התאמות

THE gray

New member
התאמות../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

בכישוף ובמיוחד בכישוף טקסי לדברים מתאימם דברים אחרים נגיד לכיוון המזרח מתאים המלאך רפאל יסוד האדמה והצבע החום. אבל אני לא מרגיש נוח עם ההתאמות האלה, גם בגלל שהם לא נכנסות לי לראש וגם שבדרך כלל לא מוסבר למה התאימו את הריח של הורדים לספירה השישית, אז אני משתמש בהתאמות משל עצמי.. זה בסדר לפי דעתכם?

באמת נגיד...

כי למזרח מייחסים את הצבע צהוב ואת יסוד האויר, אבל זה משהו אחר. לפעמים יש הגיון ולפעמים אין הגיון בהתאמות. אני אישית דוגל בדרך האמצע - אם אני שם לב שהתאמה מסויימת לא מסתדרת לי (אחרי שעבדתי איתה זמן מה), אז אני משנה אותה. סביר להניח, שמי שפיתח את ההתאמות האלה - פיתח אותן כך כי הן עבדו בשבילו. עד שאני לא שם לב שההתאמה לא עובדת - אין לי טעם לשנות אותה. כך שאני בבסיס משתמש במה שלמדתי, ועל זה אני בונה.

THE gray

New member
נגיד לא יותר מיזה..

אז מה שתאה אומר שמה שחשוב זאת ההרגשה שלי כלפי ההתאמתה ולא ההתאמה עצמה נכון?

אתה גם ככה

מאמין שהכל בראש שלך....לסמלים וכיוונים אין משמעות לדעתך...אז כמובן שזה לא משנה(מבחינתך). מה שנוח לך חביב הקסם

לא ההרגשה, אלא התוצאה

לפני שאתה מחליף, תעבוד עם מה שאתה מקבל. יכול להיות מאוד שההרגשה שלך היא זו שמפריעה לזה לעבוד, יכול להיות שלא - תנסה כמה פעמים, אז תחליף. חשוב שההחלפה לא תהיה סתם שרירותית לגביך (בעיני, זה לא משנה אם אני מבין את זה או לא, חשוב שאתה תבין למה (why) החלפת ולמה (to what) החלפת). שיהיה לזה איזשהו הגיון עבורך (דוגמה חביבה - ידיד שלי אמר על מישהי שהיא מזכירה לו צואה. מעיני נבצר להבין את ההגיון הזה, אבל היה לו הסבר - היא גבוהה, מזכירה לו ג'ירפה, ג'ירפה הזכירה לו בהמות, בהמות הזכירו לו חרא... לוגיקה... המממ... מעניינת). החשוב הוא לא להחליף סתם כי בא לך, אלא כי אתה באמת רואה שזה לא עובד או שאתה חושב שבשיטה זה שלך זה יעבוד לך טוב יותר.

THE gray

New member
ועוד אחת...

הייתם מציבים גבול להחלפה או שהכל פתוח?

אני אישית?

כמו שכבר ציינתי, אני עובד עם מה שעובד לי. אם זה אומר להחליף את הכל - אז כן.

למעלה