התארגנות

פרינה

New member
התארגנות

שלום לכולם. בתי הספר מפנים היום יותר ויותר ילדים לרפוי בעיסוק עקב "קשיים בהתארגנות". תחת הכותרת הזאת מצטופפים להם קשיים בסידור התיק, כתיבה מסודרת, איבוד חפצים, מהירות תגובה להנחיות המורה בכיתה, אכילה מרושלת, ועוד. אני מתקשה למצוא את הדרך היעילה לעבוד על העניינים האלה באופן שיהיה לו השלכה כל שהיא על השטח. נכון. צריך קשר הדוק וממוסד עם ההורים והמסגרת החינוכית. אבל האם יש מה לעשות בעניין הזה גם במסגרת הקליניקה? זאת נראית לי עבודה שאמורה להיעשות בשטח בלבד. היש תיאוריות וגישות טיפוליות בנושא? האם זה נושא שנלמד במסגרת כל שהיא? תודה מראש ויום נעים

על רגל אחת מהירה,

executive function תכנון, פרקסיס וניהול זמן... אלה המושגים שתצטרכי בנתיים עשי חיפוש, נראה מה תמצאי... אחזור בערב ... נדבר

התארגנות

לפרינה שלום: חלק מהנושאים שאת מעלה ניתן לגשת עליהם על פי עקרונות הגישה הקוגניטיבית דינאמית. הארגון מתחיל בראש .קביעת סידרי עדיפות , לטפל בכל נושא כל פעם. להעשרה האינסטרומנטלית כלים נעדרים . אני ממליצה לעלות שאלות ספציפיות בפורום של הטיפול הקוגניטיבי הדינאמי ( שהוא גם בתפוז). להתראות סיוע עליזה

עליזה שלום...

מאחר והשאלה היא שאלה "עיסוקית " משמעותית ומטופלת על ידי מרפאות בעיסוק באשר הן, יכול להיות מפרה אם נוכל לקבל את התשובה של גישת הטיפול הקוגנטיבית דינאמית כאן. העברת השאלה לפורום הטיפול הקוגניבי ... תחסיר מאיתנו את הלמידה שלשמה התכנסנו. ואצל מי ש"קנאית" למקום המיוחד הזה שלנו, יוצר מעין תחושה של "בואו אלינו לשם ... לנו יש את התשובות". פתרון לא רע יכול להיות, להעתיק את השאלה מכאן לשם... ליצור שם דיון ולהחזיר אותו אלינו לעיון.

fez1

New member
מצטרפת לדעתה

של נגה ונראה שנושא חשוב כזה שהופך יותר ויותר לנצרךבמערכת החינוך (אצלי בעבודה המודעות לכך גוברת ) יכול להוות כאן דיון מעניין עם הצעות ונסיון מהשטח בנוסף לתיאוריות .

לנוגה שלום

לנגה שלום: צר לי על שנפגעת! לא זאת היתה כוונתי.הפורום שאת מנהלת חיי וקיים בזכות עצמו , אין סיבה לחשוש , אלה להיות גהה. ההמלצה שלי היא לצורך העשרה בלבד , כפי שמופעים כאן ובכל פורום אחר הפניות למקורות מידע נוספים . בנוסף כידוע לך בפורום לטיפול קוגניטיבי דינאמי , יש הבנה לא פחות מעמיקה של מה זה ריפוי בעיסוק . וכל המרבה הוא משובח. אינני "מגייסת" משתתפים לא לכאן ולא לשם .אין מקום בו נמצא האמת או התשובות לכל השאלות. טוב יהיה עם נדע להיות פתוחים :להכיר, לקבל, לבדוק , שיטות שונות . רק כך נהפוך לאנשי מקצוע ולבני אדם טובים יותר. להתראות עליזה

לא נפגעתי להיפך !

חושבת שיש המון ללמוד על הטיפול הקוגנטיבי דינאמי. מקווה שאת לא נפגעת מתגובתי.

1ron

New member
בינתחומי

הקושי בהתארגנות נובע מהרבה גורמים.יש לך אפשרות לעבוד בקליניקה על חלק גדול מן הנושאים ואחר כך להעבירם לכתה וכו' באופן הדרגתי. למשל: כדי שילד יוכל להבין מהו סידור הילקוט עליו להבין מהי מערכת, איך מסדרים משהו על פי מערכת או דגםן כלשהוא. גם עבודה של בנייה למיניה, עם שימוש ביצירת מחסן חלקים,תוך כדי מעקב אחרי שלבי העבודה ובדיקה לאחר המשימה, היא משהו הדומה מבחינות שונות לסידור הילקוט. הילד צריך להבין כי הוא זה שצריך להיות מחוייב ואחראי לכך שכל דבר שהוא עושה, יהלום ויתאים את המשימה המקורית. לכן עליו לדעת גם איך לבדוק ולבקר את המטלה שביצע, כדי להיות מסוגל לתקן. גם אבחנה בין עיקר לתפל היא חלק מאוד חשוב ביכולתו להתארגן וליצור סדרי עדיפויות. כל דבר שתעשי בתחום הקוגניטיבי בקליניקה יאפשר לו להסתדר טוב יותר עם ההתארגנות בכתה. יחד עם זה כדאי לחשוב על שני דברים: האחד רכיבה טיפולית הדורשת ארגון ראשוני של הגוף עצמו והשני בדיקת נושא הקשב והריכוז.קושי בקשב וריכוז יכול להראות ולהתבטא כקושי בארגון. צריך להבחין ביניהם, למרות שהטיפול עשוי להיות דומה בשני המקרים. ההבנה שלך , האם יש קושי בקשב, תדריך ותנחה אותך לגבי הטיפול. בהצלחה

למעלה