התגעגעתי.... אז באתי

yaelgro

New member
התגעגעתי.... אז באתי

שלום לכולם,
הרבה זמן לא הייתי פה.
לצערי החיים העמוסים לא משאירים לי הרבה זמן לגנאולוגיה, אך יחד עם זאת אנחנו חוגגים עכשיו שנה לגילוי של משפחה עניפה המפוזרת ברחבי העולם והתאגדה לה בקבוצת פייסבוק משותפת, ככה שאנחנו בקשר, משלימים מידי פעם את העץ בעוד פרטים ומתעניינים זה בחייו של זה.

ועכשיו לנושא שבגינו אני כותבת היום. לקראת מעבר של בן דודי לגרמניה במסגרת חילופי סטודנטים, עלתה אצלנו פעם נוספת הסוגיה של אזרחות זרה.
מאחר וסבתא שלי זכאית לאזרחות אוסטרית אך לא רשאית להוריש אותה (אפליית נשים עד 1983), חזרנו לבדוק את אופציית האזרחות הגרמנית.

מאחר והמקרה שלנו מורכב ואף עורך דין לא מוכן לקחת אותו על עצמו, לקחתי אותו כפרוייקט גנאולוגי מבלי להתייחס לתוצאות הסופיות, קרי גם אם לא נקבל בסופו של דבר אזרחות, ההתעסקות בנושא מעניינית ולכן לקחתי על עצמי לטפל בנושא.

ועכשיו לעובדות ולמסמכים שאני מחפשת.
1. סבתא שלי, Ina Irene Kürer נולדה בברלין ב-3.6.1931 לאב אוסטרי ולאם גרמניה במקור (איבדה את האזרחות ביום נישואי לאזרח אוסטרי) .
2. הוזמנו מסמכים מהארכיון העירוני בברלין - תעודת לידה של אמא של סבתא שלי ושל האח, וכן תעודה המעידה על איבוד האזרחות עקב הנישואין.
3. לאחר חוקי נירנברג, היגרה המשפחה לאוסטריה בתקווה ששם יהיה טוב יותר. ב-18.3.1938 ומכורח סיפוח אוסטריה, קיבלה המשפחה אזרחות (או שמא יותר הגיוני להגיד נתינות כי זכויות לא ממש היו להם) גרמנית . ברשותי תעודת העלייה של המשפחה שהוצאה בוינה, עליה מופיעים כל פרטי המשפחה והמסע מוינה דרך שוויץ לנמל בטריאסטי (איטליה) ומשם לארץ, כולל היותם אזרחי גרמניה.
4. מאחר ולמרות שאדאג לתרגום התעודה הייתי שמחה שיהיה לי מסמך מקורי של הגרמנים או האוסטרים המעידים על רכישת האזרחות הגרמנית מכורח האנשלוס, פניתי לארכיון העירוני בוינה.
עלות החיפוש דרכם היא לא הגיונית ומסתכמת ב-140 אירו לשעתיים. הארכיון היהודי כרגע בשיפוצים והם לא יכולים לעזור כרגע.

השאלות:
האם מישהו מכם יודע מה השם בגרמנית של תעודה שתעיד על כך שקיבלו אזרחות ובאיזה מאגר אינטרנטי כדאי לחפש ? ב-Genteam לא מצאתי .
והאם למישהו יש עוד רעיונות אילו מסמכים נוספים לחפש.

נכון לעכשיו אם לא אמצא מסמכים נוספים, ככל הנראה אטוס לוינה אחרי החגים ואגיע לארכיון בעצמי, שם אין עלות חיפוש ועיון אלא רק עלות על עותקים מהמסמכים .

חשוב לציין שהאנשים בארכיון בברלין אדיבים ומשתפי פעולה בצורה בלתי רגילה. הייתי בקשר עם שתי מחלקות - האחת של כתובות בעיר ממנה קיבלתי מידע תוך זמן קצר וללא תשלום, והשניה - מחלקת תעודות, מהם הזמנתי עכשיו מסמכים .

תודה מראש על העזרה,
יעל

למעלה