התגוננות

red flower

New member
התגוננות

שלום, אחרי שקראתי קצת בפורום וראיתי שאלות דומות, חשבתי שאולי אוכל לשאול כאן את השאלה שלי. בשנים האחרונות התחלתי להרגיש שבשיחות עם אנשים, כשאני מנסה לומר את דעתי, אנשים עונים לי "לא נכון" או עויינים אליי כשלתפיסתי התנהגתי ידידותי. אני כבר לא יודעת מה אמיתי ומה בתוכי. האם אני משדרת משהו מתריס? אני בחורה די עדינה לדעת כל החברים שלי. אז למה ההרגשה הזאת שאני מותקפת? אני מנסה להסתכל על שיחות של אחרים, אולי לכולם מדברים בצורה תוקפנית לפעמים, ועדיין זה נראה שונה כלפי. כמובן שאם הבעיה היא בי אז אני אראה דברים בצורה מעוותת. אם ההנהגות שלי לא נכונה אני אשנה אותה. אם ההסתכלות שלי שגוייה אני אנסה להסתכל על זה אחרת. אבל אני פשוט לא יודעת מה נדמה לי ומה אמיתי. מפחידה אותי המחשבה שאני פשוט בן אדם שנוא וכל פעם שזה עולה בי אני מיד מסתגרת בתוך עצמי ומפחדת להגיד את דעתי על דברים מחשש שאנשים יתקפו אותי.

bridges

New member
עיוות המציאות

שלום, יש לי בשורה רעה בשבילך: הראיה שלך של המציאות היא מעוותת. ד"א לא רק שלך, גם שלי וגם של כל אדם. הבשורה הטובה היא שראיית מציאות מעוותת אחת ניתן להחליף בראיית מציאות מעוותת אחרת. כיום הראייה שלך אומרת: אנשים מתקיפים אותי כשהם אומרים לי "לא נכון" אני מזמין אותך למשחק: תמציאי עיוותי מציאות שונים לכך שאנשים אומרים לי "לא נכון": עיוות מציאות מצחיק עיוות מציאות טראגי עיוות מציאות פרנאודי עיוות מציאות נעלה עיוות מציאות מעצים תתפראי, תצחיקי אותנו, תגרמי לנו לבכות...

אוריק3

New member
היי פרח אדום..או כלנית?

אני הייתי מנסה לבחון שלוש סוגיות הקשורות בך, משום שהתגובות הן אלייך כתוצאה מיוזמה שלך: האם התגובות אלייך יש בהן מרכיב של בוז, כלומר התיחסות לא שיוויונית אלייך? אם ניסית להרגיש בשיחות שמא נוצרת אצל ידידייך תחושה שאת לכאורה מתנשאת, לעיתים נימה בקול שיכולה לנבוע מסיבות שונות יכולה להשמע כהתנשאות ואז אנשים כבר לא מקשיבים לתוכן ונימת הדברים יוצרת ניכור. לעיתים התיחסות שיש בה התנשאות נובעת מהתגוננות. האם ארע לך חברתית או אישית משהו שגרם לך לאחרונה לחוש פחות בטוחה בעצמך. ובעקבות זאת לאבד מן הבטחון העצמי שלך? באם את מרגישה שהדברים באים מתוכך, אפשר באימון ובמספר שיחות להביא אל התודעה את הסיבות שעוררו את המצב דהיום.

גלעד63

New member
לא רואה מה הבעיה

בעיני יש תואם מלא בין הדרך שבה את תופסת את עצמך לבין הדרך שבה את תופסת את האופן שבו אנשים אחרים מתייחסים אלייך - את בחורה עדינה, כך אמרת, וכשאנשים לא מסכימים עם מה שבחורות עדינות אומרות אזי הן מורגשות מותקפות וסותמות את הפה - זה בסדר גמור. עכשיו בואי נעשה תרגיל - בפעם הבאה שאת מרגישה צורך להגיב למשהו שמישהו אחר אמר תתחילי את התגובה במשפט - אתה מדבר שטויות. אל תגיבי אם את לא מסוגלת להגיד את המשפט הזה ראשון ואחרי זה תספרי לי איך התפתחה השיחה ואיך הרגשת.

red flower

New member
אני ממש

מפחדת להגיד כאלה דברים....! אבל אני אחפש סיטואציה מתאימה ונראה... תודה :)

גלעד63

New member
זה בדיוק הרעיון -

שאת לא פותחת את הפה אע"כ יש לך משהו ממש חשוב להגיד ושאנשים ישמעו - אחרת עדיף לך להיות יפה ולשתוק. והדרך להדגיש גם בפני עצמך וגם בפני הסביבה את החשיבות של מה שיש לך להגיד בעינייך זה להתחיל במשפט הזה - בכך את מקבעת את חשיבות המסר לדיון עוד לפני שניגשת בכלל לנושא. בהצלחה.

red flower

New member
תודה קודם כל

קיבלתי כל כך הרבה מסרים שונים, שקצת קשה לי למקד את עצמי. כן, יכול להיות שזה בגלל שאני עדינה. הידידים שלי בד"כ חושבים שאני רגישה מדי. וכבר אמרו לי שאני נעלבת בקלות. לא, אין לי ביטחון עצמי גבוה. אני ממש משתדלת לא לפרש דברים בצורה שלילית ולא לחפש תקיפות. לא נראה לי שמזלזלים בי, למעט מקרים ספציפיים (אבל זה קורה לכולם, לא?
) פשוט לפעמים מרגיש לי שלאנשים קל יותר לשלול או להגיב אליי בתוקפנות מאשר לאנשים אחרים, גם אם הם היו אומרים את אותו הדבר. אם הנימה שלי מתנשאת אני לא מתכוונת וגם לא יודעת לזהות ולשנות את זה... ניסיתי גם לעבוד על שפת הגוף שלי, שיכולה להיות קצת כנועה לעיתים. אני חושבת שמקרים שקרו בעבר שבהם מישהו העליב או השפיל אותי, גם אם ספורים (נסיון רע בצבא, מוכרת ניבזית) גרמו לי להרגיש כל כך חסרת ביטחון שכבר כל דבר נראה לי עם כוונות רעות.

אוריק3

New member
לפיכך ובהתאמה לתגובתך אנו בעצם מבינים

שחיזוק בסיס הבטחון העצמי שלך יעלה את המודעות העצמית שלך ואז את "שוות ערך" מול אנשים באחד על אחד ובקבוצות שיחה. קראי שוב בנחת את מה שענית, את מה שכתבתי קודם ואת תשובתי זו. וחשבי עם זה המהלך שאת זקוקה לו על מנת להיות שווה בן שווים. מהלך אימון כזה איננו מסובך והוא יקנה לך את הבטחון העצמי לו את ראויה. נשמח להשיב לך באם זקוקה לעוד חיזוקים או מידע.

isaacm

New member
שלום לך, ורד

למה ורד? אין לי תירוץ, כך יצא לי מהבטן
מקווה שזה בסדר. אלייך. את יודעת קראתי את ההודעות שלך עד עכשיו. את כולן. יש לי מלא עצות לתת לך. רשימה מפה ועד . . . נו מילא - זה ממש לא משנה עד לאן. מה שלומך עכשיו כשאת קוראת את מה שאני כותב. מקווה שאת מרגישה יותר טוב עכשיו שאת יודעת שיש מליון עצות שאת יכולה ליישם. אז באמת תרגישי טוב, ועוד עצות יגיעו. אני באופן אישי מאד סקרן לגבי הדברים שאת מתארת, והיית רוצה ברשותך קצת לחפור יחד איתך. תרשי לי? בבקשה? אם החברים שלך אומרים שאת רגישה מדי ונעלבת בקלות אולי כדאי לך קצת לשמוח. כוונתי זה די אומר שבעצם דברים שפגעו בך לכאורה היה מקום שתראי אותם בצורה אחרת כמו שרונן הציע לך! בעצם למה רונן - זה בדיוק מה שהחברים שלך מנסים לומר לך. מה דעתך? איציק

למעלה