התבטאות + חידה

התבטאות + חידה

מקומון אנטישמי אי-שם באירופה פירסמה כתבה כזאת: "חשיפה! נערות נוצריות מתרועעות עם בנים מהמגזר היהודי כומר הכנסיה: אם רוצים לחיות בשכנות אז בהתאם לעיקרון "יחד ולחוד" עיתוננו חושף: עשרות נערות בעיירה שלנו נפגשות מדי ערב עם בני יהודים. לעיתים הפגישות מסתיימות רק בטיול ברכב החדיש שלהם ולעיתים מדובר ברומן סודי, שנמשך חודשים ארוכים, לאחר בירורים ושיחות שנערכו עם גורמים בכירים באזורנו, ניתן להגיע למסקנה שמדובר בתופעה שמתרחבת לה מיום ליום. . . . ביררנו וערכנו שיחות רבות עם מספר משפחות ונערות ואף קיימנו שיחות ארוכות עם גורמים בכירים באזור. אם חשבנו שמדובר במקרה אחד או שניים של נערות במצוקה, הרי שהתברר לנו כי מדובר בהיקפים גדולים בהרבה, ולמרבה ההפתעה מדובר גם בשתי נערות שמגיעות ממשפחות מבוססות ומוכרות בעיר. כל התופעה החלה לפני מספר שנים, דור חדש של יהודים אשר נולדו וגדלו איתנו בתוכנו וינקו את תרבותנו - חוצפה, תעוזה וביטחון עצמי רב. . . . כומר הכנסיה המקומית: . . . אפילו מכיר את הבנות ואת הוריהן כך שהכאב גדול מאוד. יש לקעקע את התופעה הזאת מהשורש ולמנוע מהבנות הנוצריות הכשרות להגיע לידיהם של הנימולים, שכל מטרתם היא לחלל את כבודן ולפגוע במשפחתן . . . עכשיו - החידה: היכן, באיזו ארץ פורסמה החשיפה האנטישמית הנ"ל?

yaronbro

New member
אתה כותב את זה בהפוך על מה שנכתב

בגל שבע כדרלעומר יש לנו בעיה גדולה אנחנו חיים בעיר מעורבת ואנחנו היהודים לא רוצים שבנותינו יתרועעו עם גברים ערבים למה ? כי אנחנו נגד נישואי תערובת מאחר וזה מתכון בדוק להתבוללות עדין לא ראיתי בחור יהודי יוצא לבלות עם בחורה ערבייה כך שאין לך מה להלין על הכתבה הזאת יש בעיה וטוב שהיא עולה על סדר היום שלנו

דבר בשם עצמך בלבד

הבנות הן בני-אדם, ובחברה דמוקרטית הן רשאיות להחליט לבדן עם מי להתרועע ועם מי לא, גם אם הוריהן אינן מסכימות עם בחירתן. ומה היית אומר, אם כתבה מסוג זה אכן היתה מתפרסמת בארץ כלשהי באירופה? לא היית זועק "אנטישמיות! גזענות!" ?

yaronbro

New member
ידידי היקר כנראה שאינך מבין

את המציאות תראה לי אב יהודי שישמח שביתו תתרועע עם בנים ערבים תראה לי אב ערבי שישימח שביתו תתרועע עם בנים יהודים בתור פרובוקציה מה שכתבת זה נחמד אם תאמין בזה תמצא את עצמך במצב מאוד מביך

ומה בנוגע לתשובה לשאלתי?

נכון, המצב בארץ נכון להיום הוא כזה, שקיימת הפרדה גזענית ודעות קדומות, וזוגות מעורבים נתקלים בחשדנות ובאיבה מצד המשפחות, ולא קל להם להתמודד עם המצב. השאלה היא, אם מצב זה הוא נורמלי למדינה המתיימרת להיקרא "דמוקרטית". האם הכתבה משרתת את פיתוח הדמוקרטיה בארץ, או את העמקת הגזענות? ולסיום: אני מזכיר שוב את שאלתי, אשר נכון לעכשיו לא ענית עליה: מה היית אומר אם כתבה דומה היתה מתפרסמת בארץ כלשהי באירופה ביחס ליהודים?

yaronbro

New member
בוא נפריד בין מדינה יהודית לבין

אפליה יש הבדל גדול בין זה שאני מתנגד לנישואי תערובת לבין אפליית זוגות מעורבים מצד הממסד שאיני מסכים עימה הכתבה משרתת אינטרס יהודי מאוד עמוק והוא: מניעת נישואי תערובת ולך לפני שאתה נכנס לנושא הזה הייתי מציע ללמוד קצת יהדות כדי שיהיה איזה שהוא בסיס לויכוח אני ממתין ליום שבו אב ערבי יסכים שביתו תצא לבלות עם יהודים

העדר תשובה - זה סוג של תשובה ../images/Emo13.gif

הבנתי שאין לך תשובה לשאלה. ולוגיקה אינה נראית לי כצד החזק שלך. ממה היסקת שעלי "ללמוד קצת יהדות"? "בסיס לוויכוח" בכל אופן אינו אפשרי. מישהו גזען או לא גזען, ואין כאן על מה "להתווכח". שאלתי שאלה ברורה ביותר, בלי התחכמויות. אין לך תשובה? אז זהו

yaronbro

New member
אתה מתכוון שאין לך תשובה שאתה רוצה

לקרוא ובכל מקרה : אני ממתין לתשובתך בנוגע לבחוא יהודי יוצא לבלות עם בחורה ערביה למה אינך עונה לשאלתי ????

אינך דובר אמת.

לא ביקשתי ממך תשובה "שאני רוצה", אלא תשובה ברורה כלשהי לשאלתי הברורה. אף אחד לא הפריע לך לספק תשובה שאתה רוצה, בלי "פילוסופיות" ובלי בטיח

סיכום אז סיכום

1. yaronbro תומך בכתבה הגזענית, ובהפרדה הגזעית בכלל. 2. מה דעתו על כך, אם מישהו באירופה היה מפרסם כתבה דומה, אבל על יהודים? אין תגובה
3. yaronbro מסתמך על יחסה של משפחה מוסלמית ל"כבוד המשפחה" של הבנות, ומציע יחס דומה ל"בנות ישראל הכשרות", רק עם הבדל אחד קטן: אם במקרה "בנות ישראל הכשרות" יתרועעו עם אנשים מפוקפקים, אבל יהודים, אז זה לא נורא.

genesis

New member
נכון...

וכמוהו גם אני ...וכל אדם שפוי כאן בו ואני אשאל אותך שאלה... האם אתה תסכים בשם הדמוקרטיה והחופש לכך שבנותך יצאו עם הערלים..?

שאלה + תשובה + הערה

השאלה: האם אתה מזדהה איתו גם בנקודה 2? תשובה: אם בנותי ייצאו עם ערסים, בוודאי לא אהיה מבסוט, בלי קשר למוצאם הדתי או הלאומי. אם בנותי ייצאו עם בחורים הגונים - אז למה לא? זכותך להעדיף ערס יהודי על אדם הגון שאינו יהודי, ואפילו לקרוא לעצמך... "שפוי"
אך לדעתי (ולתחושתי), חשובה מהותו של האדם עצמו, ולא מוצאו. הערה: "ערלים" בעברית הם גברים שלא נימולו (בעלי ערלה). וזה בוודאי לא כולל את המוסלמים. סתם, בשביל ידע כללי

yaronbro

New member
כדרלה בשביל לנהל דיון אתה צריך

מינימום ידע שלצערי אין לך לך תרכוש את הידע הנחוץ אחר כך יהיה עם לויכוח

"לנהל דיון"? אתך?? הצחקת אותי.

וכי אינך מסכים עם שלושת הסעיפים שמניתי? עם איזה סעיף אינך מסכים? איזה ידע חסר לי לדעתך? בחיי, מישהו מצחיק כמוך מזמן לא פגשתי. אתה בכלל מסוגל לקשר בין שתי מילים בצורה הגיונית?

yaronbro

New member
כן כדורלה עלית עלי אני באמת לא יודע

לקשר בין 2 משפטים ואני אשמח לקבל ממך שיעור

ה דרומי

New member
לוד: בן 37 מואשם באונס ילדה בת 6

לוד: בן 37 מואשם באונס ילדה בת 6 סאלח אבו-צעלוק בן 37 מלוד הואשם בסוף השבוע בבית המשפט המחוזי בתל-אביב באונס ילדה בת 6 לפני שבועיים, בעת ששהה בבית יחד עימה ועם חברותיה. לאחר שהחברות עזבו הוא כלא את הילדה וביצע בה את זממו. לשמע צעקותיה הגיעו החברות וחילצו את הנאנסת. מעריב און לין

yaronbro

New member
טוב שאתה מעביר לידיעתנו את המידע

נשמח אם תמשיך לעשות כך

למעלה