התבודדות

רותםשל

New member
התבודדות

האם זה נכון שלפני ההתבודדות אני צריך לקשר את את עצמי לצדיק ולבקש ממנו שיעלה את ההתבודדות שלי ? מה אם פנייה ישירה לאלוקים? האם זה כביכול פחות טוב?

פראזניק

New member
התבודדות...

ענין ההתקשרות לצדיק הוא ענין אחר ואין לו קשר להתבודדות, כמובן. נהגו לקשר עצמינו לצדיק לפני כל דבר, בכלל זה גם לפני התבודדות, אבל כמובן ההתבודדות עצמה היא שיחה עם הבורא, לא עם הצדיק. עייני בתורה ד´ בליקוטי מוהר"ן א, שם מבאר רבינו את ענין ההתקשרות לצדיק.

התבודדות-מעלה עליונה../images/Emo23.gif../images/Emo104.gif

למדתי בישיבה ליטאית בירושלים עיר הקודש והנה בחור שהתקרב לברס
יושב איתנו בסעודה שלישית ושואל את המשגיח מתי הרב עושה התבודדות
הרב מסתכל עליו ואומר לו עכשיו ואתה מפריע לי האש שלי תבער עד בא המשיח

התקשרות והתבודדות .......

ק. לקוטי מוהר"ן , תורה ב סעיף ד . "אי אפשר לזכות לתפלה בשלמות כי אם על-ידי שמירת הברית בשלמות על כן צריך כל אחד לקשר תפלתו לצדיקי הדור האמתיים, כי הם יודעים לעלות כל תפלה ותפלה למקום הצריך לה ובונים מהם קומת השכינה ועל-ידי-זה יתקרב ביאת המשיח" עד כאן. ההתבודדות (תפילה לא ?) וההתקשרות לצדיקים אמיתיים הם דבר בלתי נפרד. התבודדות ללא התקשרות לצדיק זהו דבר אחר לגמרי מההתבודדות שנאמר עליה : "מעלה העליונה הגדולה מהכל."

פראזניק

New member
היהודי, "אין קשר"...

אין קשר בין תפילה להתקשרות לצדיקים. תפילה היא תפילה גם אם אינה עולה. וודאי שהצדיק עצמו אינו צריך לקשר עצמו לצדיקים כדי להעלות תפילתו. יש ענין נוסף והוא, אם אתה רוצה שתפילתך תיענה, אתה צריך לקשר עצמך לצדיקים. אבל אלו שני עניינים שונים.

טעות?

ב"ה המממ... באמת שמתי לב שזה לא קשור כשהלכתי לקרוא שם... אבל זה מעניין בכ"ז...

תוסיף לרשימת הקונפליקטים ...

אצלי הדבר בוא בלתי נפרד לגמרי עד כדי כך שלולא אקשר את תפילתי לצדיקים , זה ממש כאילו לא התפללתי .

פראזניק

New member
זה עדיין לא הופך את זה לדבר אחד...

אם איני טועה, לא אתה יסדת את חסידות ברסלב...
שוב: אלו שני דברים נפרדים שהולכים יחד. התבודדות ללא התקשרות לצדיקים אף היא נקראת התבודדות. התבודדות שבאה לאחר התקשרות - תתקבל יותר. וכדי למנוע אי הבנות, אחזור שוב על מה שאמרתי בהודעתי הראשונה: "נהגו לקשר עצמינו לצדיק לפני כל דבר". בהצלחה.

מה הנוסח של ההתקשרות לצדיקים?

ב"ה או שסתם אומרים הריני מקשר ת´צמי לכלללל הצדיקים, וזהו? היה לנו פעם בבית תיקון הכללי קטן עם איזה נוסח של התקשרות בהתחלה, אבל אין לי מושג איפה הוא...

BaaMan

New member
אז ככה:

בס"ד לפני שאומרים את התיקון הכללי אומרים את זה: "הריני מקשר עצמי באמירת עשרה מיזמורים אלו לכל הצדיקים האמיתיים שבדורנו ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר קדושים אשר בארץ המה ובפרט לרבנו הקדוש צדיק יסוד עולם נחל נובע מקור חכמה רבנו נחמן בן פיגא זכותו יגן עלינו שגילה תיקון זה" לעניות דעתי (תקנו אותי אם אני טועה) אפשר לשנות במקום: 10 מזמורים אלו את הדבר שמתאים ביותר לסיוטאציה...אבל לא בטוח זה דבר שאני חשבתי עליו מעצמי אני אפילו לא בטוח שזה נכון שמח אם עזרתי במשהו

פראזניק

New member
התקשרות לצדיקים...

יש נוסח שחיבר רבי יצחק ברייטער והוא הנוסח הנהוג היום. הנוסח הוא: "הריני מקשר את עצמי (בתפילתי, באמירת עשרה מזמורים. לפי הענין) לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו ולכל הצדיקים האמיתיים שוכני עפר קדושים אשר בארץ המה, ובפרט לרבינו הקדוש צדיק יסוד עולם נחל נובע מקור חכמה רבינו נחמן בן פייגה זכותו תגן עלינו אמן" (ולפני תיקון הכללי מוסיפים: "שגילה תיקון זה"). רבינו עצמו דיבר רק על המעלה והצורך שבהתקשרות לצדיקים, אבל לא נתן שום נוסח.

רותםשל

New member
לא בהכרח

בס"ד בתורה ד כתוב :בשעה שהלכו ישראל במדבר,היו עצמותיו של יהודה מגולגלין,עד שאמר משה:"שמע ה קול יהודה - שביקש משה מהקב"ה,שיזכור ליהודה הוידוי שהתודה,וזה דוקא עצמותיו היו מגולגלין,על שם ותהי עונותם חקוקה על עצמותם,ועל ידי הוידוי נתתקנו.." מכאן שע"י התבודדות והתקשרות לצדיק ווידוי דברים בפני הצדיק, הצדיק מבקש מה" שיזכור את הדברים ועל ידי זה נעשים מתוקנים.

ידידי פראזניק

תמהתי לך שהמשכת את השאלה והסברת על ההתקשרות, את ההמשך ידוע לך לבד, או לפחות תבאר יותר מה כל הסובב, ודי לך ברמיזא.

למעלה