התאמה לגן

sis1sis

New member
התאמה לגן

ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים. בגן יחד איתה ישנם 27 ילדים כמחציתם בגילאים 4-5 הרגשות שלי מעורבים והייתי מעונינת לשמוע חוות דעת על פער הגילאים שהוא יותר משנה. תודה. סימה

ב נ ה

New member
נורא תלוי בילד

יש ילדים צעירים שמאד מפותחים מבחינה תקשרתית וחברתית ומסתדרים מצויין עם ילדים גדולים מהם,לעומתם יש בוגרים בגיל שקשה להם. בגן יש כל מיני דינמיקות בין ילדים ולוו דווקא קשורות לגיל. יש יתרונות גם ללהיות צעיר בגןכבר ראיתי ילדים צעירים שהכניסו בכיס הקטן בוגרים הן מבחינה /שפתית/מוטורית/חברתית/כישורי חיים/יכולת לקבל מסגרת וחוקים/בשלות/מוימנויות וכו. הגן המדובר הוא דו גילאי אני משערת ויש את שתי הקצוות הצעירים של השנתון הקטן והבוגרים של הגדול,זה טבעי . ספרי עוד פרטים:היא משחקת עם חברים אן רק ליד?איך מיומנות השפה והתקשורת שלה?כמה עזרה היא זקוקה במבלך היום?(גמולה?),איך היא מבחינה רגשית,קןשי להתמודד עם תסכולים, הגיל לבדו הוא לא תמיד אנדיקציה,ודבר אחרון ומאאאאוד חשוב אם החלטת שהיא בגן תשתדלי לא להעביר לה את רגשותייך העורבים,תתתעדכיני אצל הגננת מה קורה איתה(לאט לאט ,זה בכל זאת תחילת שנה ולוקח זמון) בהצלחה.

לאה_מ

New member
מסכימה עם בנה, שהיכולת של ילד

להשתלב בקבוצה רב גילית מאד תלויה בילד. הבן שלי היה שנתיים בגן שבו הוא היה מהגדולים בגן, כאשר היה פער של כשנתיים בין הגדולים לקטנים, אבל הוא פרח שם - היה לו מאד טוב. עכשיו הוא בגן עירוני דו גילי (טרום חובה וחובה), הוא מהצעירים בקבוצה שלו, וגם טוב לו. איך הבת שלך מרגישה במחיצת ילדים גדולים ממנה? האם היא ניגשת לגדולים יותר? האם היא מביעה סקרנות לגביהם? האם היא מנסה לחקות אותם? או שלהיפך - היא נסגרת ומתרחקת?

למעלה