התאמת מימדי ה-Sequence ב-.Adobe Prem

justme900

New member
התאמת מימדי ה-Sequence ב-.Adobe Prem

שלום רב,

אני משתמש ב-Adobe Premiere CC.

אני מייבא לתוכנה קובץ וידאו מסוים ונאלץ לחתוך (Crop) אותו מכל צדדים, כך שלבסוף מתקבל קליפ שמימדיו החדשים קטנים ממימדי ה-Sequence [ראו צילום מסך מצורף]. כמובן, החלקים שנחתכו הוחלפו בפסים שחורים, ומהם אני מעוניין להיפטר.

שאלתי היא, האם ניתן לשנות את מימדי ה-Sequence כך שיתאימו למימדיו החדשים של הקליפ (כלומר, לאחר ביצוע החיתוך)?

עד עכשיו עשיתי זאת בדרך "עקומה" ומסורבלת למדי, וכעת חשבתי לעצמי שחייבת להיות דרך שפויה יותר לבצע את הפעולה.

אודה מאוד למי שיוכל לגלות לי כיצד עושים זאת...

תודה למשיבים וערב טוב

IdoShkedi

New member
File>New>Sequence>Settings>Editing Mode>Custom

ואז אתה יכול להזין ידנית את מימדי הסיקוונס החדש. אל תשכח להגדיר גם את קצב הפריימים, קצב הדגימה של האודיו ושאר המשתנים כך שיתאימו לחומר הגלם. לאחר מכן שמור לך את ההגדרות האלה בתור preset לפעמים הבאות (Save Preset).

תכניס את הווידאו לסיקוונס החדש שיצרת, וכשפרימייר שואל אם להתאים את הסיקוונס לווידאו, תגיד לא.
עכשיו גם לא תצטרך לעשות קרופ לווידאו, כיוון שהחלק המיותר יהיה מחוץ לגבולות הסיקוונס המוקטן.

justme900

New member
>

היי עידו,

תודה רבה על הסבר!

יש רק דבר אחד שעדיין לא ברור לי: כיצד ניתן לדעת את מימדי הקליפ הנוכחיים, כלומר, אלה שהתקבלו לאחר חיתוך הקליפ המקורי? הרי אני חייב לדעת את ערכי האורך והרוחב של הקליפ כדי ליצור Sequence בגודל מתאים.

כשמסמנים את השורה Crop בלוח האפקטים, מוצגת מעין מסגרת סביב הקליפ ה"חדש" (החתוך), ואם הייתה דרך לבדוק את ערכי האורך והרוחב שלה (בפיקסלים), זה יפתור את הבעיה. ב-Photoshop, לדוגמה, אפשר לפתוח את חלון Info כדי לצפות בערכי הגודל של אזורי בחירה, צורות וכו'; השאלה היא, האם ניתן לעשות זאת גם ב-Premiere?

תודה ויום טוב

IdoShkedi

New member
אתה יודע את מימדי הקליפ המקורי,

ואז באפקט CROP אתה בוחר כמה פיקסלים לחתוך מכל צד. אז זה קצת מגושם, אבל פעולת חשבון פשוטה תגלה לך את מימדי הקליפ המוקטן. למשל אם הגודל המקורי הוא: 1920X1080
והורדת 20 פיקסלים למעלה, 20 למטה, 30 מימין ו30 משמאל, אז לפי החשבון שלי הגודל החדש הוא: 1860X1040

justme900

New member
הבעיה היא שגודל החיתוך מוגדר באחוזים

ולא בפיקסלים...כמובן, עדיין אפשר יהיה לבצע את החישוב שתיארת בעזרת אחוזים, אבל תהיתי אם יש דרך יותר מהירה.
&nbsp
בכל מקרה, בינתיים אשתמש בשיטה שלך ובמקביל אנסה למצוא שיטה יותר קלה כדי להציג את ערכי הגודל של המסגרת.
&nbsp
&nbsp
תודה רבה

justme900

New member
תודה

&nbsp
השיטה המתוארת בקישור שציינת מוכרת לי והאמת היא שאליה התכוונתי כשהזכרתי בהודעתי הראשונה את השיטה ה"מסורבלת" שבה אני נאלץ להשתמש. חשבתי שזו המצאה אישית שלי, אבל מסתבר שטעיתי

&nbsp
אם גם החבר'ה בפורום האמריקאי לא מצאו שיטה יותר נוחה לבצע את הפעולה, נראה שבאמת אין שיטה כזו :/ קצת מוזר, אבל אפשר לחיות עם זה...
&nbsp
תודה ושבת שלום!

IdoShkedi

New member
ביננו, מה שאתה עושה מלכתחילה קצת מוזר

אני מתקשה לחשוב על נסיבות בהן צריך לעשות קרופ לכל הסרט שלך באופן שגרתי..

למעלה