התאמת תרופות

נוריתnora

New member
התאמת תרופות ../images/Emo35.gif

שלום, בעבר לקחתי נובירזין שמאוד עזר לי בהורדת משקל לפני מספר שנים (לפני מעל לשנה אסרו את השימוש בו). היום, בעודף של מעל 20 ק"ג אני שוקלת לקיחת רדוקטיל ששמעתי שיכול לעזור גם בהקלה על סמפטומים אחרים של פיברומיאלגיה, שמלווה אותי כבר שנים. אני במקביל לוקחת באופן קבוע טרמדקס. שאלותיי: האם רדוקטיל מתאימה לשימוש כחולת פיברומיאלגיה? האם יש סתירה בין שתי התרופות?

לנורית שלום,../images/Emo39.gif

האמת שאני לא מכירה את התרופה רדוקטיל... טרמדקס לי גרם לתופעות לוואי רציניות.אבל כל אחד והתגובה שלו... מה שרציתי לומר לך- שבתפוז פרט לפורום זה של ראומטולוגיה יש גם פורום של פיברומיאלגיה ותשישות כרונית כשאת נכנסת לאתר של תפוז http://www.tapuz.co.il אז בצד ימין יש קישור לפורום.אני חושבת שאולי שם יוכלו לתת לך תשובה... את יכולה אולי גם לפנות לעמותת אס"ף 1700-70-70-08 העמותה לחולי הפיברומיאלגיה והתשישות... אם את צריכה כל מידע אז בשמחה , תרגישי טוב שירלי

נוריתnora

New member
../images/Emo20.gifלשירלי

תודה על התייחסותך. אני מכירה את הפורום בוואלה.. היכרות ארוכה וטובה... כך שתודה על ההמלצה. אגב, גם את העמותה... אני מניחה שכדאי מאוד לקבל עצת מומחה רפואי כמו הפורום הזה בכל הנוגע לשימוש בתרופות ובעיקר שמוש בכמה תרופות בו זמנית. זאת, כשהפורום האחר והעמותה מיועדים בעיקר לעזרה מסוג אחר אם כי גם מקור לנסיון אישי שלעיתים לא פחות חשוב מעצה רפואית של מומחה.. בכל מקרה תודה.

רדוקטיל בפיברומיאלגיה

אין כל בעיה במתן רדוקטיל לחולה פיברומיאלגיה ואף היה דיווח על כך שהוא עשוי להועיל- אני גם לא רואה בעיה בשילוב הרדוקטיל עם טרמדקס כך שאת בהחלט יכולה לנסות. בהצלחה !

נוריתnora

New member
רדוקטיל.. שאלה נוספת..../images/Emo35.gif

לד"ר אורי אלקיים תודה על תשובתך. במקורות שונים שבדקתי באינטרנט מדברים על רדוקטיל כתרופה בטוחה לשימוש בהשוואה לתרופות אחרות שנאסרו לשימוש בשל תופעות הלוואי הקשות. אולם מצאתי קישור המדבר על כך שהתרופה רדוקטיל נאסרה לשימוש באיטליה ושעל ה-FDA לאסור גם כן את השימוש בתרופה שגורמת - לפי הדיווח במקור - למוות, בעיקר בשל ההפרעות בקצב הלב (ועלייה בלחץ הדם) שהיא גורמת. (באופן אישי, לחץ הדם שלי הוא נמוך באופן יחסי אבל הדופק משתנה בהתאם למאמץ שכן בפיברומיאלגיה ו/או ב-CFS תגובת הגוף למאמץ היא לא פרופורציונלית ואז יש דפיקות לב מואצות וקושי בנשימה... אני מודעת לעניין שעלייך להימנע מיעוץ רפואי על גבי האינטרנט, אלא שאני מבקשת התייחסות עקרונית למה שנאמר על התרופה ומה שקורה בפיברומיאלגיה ו-CFS בנוגע לקצב הלב... אני פשוט מבקשת להבין זאת... וזה די מפחיד לקרוא דברים כאלה...) אודה לתגובתך .... הקישור - http://www.mercola.com/2002/apr/6/meridia.htm ושוב תודה.

למעלה