התאזרחות בדנמרק

idokrn

New member
התאזרחות בדנמרק

שלום, יש לי שאלה וכל תשובה תתקבל בברכה. סבתא שלי הייתה אזרחית דנית ולאחרונה פנינו לשגרירות דנמרק בשביל להתאזרח שם. בשגרירות נאמר לנו שנגיש בקשה בשם אמא שלי להתאזרח ובמידה ותתקבל, אני יוכל להתאזרח גם בלי בעיה כי לפי חוקי דנמרק כל ילד של אזרח דני זכאי לאזרחות גם כן. בכל מקרה, אחרי כמה חודשים אמא שלי קיבלה תשובה חיובית ודנמרק הסכימה להעניק לה אזרחות, אבל רק בתנאי שתוותר על האזרחות הישראלית שלה, כי לדברם דנמרק לא מרשה לאזרחיה להחזיק דרכון נוסף. אולם כבר שמעתי על כמה מקרים בעבר (לפחות 2) שאזרחים ישראלים רכשו אזרחות דנית במהלך חייהם (כלומר החזיקו בדרכון ישראלי לפני שקיבלו את הדני) בלי לוותר על האזרחות הישראלית. אם משהו יודע איך אימי ואני נוכל לקבל אזרחות דנית בלי לוותר על הישראלית, אני יודה לו מאוד. תודה עידו

בקר12

New member
כמה תובנות

קראתי קצת על הנושא ואכן נראה שיש בעיה כי דנמרק אכן לא מתירה בעקרון אזרחות כפולה ובמיוחד לאלה שלא נולדו כבר כאזרחים דנים כמו אימך ואתה. ראיתי לדוגמא אדם שכתב: sorry guys but DK does not allow dual citizenship - i am danish and have lived most of my life in UK so i have researched this well. I have cousins born to Danish parents in Japan and Spain who also had to give up one or the other citizenship prior to their 18th birthday. אולם, קח בחשבון שהאנשים בשגרירות לא תמיד המומחים בנושאי אזרחות ובכל הסייגים בנושא ואתה צריך אולי להתייעץ עם מומחה לאזרחות דנית, אולי עורך דין המתמחה בנושאי אזרחות והגירה בדנמרק (בד"כ מדברים שם אנגלית די טוב)? אגב, אותם שני מקרים ש"שמעת" עליהם, האם בדקת פרטים? אתה יכול ליצור אתם קשר ולבדוק את הנסיבות?

idokrn

New member
כמה תודות

זהו שזה אנשים שהם חברים של חברים שלמדו שנתיים מעליי בתיכון וכאלה... לפני די הרבה שנים... נראה לי שאני יחפש בפייסבוק... תודה בכל מקרה!

למעלה