התאמה - שארל בודלר.

kikona126

New member
התאמה - שארל בודלר.

את שם השיר תרגמו לעברית בשם "זיקות" אולם המילה העברית שיותר מתאימה לפירוש המילה הצרפתית correspondance לדעתי, היא התאמה. והשיר
הטבע - אכסדרת מקדש חיה, ובה יש ופולט הסתיו בליל פרא של מילים חולף שם האדם, בין יערות וסמלים, ואלה משלחים בו מבטי קרבה בתאם תהומי ואפלולי הומים, כתהו של הדים שהמרחק בולל בברית גדולה כנגה, רחבה כליל במענה תמידי - צלילים, צבעים, בשמים ישנם בשמים טריים כנעם בשר עולל יש - כאבוב מתקם, כאחו ירקותם יש עשירים, פגומי צורה, לוקחי שלל, והם אל האין סוף באים בהתפשטם וכמו ענבר וצרי, לבונה ומור שרים שכרון חושים ורוח, שיר מזמור. בודלר כתב שיש קו מקשר (corespendance) התאמה, בין צלילים מילים וצבעים, הוא אומר שיש קשר בין התופעות האלו, יש דו שיח בין הצורות לצבעים למילים, הדברים לא קיימים באופן מבודד, בטבע יש התאמות סודיות בין התופעות, יש התאמה סודית שבלתי ניראת לעין. מה דעתכם? האם באמת ישנה התאמה סודית שכזו? (שפי, בודלר טוען שהתפקיד של האומן הוא לתפוס את הקוים המשותפים בין כל התופעות האלו, מה דעתך כאמן?)

ע ו פ ר ה

New member
לפני מספר חודשים

רץ באינטרנט מייל שדיבר על ילדה שרואה את הצבעים של הצלילים. לאחרונה אני עסוקה בהדפסת קלפים שציירתי. עד שהם יצאו לאור יש לי שתי חפיסות שהן אבן דרך או אב טיפוס. אחת השאלות שאני שואלת אנשים זה : כשאתה מביט בקלף איזה ריח / טעם / צליל יש לקלף. אנשים עונים לי. כנראה שיש קשר, כי המוח קולט בחמשת החושים ויש דברים שלא מוחשיים. אי לכך ובהתאם לזאת, אהבתי את מה שהבאת לפורום. באהבה עופרה

kikona126

New member
עופרה,

לכל דבר יש צבע, השאלה היא רק איזה צבע תתני לו.

למעלה