התגעגתי אז באתי...

Crazy_Bitch

New member
התגעגתי אז באתי...

טוב לא הייתי פה די הרבה זמן, אבל תסלחו לי נכון? אני מחפשת מן הסתם ספר לקרוא, אבל לא סתם ספר... אז ככה: אני רוצה משהו טוב (כמו כולם, לא?) אבל שלא יהיה איזו קלאסיקה... להפך- אני מעדיפה משהו נידח ומעניין יותר. אני גם ממש מעדיפה ספר של סופר איטלקי, ספרדי או דרום אמריקאי. לא יודעת למה, פשוט ככה. למישהו יש רעיונות?? תודה רבה...

דוסטו

New member
דרום אמריקאים

על קברים וגיבורים -ארנסטו סאבטו (ארגנטיני) מותו של ארטמיו קרוז - פואנטס (מכסיקני) צפור הלילה המתועבת -דונוסו (לא זוכר אבל דרון-אמריקאי) דודה חוליו והכתבן -ורגאס יוסה (פרואני) תמונות מסרט אלם -לימסרס (ספרדי) הערים הסמויות מעין -איטאלו קאלווינו (איטלקי) כולם נהדרים. ןאם את רוצה ישראלי בסגנון דרון-אמריקאי "מוצרט לא היה יהודי" של אביגור-רותם. לא נופל מהנ"ל.

Crazy_Bitch

New member
או תודה רבה!!!

לא, לא ישראלי, זה בסדר. אבל תודה רבה על הרשימה, אני אתחיל לפשפש!

דוסטו

New member
היות ואני מניח שתקראי תרגום

ולא מקור (וסליחה אם אני טועה), והיות ואני מאלה שחושבים שאביגור-רותם היא *ה*סופרת בהא הידיעה היום, והיות ו"מוצרט לא היה יהודי" הוא גם ספר מצוין וגם בסגנון הראלי-פנטסטי האופיני לסיפורת הלאטינו-אמריקאית אני בכל זאת שב וממליץ עליו מכל הלב ובכל פה.

Crazy_Bitch

New member
למען האמת

אני אקרא תרגום כי זה בעיקרון ספר שאני כבר אקרא ליומן קריאה הקרוב, ובכלל אני לא קוראת חוץ מאנגלית ועברית (בתקווה אעשיר שפותי בקרוב). העניין הוא שמתוך מסע נקמה קצרצר אני מחפשת ספר קצת יותר נידח שהמורה שלי, שהבטיחה שקראה כל ספר שנבחר בו, תתקשה להגיד כי קראה.. הקטע הדרום אמריקאי/איטלקי היה בגלל מקוריות בכתיבה שכבר הבחנתי בה, ואני מחפשת משהו מעניין. תודה על העצה, אני אוסיף את הספר לרשימה...

דוסטו

New member
אם המורה שלך זה קנה המידה

אז אין מה להתרגש. סקר שנעשה לפני כמה שנים הראה שמורים לספרות קוראים בממוצע 8 ספרים בשנה. לא משהו מרשים ובוודאי לא מכסה את מה שמתפרסם. אבל אולי המורה שלך אחר/ת. אני בספק אם היא קראה את "חייו ומותו של ארטמיו קרוס" של פואנטס או את "צפור הלילה המתועבת" של דונוסו.

Crazy_Bitch

New member
היא מאלה שמדברים לפני שהם חושבים

ואחרי כמה הערות שלה שהיו בהחלט לא במקום, וכמה ציונים שהיו עוד פחות במקום- הגיע הזמן לעשות לה חיים קשים...

עוד ספר לקרוא

אם כבר מדברים על ספרים דרום אמריקאיים: אני מאוד ממליץ לקרוא את "הדברן" של וורגס. המחבר מנסה (ולדעתי גם מצליח) לכתוב סיפור מנקודת מבט של שבט פרימיטיבי בג'ונגלים של דרום אמריקה - רגע לפני ששבטים כאלו נעלמים מהעולם.

למעלה