התבלבלתי קצת...

התבלבלתי קצת...

למה בספר השישי הארי הלך שוב למחילה? אני לא מבין, הרי בספר החמישי הם נמנעו מלהיות שם כי זה מסוכן מדי... אז למה פתאום בשישי זה הפך להיות בסדר? לא דע אני זוכר שידעתי את זה... טוב זה אומר רק דבר אחד - זמן לקרוא שוב!

Jemma7

New member
כי...

מרגע שהוא הופך לבוגר הגנת הדם של דמבלדור מתפוגגת, וזה כבר לא משנה איפה הוא יהיה בקיץ.

Jemma7

New member
התבלבלתי../images/Emo122.gif

בספר החמישי לא רצו שהוא יהיה ב"מסדר עוף החול" כי חשבו שוולדמורט משתלט על המוח שלו, ושהוא ישתמש בהארי כדיי לדעת מה הולך שם. בספר השישי הוא היה בערך שבועיים בבית של הדארסלים, מספיק זמן כדיי שהבית שלהם ייחשב לבית שלו והכישוף של דמבלדור ימשיך לחול עליו. אח"כ הוא כבר יכול להיות איפה שבא לו. כלומר נראה לי

ToryMaster

New member
פחות או יותר

אני חושבת שאחרי מה שהלך בספר החמישי במשרד הקסמים, דמבלדור היה די כמעט לחלוטין בטוח שוולדמורט לא ינסה להשתלט על הארי שוב, כי הוא די סבל נורא בפעם האחרונה שהוא ניסה. ובתחילת הספר השישי, כשדמבלדור לוקח את הארי אל המחילה, הארי עדיין לא בוגר, ב31 ליולי של אותה שנה רק מלאו לו 16, לא 17.

Jemma7

New member
עכשיו הבנתי../images/Emo13.gif

ובקשר לגילאים התבלבלתי. את מסבירה טוב

ToryMaster

New member
באמת?

אני ערה בערך שלושים ומשהו שעות, השכל שלי חטף נמק כבר מזמן, ואפילו אני מצאתי את עצמי עוצרת כמה פעמים באמצע כתיבת ההודעה הזו ושואלת את עצמי "רגע, למה התכוונתי?" [כן כן, אם אנחנו לא ממשיכות פה דיון ענייני נעבור לחברתי וזה.

Jemma7

New member
אם זה מעודד אותך.....

גם במצב קשה כזה את מסבירה יותר ברור ממני. עילגים שליטה

אם לא רצו שהוא יהיה שם

"בספר החמישי לא רצו שהוא יהיה ב"מסדר עוף החול" כי חשבו שוולדמורט משתלט על המוח שלו, ושהוא ישתמש בהארי כדיי לדעת מה הולך שם." אז למה הוא כן הלך לשם בסוף? וזה במילא לא משנה לדעת בגלל שהוא לא ידע כמעט כלום על המסדר...

Jemma7

New member
כי...

הם הבינו שהוא ממש סובל אצל הדרסלים והוא ממשממש לחץ אז הם נכנעו. אני צריכה לקרוא את הספר החמישי עוד פעם.

רונילי92

New member
הממ.. אם אני לא טועה

הם לא רוצו שהוא יהיה במסדר כדי שלוולדמורט לא יהיו עיניים ישירות למסדר.. אבל גם אם הוא היה במפקדה, הוא לא השתתף במפגשים שלהם. ((אני חושבת שזה ככה.. תקנו אותי אם אני טועה)
מקווה שעזרתי

אם אני זוכר נכון,

בספר השישי משרד הקסמים הקצה להארי סטטוס מיוחד שהקנה לו הגנה מתאם המשרד. לכן הארי היה יכול ללכת למחילה (כי צוות של משרד הקסמים מגן עליו גם שם, למשל: סינון הדואר של הוויזלים). בספר החמישי משרד הקסמים לא הכיר בחזרתו של וולדמורט ולכן גם לא הגן על הארי. דמבלדור חשב (עד להתקפה של הדמנטורים) שהבית של הדרסלים הוא המקום הכי בטוח להארי (בגלל הקסם שהוא הפעיל בזמנו). לאחר שהוא הבין שהארי חשוף שם, הוא העביר אותו למקום בו יכולים להשגיח עליו - הבית של סיריוס. ככה לפחות אני הבנתי את זה.

כלומר

אם הבנתי נכון אז אתה אומר שכאילו משרד הקסמים סיפק הגנה למחילה? (זו לא שאלה רטורית אם זה נשמע ככה) ואז גם שם הארי היה מוגן..

jonathan500

New member
בגלל

הם לא היו בבית של סריוס בגלל המיסדר פינה זמנית את הבית של סיריוס מחשש שיעבור לבלאטריקס לסטריג' שהיא היורש הכי קרובה לבית בלק

למעלה