התאמה מקצועית

פרדי302

New member
התאמה מקצועית

שלום אני מתעניינת בשני תחומים של לימודים: עיצוב גרפי או פנים או מזכירות רפואית. ואינני יודעת מה מתאים לי. הכישורים שלי לא רבים: אני למשל לא יודעת לצייר, ואין לי ראייה חזותית. מצד שני אני מאוד מאורגנת, מסודרת, יודעת לעבוד עם תוכנות מחשב שונות. ועוד דבר שלילי: שאינני יודעת כל כך להתמודד עם לחצים. בזמן לחץ אני לא כל כך מתפקדת, מאחר וגם יש לי נכות נפשית.

מה אתם יכולים לייעץ לי כאן בהתאם לכישורים שלי? האם אולי כדאי לעשות אבחון מקצועי? איזה מקצוע מבין אלו שציינתי יכול להתאים לי יותר?

ועוד דבר חשוב: אני מחפשת הכשרה מקצועית. אינני מחפשת ללמוד תואר אקדמי למשל.

תודה על הייעוץ

milman4

New member
אני ממליצה לך...

קודם כל לקרוא על הנושאים האלה,
יש הבדל שמיים וארץ בין התחומים שציינת, חשוב שתדעי לאן את הולכת לפני שאת יוצאת לדרך :)

ממליצה לך לקרוא על עיצוב גרפי פה
ועל מזכירות רפואית פה

שיהיה המון בהצלחה!

לעשות הפרדה

הי לך
קודם כל חשוב לשמוע למה את יותר מתחברת מה גרם לך להתלבט דווקא על שני מקצועות אלו?
מה חשוב לך שיהיה במקצוע שלך - משהו שרק מתאים לך או גם משהו מעניין?

חסר עוד מידע לדעתי כדי לענות לך ברצינות.
את הרבה דברים פשוט את צריכה ללמוד עוד להכיר את עצמך כדי לדעת במה את טובה
ולהיעזר בגורם מקצועי אם זה נכון לך.

אולי כדאי באמת בתור התחלה לחשוב על כיוון שיתאים למי שאת כרגע ורגוע יותר
אך מה זו בדיוק נכות נפשית? חרדות?
התמודדות עם לחצים יכולה להיות מיומנות שאת יכולה לפתח או דבר שניתן לטפל בו.
ממה שאת מתארת כן כדאי לדעתי אולי לעשות שני דברים במקביל
לטפל בבעיית הלחץ
ולמצוא מקצוע שמתחבר אלייך ולפוטנציאל שלך באופן שלא מאיים.

שוב ממליצה במקרה זה להיעזר ביועץ או מאבחן מתאים.
בהצלחה!

1ronitit

New member
המלצה חמה

אם את יודעת לעבוד עם מחשב ויש לך גישה לתוכנות אז בעיצוב גרפי עובדים לרוב על מחשב לכן חוסר הכישרון שלך בציור לא יפגע בהחלטה ללמוד מקצוע זה.
לגבי התפקוד בזמן לחץ את בוחרת בסופו של דבר את מקום העבודה ואם תעבדי כפרילאנס אף אחד לא ישב לך על הראש, חוץ מהלקוחות אבל אם את מאורגנת ומסודרת כמו שרשמת אז את תצליחי לבנות לך לו"ז ולפיו לעבוד.
מהידע שיש לי על מזכירה רפואית מופעל המון לחץ מצד המטופלים, העובדים, שיחות הטלפון נכנסות ויוצאות, יומני עבודה ואת הכל צריך לעשות במקביל.
אני סיימתי קורס עיצוב גרפי בהאקריו והיה מאוד מעניין ומאתגר אבל מה שחשוב שאת בתום הקורס יוצאת עם תיק עבודות שזה מה שיפתח לך דלת לתחום.
בהצלחה

למעלה