התבטאות שרון

Neta558

New member
התבטאות שרון

מה אתם חושבים על הנאום של שרון בו השווה בין צכוסלובקיה במלחמת העולם השניה למצב בו מעמידה ארה"ב את ישראל היום?

השוואה מפגרת

זאת בגידה בידיד האמריקני. שרון שכח שהם הצילו אותנו בועידת דרבן האחרונה מבזיון ושמדינת ישראל קיימת בעצם על כספי הסיוע האמריקני.

המוסד

New member
השוואה ממש לא מפגרת

ארה"ב לוחצת על ישראל לבצע וויתורים טריטוריאליים בשביל שקט בדיוק כמו אירופה מצכוסלובקיה בקשר לסיוע האמריקני ישראל ממש אבל ממש לא צריכה אותו יש לי אפילו מאמר של הIASPS שבזמן האחרון אני עושה להם יחסי ציבור לא רעים

okok4

New member
מצחיק מאוד

הסיוע השנתי של ארה"ב לישראל מסתכם בכמיליארד שקלים. התקציב השנתי של המדינה הוא בסביבות 4.5 מילארד שקלים. אממממ... לא הייתי אומר שאפשר לוותר על כזאת נדיבות.

המוסד

New member
דבר ראשון התקציב הוא 40 מיליארד...

דולר... דבר שני כדאי שתקרא את המאמר

D-34

New member
מה קרה לך???

רק לא מזמן אמרו שהתקציב כ-211 מיליארד שקל.

Leee

New member
מבחינה צבאית נסתדר בלעדיהם

אבל בלי כסף גם צבא לא יהיה... אנחנו תלויים בארה"ב מאוד, ואפילו שקשה לך להאמין, כדאי שתלמד מההסטוריה הפוליטית והעבר הפוליטי היותר קרוב שזה נכון.. אחרת שרון לא היה נסוג מעזה אחרי 2 לילות כי ארה"ב אמרו שצריך..

לא קראתי את המאמר

אבל אני לא חושב שהדיון צריך לסבוב סביב הסיוע האמריקני, אלא סביב ההשוואה. לדעתי, ארה"ב, עם כל הטוב שהיא עושה למדינה (כסף, תמיכה, סיוע) עושה זאת מטעמים אנוכיים בלבד, והיא רומסת אותה לרצונה כאשר נוח לה, היא כופה עלינו ללכת בדרך מסויימת, לא כי זו דרך נכונה, אלא כי היא לא רוצה שנהרוס לה. היא כופה עלינו לקבל מסקנה לפיה תושבי מנהטן שווים יותר מאשר תושבי א"י. ההשוואה של שרון נכונה מאוד, אבל היא לא הטחת אשמה בבלייר ובבוש,אלא הזהרה שזה מה שהם עושים ושזה לא מקובל עלינו... הרי שרון עצמו אמר "אנחנו לא נהיה צ´כוסלובקיה"

המוסד

New member
בחור דתי

המאמר לא מראה רק שישראל איננה זקוקה לסיוע אלא שהוא מזיק לה, לכן כדאי לקרוא אותו

למעלה