התבטאות ששמעתי בגן -

בימבילי

New member
התבטאות ששמעתי בגן -

הבת שלי (בת 3.5) בגן חדש ומכירה שם רק ילד אחד - שכן שלנו וחבר שלה. היום בגן היא רצתה לשחק איתו, הוא היה קצת מרוחק (במאמר מוסגר אציין שהוא אמר לה שהוא חבר שלה רק בבית ואני כמעט בכיתי כשראיתי את הפרצוף הנדהם שלה). בכל מקרה - היא שאלה אותו איפה אמא שלו. התושבה: "אין לי אמא. אמא שלי מתה." הבת שלי: "אז מי יקח אותך מהגן?" השכן: "רק אבא לוקח אותי מהגן. אמא כבר לא לוקחת אותי כי היא מתה." (אציין כמובן כי אמא שלו חיה וקיימת). הבת שלי: "אמא שלי לא מתה וגם אבא שלי לא מת". ואני תוהה אם האמירה שלו היא נורמלית וחלק מהגיל או שיש פה משהו אחר. לי היה מאוד לא נעים לשמוע את הדו שיח הזה.

lulyK

New member
אאוצ'.

ברכות על הגן החדש, נשמע שיהיו שם הרבה הזדמנויות לפתח את הדמיון.

לאה_מ

New member
האמת? הייתי ממש מתבאסת אם ילד שלי

היה אומר עלי את זה... מצד שני, פעם שמעתי את הילדים שלי משחקים שהם יתומים... אז בעצם - ילד שלי כן אמר עלי את זה
מצד שלישי, נשמע לי סביר בהחלט בגיל הזה. סתם באסה לאמא.

אפרתש

New member
חלק ממשחק תפקידים

שאופייני אצל ילדים. כשהיינו ילדים היינו לפעמים משחקים ב"נגיד אנחנו יתומים". וזה היה כדי לשחק בהרפתקאות כמו שראינו בספרים או בטלויזיה. (משום מה, חיי היתומים נראים מאד מסעירים בספרות
). ואני חושבת שזה מה שהיה אצל הילדים שלך.

אני לא בטוח שילד בגיל הזה מבין

ב100% מה זה בדיוק אומר אמא מתה. בנוסף מושג המוות הוא בוודאי קיבל ממישהו אחר מבוגר , הורה . אני מאמין שיש לילד מטענים מול אמא שלו , ואולי היה מעדיף להיות רחוק ממנה או שהוא מרגיש כך. בכל מיקרה ברור שאם הוא הגיב כך לביתך הרי שקיימת איזו שהיא נקודה לא בריאה בחייו שנובעת אולי מחוסר ... באהבה

Diana M

New member
ובמחשבה קצת אחרת

לא מזמן שמעתי את חברתי בזמן ויכוח עם בעלה לגבי שוויון בין שני הורים עובדים, מודיע לו חד משמעית "מחר אני מתה. אז כנראה שאתה חייב לקחת את הילד מהגן, פשוט אין לך ברירה" הילד כמובן שמע ולא ממש עשה עליו רושם. אבל לא היה מפתיע אותי בכלל אם היה אומר בגן "היום אמא שלי מתה ואבא בא לקחת אותי.

lulyK

New member
אצלנו במשפחה נהוג להגיב על

התנסחויות כאלה ב"אפילו לא בצחוק"

Diana M

New member
אצלנו במשפחה יש דווקא הרבה צחוק

ונהוג לומר, הצחוק יפה לבריאות. לחיים.

למעלה