התגבות שיש כאן

התגבות שיש כאן

כלפי הורים שכותבים על הדברים הפחות טובים שיש להם עם ה"מערכת", הם בגדר להפוך את ההורים "לאשמים" במצב,
אני חושבת שזה מאוד לא יפה מצדם של אותם מגיבים, גלו קצת רגישות זה פורום תמיכה
וכפורום תמיכה
אנא גלו קצת אמפתיה.

כן גם אני כמו הורים אחרים

חלקתי לצוות בונבוניירות וזרי שושנים, גם אני כמו כל ההורים שלמתי כל חודש בראשון לחודש לקופת כיתה,
גם אני תמיד התחנפתי למורה ואמרתי לה כמה את יפה, גם אני כמו שאר ההורים שבחתי על כל צעד את הצוות,
גם אני כמו שאר ההורים כל סוף שנה הללנו, שיבחנו את עבודת הצוות והמורות על עבודת הקודש שלהן, התחבקנו והתנשקנו כמו
חברות הכי טובות, גם אני כמו שאר ההורים תמיד עשינו מה שהצוות יעץ וביקש כמו שהן בעלות המקצוע הטובות ביותר,
גם אני כמו שאר ההורים גייסנו כסף לתת למחנכת מתנה שבנה נולד,
אבל יום אחד קרה מה שקרה ואני לא אכנס לזה ובום ללא שום סיבה שקשורה להתנהלות לא נכונה שלנו ההורים, כל הצוות ששיבחתי היללתי, פארתי , התחבקתי
נתן לי ולבת שלי סטירה מצלצלת וחזקה, והסטירה הזו הדהדה כל כך חזק מבלי שאפשר להקטין את עוצמתה והסטירה הזו
כמו וירוס מחשבים מתפשט ללא הפסק ומשכפל עצמו כל פעם בעוצמות חזקות יותר!
ואני ממש לא היחידה ובתי ממש לא הילדה היחידה

arana1

New member
את לא יודעת שאמפטיה היא רק לכיוון אחד ?

רק מה שמקובל וממוסד וזוכה לגיבוי מקצועי נחשב כראוי לאמפטיה
כל היתר מוזמנים לאכול את הלב בשקט ולא להפריע לאנשים החשובים שעושים באמת את מה שצריך

אני חייבת לספר משהו.

השבוע, ענת היתה בבית הספר של הבן שלי ונתנה הרצאה לצוות החינוכי. היא עשתה זאת בשבילי, כי היה לי מאוד חשוב שהיא תגיע ותעשה להם סוג של ניעור, בדרכה הנעימה והאינטיליגנטית. זוהי הרצאה חד פעמית והיא לא תחזור שוב על זה, מפני שהמפגש עם אנשי חינוך הוא קשה ולא פשוט.
אבל.... אחרי שהם עברו את הזעזוע וההלם הראשוני ממה ששמעו וראו, זה גרם להם לחשוב. ראשית, רבים מהם הודו שזה החדיר בהם צניעות והם העיזו להגיד בקול שלא הכל הם יודעים, אחרים אמרו שיש להם עוד המון שאלות איליה ושהיא היתה מרתקת והם היו רוצים לפגוש אותה שוב,
חלק מהצוות, קטן אומנם, רוצים לנסות, כמה טיפים " על קצה המזלג" שהיא נתנה עם הילדים בכתה.
הרכזת הפדגוגית של בי"ס אמרה שהמון דברים ממה שענת סיפרה והסבירה על עצמה הפילו אצלה לא מעט אסימונים לגבי ילדים בוגרים אצלנו וחבר'ה בתפקוד גבוה שהיא מכירה מהוסטלים בהם היא מדריכה וזה עזר לה מאוד.
בפגישת ההשתלמות הבאה, הם יעבדו את מה שהם שמעו וינסו לקחת כמה שיותר דברים מועילים.
בנוסף, דיברתי עם המפקחת מטעם המת"יא שהיתה בהרצאה והיא אמרה שהיא אף פעם לא היתה מזמינה את ענת כי היא לא יודעת לדבר עם צוותים חינוכיים, כמובן אח"כ היא פירטה למה ואת מי היא כן היתה מזמינה (למשל את רונן גיל כי הוא כן יודע להרצות לפי דבריה....)
בדברים הללו היא רק גרמה לי להעריך את מנהלת בית הספר שלנו שבעתיים שהסכימה על סמך המלצתי בלבד, להזמין את ענת להרצות בפני הצוות.
היו אנשי צוות שטענו שענת לא אוטיסטית ומאוד עצבן אותם למה אין לה הוכחה שהיא אכן כזו, אז להם מנהלת בית הספר שלנו ענתה אח"כ שאומנם היא לא מבינה באוטיזם כמוהם אבל ממה שהיא הספיקה ללמוד ולקרוא במהלך השנה, היא זיהתה את האוטיזם של ענת תוך כדי ההרצאה ולא פקפקה בה לרגע.
כולם הסכימו פה אחד שענת עוררה אצלם הרבה כבוד והערכה לצד רגשות לא פשוטים לדבריהם(קשים, בפירוש שלי) לגבי העבודה שהם עושים וכמובן פקפוק רב.
אני דיברתי עם לא מעט אנשי צוות אתמול והם אמרו שהיה להם ממש קשה להמשיך בעבודתם החינוכית בימים שאחרי, ושהם מנסים לבדוק את עצמם כל הזמן ולשאול את עצמם שאלות ולהתייעץ אחד עם השני.
אז כן, זה זעזע את אנשי הצוות בבית ספרנו וזה דבר מצוין, שינויים קורים לאט מאוד, בטח שבמערכת החינוך, אם בכלל, אני לא יודעת מה יהיה הלאה אבל מה שבטוח שבינתיים דברים לא מתנהלים אצלנו כתמול שלשום.אני יודעת שיהיו כאלה ביניכם שיגידו, כן עוד שבוע יעבור להם והם יחזרו לסורם אך אני אולי יותר חדורת אמונה מאחרים, אני מאמינה שאפשר לשנות, לאט, לאט...
מה שבטוח, שהתגובות שענת עוררה לא נבעו כי רחמו עליה כאוטיסטית אלא כן , לדעתי, התייחסו איליה כשווה איליהם וכעסו שהיא מבטלת את עבודתם אבל זה קרה בגלל שבאמת הקשיבו לה.
אני לא הייתי בהרצאה (גילוי נאות) כי הייתי צריכה להשאר עם הילדים.
ענת יקרה, תודה לך, עשית משהו חשוב מאוד, התחלת משהו. רק את מסוגלת לעשות משהו כזה, מהמקום של האכפתיות והדאגה שלך לילדים והבוגרים שהמערכת מתייאשת מהם ומתנערת מהם בבגרותם כי הם בעלי יכולות נמוכות ולא ניתנים לנירמול. הלוואי שזו תהיה התחלה של שיפור....

arana1

New member
ענת קשה יותר לעיכול כי יודעת משהו שרונן לא

והמשהו הזה נובע מזה שהיא מרגישה לחלוטין גם אוטיסטים שהכי מתקשים לתפקד
ולכן היא גם הרבה יותר קשה לעיכול
ובכלל לסביבה,בווודאי של"חינוכית", הרבה יותר קל להבין אספים, כי אלה אנשים שמפגינים לא מעט דברים שניתנים להבנה ומדידה וכימות נורמטיבי
גם מבחינה התנהגותית וגם מבחינה מה שנחשב כהישגים

בדיוק לכן
עד שכבר נמצא אדם שמסוגל גם להתבטא בצורה מובנית,"גבוהה", אדם שהתנסה ולמד ושוחה בחשיבה מופשטת ,אקדמית, וגם בו זמנית גם לחוש את הלחצים והכאבים והצרכים והאפשרויות והדרכים של אנשים בתפקוד נמוך יותר
ממש ממש כדאי להקשיב לו
ובתשומת לב

החברה שלי הייתה בהרצאה ואמרה שהיה מדהים
מאוד שמח לשמוע שגם בצוותים היו אנשים שלא נשארו אדישים
ולדעתי זה נובע מכך שאמת זה דבר כל כך חזק עד שהוא מסוגל לעבור ולהדהד דרך המחסומים הכי גדולים

אתה כ"כ צודק. היו מספר הורים בהרצאה

שניים התקשרו אליי לחלוק את החוויה, לדבריהם והם מאוד התרשמו מהצורה שענת מחוברת לעצמה כאוטיסטית. הם הבינו אותה (אעפ"י שהיו אנשי צוות שטענו שלעיתים היה קצת קשה לעקוב והשפה היתה די גבוהה) ומאוד התעניינו בהסברים שלה על המוח והמחקר החדש בתחום. הם כ"כ הצטערו שהיא גרה רחוק, הם רצו להפגש איתה ולהזמין אותה לביתם כדי שתראה את ילדיהם ותעזור להם ללמוד ליצור איתם קשר יותר משמעותי...

yuliyuli1

New member
יש מקום להרצאות של ענת וגם להרצאות של רונן

ואולי הצוות החינוכי, ובעיקר המתי"א, צריכים להבין שיש דברים שנכונים יותר לחלק מהאוטיסטים וחלק שמתאים יותר לאחרים.

למשל לגבי הבן שלי - אני חושבת שרונן גיל מבין אותו יותר מענת, אבל אני מבינה מקריאה כאן שיש אוטיסטים שלגביהם זה הפוך.

arana1

New member
לא כתבתי שלא

רק ניסיתי להסביר ולמה ואיך גישתה של ענת רחוקה יותר ממה שמזוהה כנורמטיבי, שמכאן גם הערך וגם הקושי.

והתגובה שלי היא למציאות שבה הרונןים נחשבים כראויים וענת לא.

לי אישית אין ספק שגישתה הרבה יותר מעניינת והרבה יוצר מקדמת, אובייקטיבית, ולכו אפילו אספים ונ"ט עשויים להנות מזווית ראייתה, גם אם נדמה להם שלא.

ענתנוי

New member
הפער עמוק יותר

רונן מדבר בעיקר על אספי"ם - מה שאני מגדירה כ"אוטיזם חברתי". הקשיים של המערכת עם אספי"ם יכולים להיכנס לתחום החינוך ולכן יש לרונן מקום במערכת החינוך.

אני מדברת על אוטיסטים - ועל קשיים בתפקוד ולכן זה חורג מתחום החינוך ועובר לתחום הבריאות. הבעיה היא שהממסד הרפואי לא מבין את התופעה ובמקום לפתור אותה רק מחריף את הקשיים.
והבעיה הקשה יותר, לדעתי, ולא רק במערכת החינוך, היא ההנחה שאם לממסד המוכר אין תשובה אז הילדים או האנשים האלו אבודים ואפשר להתייחס אליהם כמו לסחורה פגומה......

ההרצאה הזו הייתה מבחן מבחינתי ועמדתי בו בהצלחה. זו הוכחה שאכן הכל אפשרי וגם אנשים בלי שום חומות הגנה יכולים להשתלב בחברה בלי להיפגע ולא חייבים לחיות במוסדות סגורים ומוגנים לכאורה.
והיכולת הזאת נלמדת, ולכן השאלה היחידה שהעליתי בסוף ההרצאה היא: כמה אוטיסטים בוגרים עובדים בבית הספר כמתווכי תקשורת?
אפס, כמובן - כמו בכל המוסדות שמיועדים לכאורה עבור אוטיסטים.....

ואת זה חייבים לשנות, כי עד שלא יהיה שילוב מוצלח של אוטיסט "קלאסי" בעבודה שמתאימה ליכולותיו, חומת האטימות וחוסר האמונה תמשיך להרוס כל חלקה טובה.....

ועד שלא תקום אלטרנטיבה לאלו"ט זה לא יקרה - אז זו המשימה שלי עכשיו.....

arana1

New member
אלא שזו הבעייה

שגם מחילופי הדברים בשרשור הזה וגם מדיונים שהתפתחו בפורום הזה לגבי מגוון הנושאים שמהווים חלק מהבעיות הקיומיות של האוטיסטים עולה שלא פעם אוטיסטים בתפקוד גבוה לכאורה מהווים את האוייבים הכי קשים של אוטיסטים בתפקוד נמוך
ומטעמים שלדעתי מובנים מאליהם
כי אלה שיכולים לזכות לקצת הכרה וכבוד לא יוותרו עליו ועליה תמורת הזדהות עם כל מה שהם הכי מנסים להדחיק ולהתרחק ממנו
להפך
הם יודעים איך לפגוע באוטיסטים הרבה יותר טוב מהנ"ט עצמם כי הם עצמם גם כאלה

וזו רק אחת הסיבות שכל כך קשה להקים אלטרנטיבה לאלו"ט
ולכן ניסיתי להתייחס אליה

גם אוטיסטים בתפקוד נמוך, או קלאסיים, מהווים בעיה חברתית תרבותית ולא רק בעייה רפואית
עצם דחיקתם להגדרה /של בעייה רפואית רק בגלל שבאמת אין להם הרבה מימשק עם מה שנחשב בטעות לחברה זו בעייה חברתית ותרבותית ממדרגה ראשונה

ענתנוי

New member
נקודת מוצא

ולא "בעיה" - גם לאנשים עם בעיה חברתית יש בעיה רפואית. הגוף והנפש הם יחידה אחת....

אבל יש אנשים שזקוקים לעזרה יותר בתחום החברתי ויש כאלו שיכולים לפתור את הבעיות החברתיות שלהם בעצמם - ברגע שהם מצליחים לפתור את בעית התפקוד.
זה תלוי איזה "צד" חזק יותר - הפנים או החוץ.....

אלטרנטיבה לאלו"ט זה בלתי אפשרי, מצד אחד - והכי פשוט - מצד שני.
זה רק עניין של הגדרה, ועכשיו הכל פתוח ויש שוק פרוע של עמותות וארגונים שנלחמים על ה"עוגה".
לקח לי הרבה זמן להבין מה לא בסדר ב"עמותה" ואיך להתגבר על הבעיה הארגונית הזו.....

אלוט זה הורים והורים אוטיסטים צריכים להבחר לה

וכך גם הורים אחרים שרואים דברים אחרת ואז אלוט תהיה מענה לכולם. אין חוק להורה אוטיסט, שבעצמו אוטיסט, להבחר לאלוט ויש בחירות בקרוב.
יותר קל לשנות את אלוט מאשר ליצור לה אלטרנטיבה (היא כל כך מזוהה עם אוטיזם, כל כך הרבה שנים....)

ענתנוי

New member
זו טעות

הבעיה היא המבנה הארגוני, ולכן כל ארגון היררכי (וזה כולל גם את כל העמותות) ייצור, בהכרח, מבנים חברתיים היררכיים.
וארגון הורים יהיה תמיד ארגון של הורים בשביל הילדים ולעולם לא ארגון של הילדים עצמם - ולכן ארגוני הורים לא צריכים לתת מענה למבוגרים....

אוטיסטים, כמו כל בני האדם, לא נשארים ילדים כל החיים....

שאלה

אבל אם הורה לילד, אוטיסט בעצמו, לא יכול לפעול טוב יותר למען האחר?
כל בוגר צריך להחליט עבור עצמו, אוטיסט או לא, זה לא נראה לי העניין, העניין להתייחס אחרת באופן כללי...
מודה שלא מכירה בכלל את המבנה שלהם אבל עצם זה שיש בחירות אומר שאפשר לשנות, כולל את האופי.

גבר סופי היקרה

ענת מדהימה ומקסימה,
ואני חייבת לתת לך "ציון לשבח "על הסנגור שלך את המערכת{המנהלת} אכן ראוי "להערצה "עד כמה הורה מגן על מערכת, ובמיוחד על מנהלת,
מעורר מחשבות ותמיהות אבל לא משנה היות שחשפת[גם בעבר} פרטים אני לא נכנסת לזה,
רק חבל שאת מאוד מטעה כאן את הקוראים ואני לא יכולה לפרט כי חשפת כאן פרטים וזה לא הוגן לעורר ויכוח בגלל זה,

נ.ב דברי נכתבו ברמה כללית בלבד!

אני לא מסנגרת על אף אחד, פשוט מספרת רשמים

ועובדות לגבי הרצאה אחת, בבי"ס. אנחנו יכולים לטמון את הראש בחול או להלחם על מה שאנו מאמינים בו אבל עד שלא תגיע ענת המדהימה והמקסימה, כמו שאמרת ולא תאמר את האמת בפנים לכולם אז מאמצינו יהיו די לשווא.
אני פשוט מעריכה את זה שהמנהלת הזמינה אותה להרצות אעפי" שלא היה לה מושג מה יהיה. דיברתי איתה אחרי והיא אמרה שנהנתה מאוד והיתה מרותקת ברמה האישית והמקצועית, אעפ"י שהדברים שענת אמרה לא היו קלים לעיכול בכלל.
זו הרצאה שהשאירה חותמה, נראה כמה זמן החותם הזה יישאר ומה יקרה הלאה...
אני לא מתווכחת וגם לא מטעה קוראים, כל אחד אומר מה שהוא מרגיש וזה מה שאני מרגישה.

כפי שכתתבי אני לא אכנס לוויכוחים

כי חשפת פרטים, והדברים שכתבת ממש אבל ממש לא מדויקים, אבל היות שחשפת כאן פרטים ושמות בעבר אני נמנעת מלהיכנס לזה..

TikvaBonneh

New member
תודה רבה על השיתוף

שמחה שמצאת איך להעזר ובמי.
שמחה שהצלחת לעזור לילד שלך ולילדים אחרים.
כל הכבוד.

למעלה