התבונה ... והכישוף.....

ליבת 26

New member
התבונה ... והכישוף.....

הייתי מאוד רוצה לדעת מה אתם אומרים על הספר " כזב וכישוף" שמחכה לי יפה במגירה , עוד לפני שאתחיל לקרא אותו עוד דבר - לאחר שהוצאתי את מיטב כספי על הספר " נפלאות התבונה" - משו כמו 88 שקל , אין קץ לאכזבתי - לא קריא , משעמם וכו, גם אתם חויתם אכזבה מסוג זה עם הספר?

siv30

New member
אני דווקא אהבתי, אבל היה עדיף

להתחיל עם המשפט האחרון של פרמה הוא נותן בסיס טוב (כולל מושגים) ונותן תחושה טובה של הקהילה המדעית. לדעתי סלביה נאסר פשוט עשתה עבור ג'ון נאש מה שאף אחד לא יכל לעשות בשבילו, מגבר תכמן, אגוצנטרי שלא היה מסוגל לראות מעבר לז... שלו, היא נתנה לדמות שלו נופך של אחד שראוי לקבל את פרס נובל שאותו באמת קיבל. יש להדגיש כי מי שקורא את הספר בעקבות הסרט, צפויה לו אכזה רבתית...הספר הוא יותר על ההקשרים של התורה שלו, על האדם והבעיות שלו, על הקהילה והגורמים והאירועים ההיסטורים שהשפיעו עליה, ככזה הספר הוא ספר היסטוריה בהא הידיעה. לא כל אחד שורד ספריה היסטוריה (שמטבעם משעממים).

בלגאנים

New member
אני התלבטתי לקנות את הספר

"נפלאות התבונה" בעקבות הסרט המרגש. אבל כשדיפדפתי בספר בחנות הספרים, החלטתי לא לקנות אותו, כי הוא נראה לי קשה לקריאה, וכתוב בצורה לא מעוררת הזדהות אלא יותר כמו ספר היסטוריה.

The LOL Girl

New member
אשמח להסבר של הביטוי הבא:

"גבר תכמן, אגוצנטרי שלא היה מסוגל לראות מעבר לז... שלו" את מכירה אותו כל כך טוב, שאת מזלזלת בו כל כך ?

siv30

New member
אם קראת את הספר את יכולה להבין

אבל כנראה שלא קראת, אז אני אשמח לפרש לך : גם בלי להכיר את האדם, כאשר גבר מכניס אישה להריון, ונותן לה את ההרגשה שאם היא תלד הוא יהיה לצידה אבל לאחר הלידה נותן לה להתמודד עם כל הקשיים של החיים ולא טורח אפילו להשתתף כלכלית באחזקת הילד...זה מצביע על האישיות האגוצטנרית שלו. אולי את לא מסכימה לזה, ואת אולי חושבת שהוא ראה מעבר לזיין שלו, אבל לצערי ולצערה של אשתו הוא לא ראה (לא מדובר באם בנו שאני בטוחה שאם היו נותנים קול למחשבות שלה על האופי המסריח של נאש, הספר היה יותר פיקנטי). בסוף הספר אשתו אומרת שזה מי שהוא, הוא עשה דברים והוא יכול רק להתחרט עליהם. גם הוא וגם חבריו למקצוע מודים שהוא תכמן והתנהג באמות מוסר ירודות ונלוזות. לזלזל? מי זילזל, יש להפריד בין האישיות לבין המקצועיות. כמו שמבין מי שקורא את הספר, מה שחשוב בחיים זו לא המקצועיות אלא היותך ראשית כל אדם. זה אחד מהמסרים הנוקבים של הביוגרפיה הזו. גם המחברת מעבירה את המסר בצורה חד משמעית ורק כאשר הוא הפך לאדם עזרו לו והוא קיבל את הפרס. אישית אני חושבת שהוא קיבל בדיוק את מה שהגיע לו בחיים. אני מאמינה שאלוהים מעניש אותנו במקומות שהכי כואב לנו ואותו הוא העניש באבי אביו , את יכולה לא להסכים אבל זה בסדר. אני ממליצה לך להכניס את עצמך לנעלים של אלה שהוא עשה להן את מה שעשה ואח"כ אולי תוכלי להבין מאיפוא הדברים באו לי . אישית לא הייתי מתקרבת לגבר כזה גם מליון קילומטרים - זה לא קשור לאיכות העבודה המקצועית שלו. אישית אני חושבת שהוא עשה עוול לאם בנו הראשון במיוחד לאור התקופה שהוא עשה את זה. ועוד יותר אישית אני חושבת שהבידוד שלו ואי ההצלחה לקבל את ההכרה המקצועית נבעה בין היתר מהאופי שלו. אני מקווה שהבהרתי לך את המשפט...

Rivendell

New member
בדיוק בגלל זה אני קונה ספר רק אחרי

שכבר קראתי אותו (בספרייה). ככה אני יודעת בוודאות מוחלטת שאני רוצה אותו, ועם מחירי הספרים היום בארץ לקנות ספר זה כמעט מצדיק לקיחת משכנתא, אז אני לא רוצה להסתכן. ולצערי לא קראתי את "כזב וכישוף" עדיין - אבל כן שמעתי עליו דברים טובים.

"כזב וכישוף" ו"נפלאות התבונה"

קודם כל את נפלאות התבונה מאוד אהבתי. את הספר אהבתי בהרבה יותר מאשר את הסרט. הספר מדבר הרבה יותר על מה שנאש באמת עשה והוא גם הרבה יותר מדויק מבחינה היסטורית. הספר נותן איזשהו מושג על איך נראו החיים האקדמיים בפרינסטון באותה תקופה. וכן על המשברים והסכנות בעבודתו המחקרית של אדם כמו נאש. האמת היא שלמדתי המון מהספר. לגבי "כזב וכישוף" הוא מסוג הספרים שלא כל כך נהניתי לקרוא אבל בסיומו של דבר אני כן שמחה שקראתי. כמו בטיול, הרבה פעמים נהנים הרבה יותר מלהיזכר בטיול מאשר מהזמן בטיול עצמו. כך שכדי לקורא את הספר צריך לקחת נשימה עמוקה אבל בסופו של דבר היה שווה!

roni64

New member
"נפלאות התבונה"

לא ראיתי את הסרט, ומאוד אהבתי את הספר. השילוב של סיפורת עם הסטוריה חביב עלי. הקטעים המתמטיים נותרו סתומים ובלתי מפוענחים, אבל סיפקו הצצה קלה ומעניינת למחוזות שלעולם לא אגיע אליהם (למרות שהספר די עשה לי חשק להיות גאון מתמטי....). סלביה נאסר לא הסתפקה בתיאור כרונולוגי של קורות חייו של נאש, אלא כללה היבטים שונים של העולם האקדמי ושל הסביבה החברתית בזמנו - תערובת שריתקה אותי.

The LOL Girl

New member
גם אני די אהבתי את הספר ../images/Emo13.gif

אבל אני מבינה למה הוא יכול לשעמם אנשים
אני רק חייבת לומר, שמי שראה קודם את הסרט, יתאכזב מהספר, כי זה לא אותו סגנון. מי שעשה את ההפך, קודם קרא, ואחר כך ראה (כמוני) תאמינו לי, נהנה גם מהספר וגם מהסרט

suki da yo

New member
אה כן, 93 שקלים יקרים

שירדו לטימיון אצל "העולם ע"פ גארפ". שאלוהים יעזר לי, אני לעולם לא אגע, אפילו לא במקל באורך שש רגל ( באנגלית זה יותר טוב) בעוד ספר של ג'ון אירווינג... 93!!! בכסף זהז הייתי קונה 2 ספרים אחרים עם ההנחה שלי! הייתי קונה 4 בצומת ספרים! בההה!!!!

roni64

New member
רק משומשים

קיבלתי היום 4 ספרים משומשים מ"דני ספרים" במחיר 81 ש"ח כולל המשלוח, ביניהם "תפילה לאוון מיני" של ג'ון אירווינג, שכבר מזמן חשקתי בו, וארבתי להזדמנות שסוף סוף הגיעה (מחירו בחנויות, כולל ב"צומת ספרים", קרוב למאה ש"ח). הבהרה: זו לא פרסומת לאתר הספציפי הזה. זו בהחלט מעין תעמולה נגד מחירי הספרים השערוריתיים (כן, אני יודעת שאפשר לשאול ספרים בספריה, אבל זו הסטיה הקטנה (והמעט יקרה) שלי - לשמור את הספרים אצלי).

suki da yo

New member
אגב../images/Emo32.gif

אתם יודעם אם בחנויות ספרים יד שניה נותנים כסף פרופר או זיכויי? כי ההתנסות האחרונה שלי היתה כואבת, כשקיויתי לממן את פנטסיקון וקיבלתי זיכוי....

גיבורת הנובלה "אני ג'ון" חולקת איתך

את הסטיה הזאת, מה שגורם לה לגנוב כל ספר שהיא אי פעם קראה ולהחביא מתחת לבית
(kids, do not try it at home)

Rivendell

New member
בשביל זה קודם קוראים בספרייה

ואז כותבים מה רוצים שיהיה בבית. אני לא מוכנה שיהיה ברשותי ספר גרוע. אין בעיני דבר פחות קדוש מספר לא טוב (ציטוט הלן האנץ, צ'רינג קרוס). אני אקרא קודם, אחליט אח"כ. אם אהבתי - אני ארצה לקרוא שוב ואז אני אקנה. לא אהבתי - למי אכפת? זה לא שקניתי אותו
זו פשוט שיטת סינון מצויינת. וחוסכת הון.

Rivendell

New member
כותבים ואז קונים הכוונה ../images/Emo13.gif

לי יש רשימות של מה אני רוצה לקנות, ואני לאט לאט עושה "וי".

suki da yo

New member
גם לי יש רשימה

הבעיה היא שתמיד יש יותר ספרים שאי רוצה לקרוא מספרים שקראתי ותמיד ספר שעוד לא קראתי קורץ יותר... אז הרשימה סתם מחכה לי...

Rivendell

New member
אז קדימה יקירתי, לספרייה.

לא כל מה שאת רוצה לקרוא את גם תרצי אח"כ על המדף. קודם תקראי, אח"כ לרשימת הקניות. יש לי גם רשימה של "צריך לקרוא". זה לא אחד על חשבון השני

למעלה