התאמת גודל אופניים

djishai

New member
התאמת גודל אופניים

שאלה מורכבת... אני בגובה 1.83 מ' לפני כשנה רכשתי אופנים מסוג SANTACRUZ SUPERLIGHT (אופניים מדהימות !!) מידת האופניים: L בעקרון עשיתי כמעט הכל כדי לכוון את מכסימום המרכב אל מול יחידות המושב/מוט מושב/מוט הגה .... עדיין התחושה היא שאני "יושב" קדימה מדי ונמצא ממש מעל למרכז חיבור מוט כידון - ציר הכידון. התחושה חזקה מתעצמת בעיקר בעת רכיבה בירידה.... להחליף או לנסות שלדה גדולה יותר זה בעייתי להשיג... תודה על התשובה................ישי

BikePlanet

New member
ניסיון לתשובה

גובה הרוכב הוא רק נתון אחד בנוסחה. על מנת להתאים לך אופניים יש למדוד גם את הפרופורציה בין אורך הרגליים שלך לבין פלג הגוף העליון. לפי המספרים היבשים שלדה L אמורה להתאים, אולם אם יש לך "רגליים קצרות" וגוף ארוך אז מה שאתה מתאר בהחלט אפשרי. ייתכן ששלדה אחרת בגיאומטריה שונה תתאים יותר לתנוחת הישיבה שאתה מחפש.

nintense

New member
לא כל כך ברור למה אתה מתכוון ....

שאתה אומר מקסימום... מה אורך וזוית הסטם ? איזה מוט וכסא יש לך ? מה אורך הצינור העליון ? ומה המרחק בין זנב המושב למרכז הכידון ?

djishai

New member
תשובה חלקית

לא ברור לי בדיוק זווית הסטם אך היא נמצאת כלפי מעלה באופן שלא מצאתי עוד סטם בזווית יותר חדה.... מוט כסא והכסא עצמו של חברת TITAN .. אורך הצנור העליון הוא לפי האורך ש"פתוח" ביחס בין המושב לאורך הרגל אל הדוושת קליט ( TIME).......המרחק בין זנב המודשב לכידון הוא: 73 ס"מ ונמצא במרחק הארוך ביותר שניתן להרחיק את המושב.... עשיתי את כל הבדיקות שאני מכיר ונראה לי שהמרכב (בגודל L) נמצא בגודל גבולי למידות שלי... אשמח לתת נתונים נוספים אבל כללית אני "מרגיש" שהמרכב קטן עלי..... תודה....

nintense

New member
או שמדדת לא נכון או שהשלדה...

שלך לא L. המדידה צריכה להעשות מהקצה האחורי של המושב עד מרכז (בקוטר) הכידון בנקודת החיבור שלו לסטם. לא רשמת את אורך הסטם. לצורך המחשה: השלדה שלי מדיום (נחשבת יחסית גדולה למדיום), אני 177, המרחק אצלי בין זנב המושב לכידון הוא 76 ס"מ כשהמושב משוך כמעט עד הסוף קדימה והסטם באורך 70 מ"מ שנחשב קצר מהסטנדרט (90-100 מ"מ). שים לב ! אני נמוך ממך ב 6 ס"מ, ותנוחת הרכיבה שלי ארוכה משלך ב 3 ס"מ כששלדת המדיום שלי בסטינג כמעט הכי קצר שאפשר.

djishai

New member
המדידה נכונה...

בדקתי שנית.... ממרכז מוט המזלג אל קצה המושב: 73 ס"מ / מקצה הסטם אל קצה המושב: 83 ס"מ (אורך הסטם: 10 ס"מ) לכל "מומחה" שאני מגיע אומר שזו שלדה בגודל: L/ תשובתך ????

nintense

New member
83 ס"מ נשמע הגיוני לשלדת L...

אתה יכול לנסות סטם 120 ו \ או מוט כסא SETBACK, שלדת XL בפרוש נשמעת לי גדולה מדי עבורך ובירידות אתה אמור לעמוד על הפדלים כך שאין ממש משמעות למיקום הכסא (אצלי אגב הוא משוך קדימה כדי שלא יפריע כשהגוף מוטה לאחור). בכל מקרה, אני ממליץ לך להתיעץ עם מומחה בהתאמת אופניים לפני שאתה עושה שינויים.

djishai

New member
תןדה על העצה ... יש..

בעייה אם ארכוש סטם 120 מ"מ כי אז תהיה קרבה יותר אל ציר מזלג ... חשבתי יותר על הרחקת המושב ע"י מושב עם תושבת מוארכת לאחור.. לגבי ירידות אין בעייה תמיד אני מוטה לאחור... אני עדיין חושב שיש מקום לשפר לא ??? תודה

למעלה