצר. אם הוא לא עוזר בכלל, כנראה שלא מדובר באלרגיה. אם עוזר ואחר כך חוזר, יש סיכוי טוב שכן מדובר באלרגיה וצריך להמשיך באיבחון.
לעיתים המקום כל כך מודלק והדלקת היא זאת שכבר גורמת לגירוי ולגירוד. אם העור מעובה ביחס לאיזורים אחרים כנראה שיש לו כבר דלקת כרונית שגרמה לעיבוי העור ואז תחשבו על טיפול אנטיביוטי, לפעמים ארוך זמן.
לבדוק שקים אנלים. כשהם מלאים הם כואבים והכלב מתגרד ומנסה לאכול את עצמו באיזור בסיס הזנב.
ניתן כמובן לטפל סיסטמית: שמפו שמרגיע גירוד, אנטיהיסטמינים, סטרואידים, חומרי לחות לעור ועוד.
לא תמיד אנחנו מצליחים להגיע לגורם ולמרות זאת הבעיה חולפת. לדעתי אין לחשוש מנסיון לטפל כאשר שללנו דברים שהטיפול יכול להחמיר אותם. לדוגמא: לא הייתי מטפל בסטרואידים לפני ששללתי טפילי עור.
אני משוכנע שיש לווטרינרים אחרים עוד רעיונות וקווי מחשבה.
בהצלחה ואל תתיאשו (זה לא קל)
וחג שמח

מאיר183

New member
אני לא וטרינר

אבל הייתי בודק במזון בוש בפורמולה הישנה שהיה לך שקט זמן מסויים לדברייך
ולראות מה היה במרכיבים אז ומנסה לחפש פורמלה עם מרכיבים דומים קופי עד כמה שניתן ומנסה זמן מה לא רק דגש על תופ"א וסלמון גם על שאר הרכיבים שהיו בבוש בקיצר אפשר לעשות גם השוואה מה השתנה במרכיבים בין הפורמלה הישנה לבין החדשה ואולי לזהות מרכיבים חשודים .
ודבר שני כדאי למצוא את הוטרינר הנכון שידע לאבחן ולהציע פיתרון הולם כמו שצריך
אחרת זה יכול לתסכל עוד יותר .

מאיר183

New member
אהה אני שם לב שציינתה

שגם נעלמה הקשקשת באכלה בבוש
שוב שווה לדעתי לראות מה השתנה בין הפורמולה הישנה לחדשה .

חג שמח

עד שתוסיף עוד פרטים..

אני חייב לסייג במקרים מסוג זה - אל תצפה לפתרון הבעיה כאן בפורום..
אנחנו יכולים לתת רעיונות, לכוון, להמליץ על כיוון - אבל אבחנה וטיפול, בטח ובטח בבעיות עור, מחייבות בדיקה מקיפה ותחקור מקיף של הבעלים, לעתים לקיחת דגימות מהמקום וביצוע בדיקות נוספות, ואז מתן טיפול שכמעט תמיד יהיה תרופות מרשם. נשמח להמשיך לשמוע כאן - אבל במקביל גש לוטרינר
בהצלחה וחג שמח
ארז

למעלה