התאמת יין לאוכל

motorist

New member
התאמת יין לאוכל

איך יודעים איזה יין מתאים לאיזה מאכל?

night mistress

New member
אין לי שמץ..

אבל אני אישית אוהבת אדום יבש עם בשר.. (לא יודעת אם זה באמת הולך..)

טיפ קטן שנתנו לי.

עם אוכל דומיננטי צריך יין דומיננטי. מה הכוונה? עם סטייק עסיסי צריך יין אדום שמרגישים אותו. למה לא לבן? כי לבן תמיד חלש יותר בטעם מאדום. עם פסטה קלילה עדיף יין קליל, בד"כ בגלל זה לבן או רוזה מתאימים. ככלל, ככל שהאוכל יותר חזק בטעמים שלו, כך גם היין צריך להיות. אבל בסוף, זה עניין של טעם אישי.

motorist

New member
אם זה מסובך מידי

יש משהו שאני חייב לשאול. איזה יין מתאים לחומוס?:)

marsala

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

חומוס ואמרלד ריזלינג ,מאטש מייד אין הבן... MOSH

הייתי מנחש שלבן פשוט

יכול להיות *סביר* עם חומוס.... יין עם חומוס למה בכלל לשלב בין השניים? חומוס זה לא עם בירה בכלל?

marsala

New member
ואוו כולם און ליין כרגע מדהים

אכן חומוס טוב עם בירה רק שהריאקציה הכימית
......

אכן, לטובת הציבור...

עדיף להימנע מאכילת חומוס+בירה בכמויות במקום הומה אדם, התוצאות יכולות להיות הרסניות
ובאמת משום מה כולם מחוברים

MEIMIS

New member
למה זה חשוב לשתות יין עם אוכל?

זה שאלה שתמיד עיניינה אותי כדי להרגיש את טעמו של הסטייק? או להקלה על העיכול? פעם אמרו לי שכשאתה אוכל המבורגר.. הביס הראשון שלך.. יאממי... הביס השני.. יאמיי... הביס השלישי.. קצת פחות יאמי... הביס הרביעי.. כבר מתחילים להתרגל לטעם... אז היין בא למעשה נגיד אחרי נגיסה בסטייק למשל בא למעשה להעביר את הטעם של הסטייק מהפה? ובביס הבא.. שיהיה כאילו טעם של הנגיסה הראשונה? אהאהאה
מקווה שהבנתם

MEIMIS

New member
אני לא יודע עם חשוב או לא...

אבל בטוח יש איזה הסבר פעם אמרו לי את זה.. אולי כשמוש יחזור נראה :)

siete

New member
לא עם אוכל - עם אוכל עתיר שומנים

הסיבה הבריאותית - צימצום נזקים: שתיית יין מונעת את מחלות הלב בעיקבות אכילת סטייק עסיסי או גבינה. אכילת סטייק מונעת השתכרות מהירה בעיקבות שתיית יין על בטן ריקה. תשאל את הצרפתים. בקשר לסיבות של טעם, אין לי מושג. אבל אוכל יותר טעים לי עם אלכוהול - אולי כי אני שיכורה...

night mistress

New member
הדיאטן שלי תמיד אומר...

שאחרי מנת בשר יפה חשוב לשתות קברנה אדום כדי לזרז את פרוק החלבונים..

למעלה