התגברות על הווילד.

jazzyjester

New member
התגברות על הווילד.

שלום וערב טוב לכולם. במהלך מספר הימים האחרונים ניסיתי את שיטת הווילד בעזרת שעון אשר משמיע תקתוק כל שניה ואומנם הוא לא הכי חזק, אבל הוא צמוד לאוזן ומנע ממני להירדם לגמרי. הבעיה שלי היא עצם הכניסה לתוך הווילד . ידוע לי כי אני צריך להתרכז בתקתוק עצמו וזה מה שאני עושה אך אחרי מספר דקות צצה איזו מחשבה ועוד מחשבה ואז אני מתחיל ממש לשמוע קולות מאוד מציאותיים ואפילו מתחיל לראות דברים (למרות שאני עם עיניים עצומות). עד עכשיו אולי נשמע מספק אבל מיד איך שזה קורה , מרוב שזה כל כך מציאותי וכי אני מצפה שמשהו מוחשי יקרה ,זה מפחיד אותי ואני ישר מתעורר ואז הכל נעלם ושוב אני שומע את התקתוק של השעון, ומרגיש את הדופק מאוד חזק, והגוף קצת רועד. איך אני יכול להתגבר על הפחד הזה של התופעות שקורות כתוצאה מהווילד ?

לקשמי

New member
מצטרפת לשאלה

לפני יומיים ניסיתי לעשות ווילד, אבל אפילו לא הגעתי לתופעות האלה של לשמוע קולות או לראות דברים. עצם המחשבה של להגיע לזה הפחידה אותי ולכן הפסקתי להתרכז. (במקרה שלי זה היה התרכזות בנשימה).

worrywort

New member
קחו את זה כהרפתקאה

ומההרפתקאות היחידות בחיים שאתה יכול להיות בטוח במאה אחוז שלא יקרה לך שום דבר רע (ואין הרבה כאלה). אני בנאדם מאוד פחדן, אבל גם מאוד פרקטי, ומרגע שהבנתי שזה למעשה פחד חסר ביסוס (אפילו הקטן ביותר), הוא פשוט נעלם אצלי.

לקשמי

New member
בעיקרון אני מבינה את זה

אני יודעת שזה בעצם פחד חסר ביסוס אבל בכל זאת כשאני באה בפועל לנסות לעשות את זה, אני מפחדת מעצם המחשבה על זה שעוד מעט אני אראה דברים וכו' ואז אני מפסיקה לעשות את התרגיל. (כלומר מפסיקה להתרכז). קשה להסביר את זה, אני יודעת שאין לי מה לפחד אבל בכל זאת אני מפחדת. אולי אפשר להשוות את זה לפחד ממתקן בלונה פארק שלמרות שאתה יודע שהמתקן בטוח ולא יקרה לך כלום, אתה בכל זאת מפחד.

worrywort

New member
אבל המתקן יכול להישבר ואתה תעוף

ותמחץ על האדמה הקשה (תאונות כבר קרו מעולם). אף אחד לא נפגע מלהזות.

EndOfAllHopes

New member
אני חושב

שהבעיה היא שבמצבי פחד "משתלטת" האמיגדלה על המוח ואז אין להגיון משמעות, פועלים ע"פ אינסטינטקים שלא מבדילים בין אמיתי להזייה.

worrywort

New member
השאלה אם אתה נכנס למצב של פחד

אם אתה מכין את עצמך לפני זה שהכל זה הזיה ומאמין בזה ב100 אחוז... לי זה עבד.

למעלה