התבלבלתי לגמרי

התבלבלתי לגמרי

משהו יכול לעשות לי סדר? בני לוקח עד סוף השבוע ריטאלין רגיל 10 מ"ג. אחרי שההסכמים וההבטחות שלו לקחת חצי כדור נוסף בשעה 11:00 לא הועילו אנחנו עוברים, בהמלצת הנוירולוג לקונצרטה. אחרי קריאה היום בדפי הפורום, לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין קונצרטה לבין L.A ו- S.L תודה חנה

spidergirl

New member
הבדלים

קונצרטה- כדור בשחרור מושהה ל- 12 שעות LA ו- SR - כדור בשחרור מושהה ל- 8 שעות

תודה רבה

והאם יש הבדלים אם בכלל, בתופעת הריבאונד? כי בריטלין הרגיל,הוא חווה פעמיים את הריבאונד וגם זה היה ניתן למניעה, אם הייתי מודעת מספיק לתופעה.

zivadina

New member
ריבאונד

בדרך כלל "ריטלין רגיל" גורם להכי הרבה ריבאונד, כי הוא משתחרר ונעלם ב"זבנגים". הכדורים האחרים, בכללם קונצרטה, משתחררים יותר לאט למחזור הדם ונעלמים יותר לאט, כך שברוב המקרים אין איתם ריבאונד. קונצרטה 36 מ"ג היא מנה בגודל 10 מ"ג ריטלין רגיל אבל עם השפעה למשך 10-12 שעות.

חן חן40

New member
האמת היא

שאני שאלתי רקדרך מחשב של חברה שלי כי המחשב שלי בעבודה הושבת. אז תודה על התשובות, שהן בהחלט הרגיעו אותי. רק עוד שאלה קטנה אם קונצרטה 36 מ"ג היא כמו רטלין 10 מ"ג, אז מה המשמעות של קונצרטה 18 מ"ג? היא עוד הרבה פחות ממה שבני לקח עד היום רק משתחרתת יותר לאט? תודה שוב ולילה טוב חנה

05 מיכל

New member
את רוצה להגיד שהוא עבר

מרטלין 10 לקונצרטה 18?! זה כמו לרדת לחצי כדור רטלין, רק ל 12 שעות! מציעה לך להתקשר לרופא.

חן חן40

New member
כן

הנוירולוג כתב לרופאה המטפלת שתי אלטרנטיבות. האחת להוסיף חצי כדור , כלומר שסה"כ הילד יקבל 15 מ"ג ריטלין ביום והאלטרנטיבה השניה היא, לקחת קונצרטה 18 מ"ג, כדור אחד ליום. האמת היא שזה נשמע לי הגיוני, עד שקראתי פה שכדור ריטלין אחד של 10 מ"ג הוא שווה ערך לקוצרטה 36 מ"ג.

05 מיכל

New member
ריבאונד

כשהתרופה עוזבת את הגוף בסוף שעות העבודה לפעמים היא כאילו "מכבה אחריה את האור". כלומר השינוי ממצב עם-תרופה למצב בלי-תרופה גורם בגוף תגובות מסוימות (אצל חלק מהאנשים, ויש הבדל בין סוגי הרטלין). לפעמים זה שינוי במצב הרוח, לפעמים בהתנהגות, לפעמים רעב פתאומי וחזק וכו'. גם העוצמה משתנה מאדם לאדם, ולא תמיד זה מצריך התייחסות, אבל לפעמים כן.

lolita205

New member
אחד ההבדלים-

ההבדל העיקרי בין קונסרטה לריטלין הוא זמן ההשפעה. קונסרטה משפיעה בין 10 ל12 שעות לעומת הריטלין שמשפיע בין 4 ל8 שעות ולכן לפעמים יש צורך לקחת עוד כדור במהלך יום הלימודים. ברגע שתיקחו קונסרטה הבן שלך לא יצטרך לקחת את העוד כדור בבי"ס.. הכדור שהוא יקח בבוקר יספיק לו.

למעלה