התגובה של מקדונלד'ס

התגובה של מקדונלד'ס

דיסקסנו בשרשור על ננדוס, על אפשרויות התגובה של מקדונלד'ס (אם בכלל) להתקפה החזיתית שנפתחה עליהם. הרוב טענו במידה מסוימת של צדק שמקדונלד'ס נמצאת בסוג של מלכוד, שכן תגובה שלה הופכת את היריב למתמודד ראוי וחוסר תגובה שלה, משאיר את הבמה רק למסרים השליליים נגדה. היום יצאה מקדונלד'ס במודעה שבה היא מדגישה את סלטי הבריאות שלה, מבלי להתייחס ישירות לפרסומת נגדה ומבלי כמובן לתקוף חזרה את ננדוס. בעיניי, זה בזבוז כסף. מי שרוצה אוכל בריאות לא ילך למקדונלד'ס. כל הכיף זה לאכול פעם בחודש ג'אנק אמיתי. מעבר לזה, מודעה מצ'וקמקת במעריב לא יכולה לשנות שום עמדה כלפי מקדונלד'ס ומוצריה. אבל זה פתרון קלאסי של מנהלי שיווק, כך שאני לא מופתע.

מייקי69

New member
הופ הופ הופ הופ, רגע!

נא לא לזלזל, ביבקשה
קודם כל, אני חייבת להסכים איתך שהפרסום במעריב הוא בזבוז כסף. מנסיון, לצערי, כל מודעה במעריב היא בזבוז! אבל לגבי הבריאות במקדונלד'ס... לא סתם הרימו את ה-ליין הזה של מוצרי בריאות. יש לו בהחלט דורש. קח בחשבון את כל המשפחות הגודשות את המקום... הולכים לשם עבור הילדים, בעיקר, וההורים נתקעים עם מנה של 1,000 קלוריות. בעסה. ראשית חכמה זה להקשיב לצרכי הלקוחות שלך. למה מחלקים בלונים במקדונלד'ס? - עבור הילדים הקטנים. מה מעדיפים לאכול ההורים שלהם? אז נכון, זה לא יהווה את הליבה של העסק, אבל זה ימכור, ואפילו יכניס משפחות נוספות, שנמנעו מלהכנס, כי לא היה פתרון פחות שמנוני לחלקם.

chen7

New member
תשמע...

מקדולנס רואים מול העיניים מקסימום רווח. לכן הם מנסים למכור כמה שיותר(כאילו,דה), ע"מ להגיע לכמה שיותר צרכנים יש צורך לפלח את שוק הצרכנים. ולכן הם מציעים מגוון מוצרים בעלי ציביון דומה אך מאפיינים שונים ,כפי שציינת. אבל, אני בכלל לא חושב שMC להגיב לננדוס ,שהרי זו היתה עלולה להיות טעות שיווקית חמורה. זו הסיבה שהם פשוט הפריעו למסר של ננדוס, ללא התייחסות לננדוס. המצב שMC נעמדה בפנו הוא מצב מעניין מאד, ובכלל יהיה מעניין האם ננדוס תמשיך ב"מתקפה"(אני בספק) , לחליפין אנשי MC יכולים "להחזיר" לננדוס, שוב ללא התייחסות לננדוס. הכוונה שלי היא שלמה שMC לא ישווקו מוצרים בעלי אופי דומה למוצרי ננדוס העיקרים(מוצרי חזה עוף??) פשוט תחת מותג משנה(תת מותג)- מק-עוף או משהו... הלקוחות לא יקשרו את זה לפרסומת של ננדוס, למעשה MC ינגסו בפלח השוק שננדוס מחזיקים. השאלה היא שאלת הכדאיות,האם פלח השוק שווה את ההון הצפוי על הייצור והמיתוג של המוצרים החדשים. אני לא חושב. (קצת הגזמתי, פשוט נתתי תרחיש אפשרי , לדעתי יעשו טוב MC אם ימשיכו בשלהם. ננדוס ילכו לחפש פרורי לחם במקום אחר.בתאבון.

danchen

New member
well...

I am sorrz for writing in English but I am am in Zurich airport right now and for some reason this pc doesnt support hebre (they also changed some of the letters locations in the keyboard for some reason so there could be some spelling problems). anyway, MD do have chicken products so they dont realy need to create new ones. NANDOS, through its ad, uses MD to position itslef - we are the substitute to MD... that means that we are... also in the fast food business- no need to explain what we are doing. 2 birds in one ad. MD is in a dilema (a very known one) and their choice not to respond directly is not necceserily the bad option. but what often happens in these cases when a company faces a dilema between 2 not very good options is that it picks a combination that is often the worse possible one. Maybe that is the case here, though I cant realy say since.. I am away and havent seen it. bye. Dan.

חן טי

New member
עניין הקלוריות בהחלט משמעותי

בעיקר עבור אחוז נכבד של נשים, מגילאי העשרה ומעלה. מירן, תחשוב על מצב של זוג שהגבר מעוניין לאכול המבורגר והבחורה ממאנת להכנס למצב בו הוא אוכל והיא לא, אך היא גם לא מעונינת להעמיס 1000 קלוריות (כמו שמייקי ספרה..(
), וכך יש לה פתרון חברותי נאות. בנוסף לכך, כל האלמנטים כבר קיימים: יש להם הפצה מסודרת ומצוננת של ירקות, אז מדוע לא לנצל את הפלטפורמה הייצורית כדי ליצור מוצר נצרך חדש ולקחת עוד נתח שוק קטנטן מבתי קפה? הקמפיין, לדעתי צריך היה להיות בטלויזיה. המדיה שנבחרה לדעתי מקטינה את מק, ולא משיגה את התודעה הנדרשת בפני עצמה אל יותר כתומכת למטרה זו, אלא אם יושקעו סכומי עתק שכבר יצדיקו הפקת סרטון ועליה לאוויר.

לא הבנת אותי נכון

אני לא טענתי שההחלטה למכור גם סלטי בריאות וכד' היא לא נכונה. היא נכונה מאוד מהסיבות שהזכרת, וצריך לזכור שמקדונלד'ס לא הוציאה את המנות האלה כתגובה לקמפיין של ננדוס אלא כבר לפני כחצי שנה, אם אני לא טועה. הטענה שלי היא לגבי המודעות האחרונות של מקדונלד'ס שכאילו מגיבות לקמפיין ננדוס במסר שלהן, למרות שאינן מזכירות את הקמפיין במפורש.

מייקי69

New member
תזהר כשאתה תוקף אנשי שיווק ../images/Emo3.gif

לא טענת, כן טענת.. הנה הציטוט: "בעיניי, זה בזבוז כסף. מי שרוצה אוכל בריאות לא ילך למקדונלד'ס. כל הכיף זה לאכול פעם בחודש ג'אנק אמיתי." לי זה נשמע קצת כטענה
ולמי שקצת שכח, היה קמפיין טלוויזיוני, די טעים לטעמי. אני חושבת שלחזור ולצאת עם המוצרים האלה החוצה במודעה, זאת תגובה לא רעה בכלל. לא במעריב, בטוח, אבל בהחלט לא להשאר שותקים, מצד אחד, ולא להעצים את התרנגול על מוצריו ופרסומו, מצד שני. אישית, הייתי ממליצה לשתוק, אבל אני מכירה הרבה שחושבים בדיוק להיפך: שחובה לתת להם בראש כשהם עוד קטנים.

חן טי

New member
אוקי, ומה רע בכך?

לדעתי זו התוצאה האידיאלית: הם לוקחים חלק מתשומת הלב תוך כדי שיווק הסלט שלהם. לדעתי צורת הפרסום ובחירה המדיה שגויות.

צימט

New member
סלט?

גם הסלט די ג'אנק - בטח לא סלט בריאות. למכור רשת ג'אנק פוד דרך ליין בריאותי - טעות גסה לטעמי יש לי גם איזה סלוגן...מרחיבים את העורקים בשקל ותשעים !

niro8

New member
כל עיניין המודעה הקטנה

במעריב, אולי עוד מודעה של מה בכך של מקדונלד וללא קשר לננדוס - המתחרים הקטנים. אם מקדונלד היו רוצים להתנגש בננדוס, היו מפרסמים במדייה קצת שונה וגדולה יותר ובטח בתקציב גדול יותר, גם אם האסטרטגיה השיווקית שלהם הייתה להציג את סלטי הבריאות שלהם כמלחמה חזיתית בננדוס וללא התייחסות הפגנתית מולה.

למעלה