התאהבתי בהולנד

yuli23

New member
התאהבתי בהולנד

היי, חזרתי מטיול של שבוע וחצי בהולנד ואני מאוהבת! המקום פסטורלי ומדהים, האנשים יפים, נחמדים ובעיקר רגועים. זה כל כך שונה מהארץ...אין לחץ, אין דאגות. פשוט חיים נוחים וטובים! אני לא מדברת כתיירת שהיתה בטיול ועשתה חיים. התחברתי לכמה הולנדים שם וממש נכנסתי לחיים שלהם וראיתי איך הם חיים. מדיבור איתם הבנתי שהמדינה הזאת פשוט יודעת להתנהל נכון ולתת לתושבים שלה את החיים הכי טובים שאפשר. הם דוגלים באמונה של תחיה ותן לחיות ובעיקר להנות מהחיים. בכל מקרה זה כמה מילים על הולנד ועכשיו יש לי שאלה. בעלי בעל אזרחות אירופאית (יש לו דרכון אסטוני) ואנחנו מאוד רוצים לעבור להולנד. האם מישהו יודע מה הזכויות שלי כאשתו? אני יודעת שהוא בינתיים יכול לקבל תושבות בהולנד ואחרי כמה שנים גם אזרחות. האם אני יכולה לקבל תושבות כאישתו? תודה :) יעל

smaak

New member
שני דברים

1. את מוזמנת לשאול את השאלה בפורום "עוברים לאירופה" 2. את צריכה לזכור ולהבין, שטיול במדינה אינו חיים בה, וכמה שנראה לך נפלא וטוב כשאת מטיילת, כשאת מתמודדת כמהגרת החיים הרבה יותר קשים, ושנית, שבלי שפה שגורה בפיך לא יהיה לך קל למצוא עבודה. אני מציעה קודם כל לתת להתלהבות קצת להרגע, ואז לנסות לברר מידע שמעניין אותך. בהצלחה

ayala26

New member
../images/Emo6.gif

שבוע וחצי.. ממש נכנסת לחיים של כמה הולנדים בשבוע וחצי? ואיפה הם היו? הם לא עובדים? כנראה שבאמת אין להם דאגות...:-ג רק אתמול היו הפגנות בהולנד בגלל שהמדינה הזו דווקא לא הולכת לכיוון הנכון ב-כ-ל-ל

הולנד מדינה חביבה, אבל

מפה ועד ההנחה ש"המדינה הזו יודעת להתנהל נכון" יש מרחק גדול. יש הרבה מינוסים להתנהלות הכללית של הדברים והשפעה גדולה על חיי היום יום. למעבר למדינה אחרת יש המון פלוסים, לומדים הרבה דברים חדשים ומקבלים פרופורציות והרפתקאות שונות ומשונות, אבל בשום אופן אל תניחי שהחיים בהולנד הם החופשה שחווית, החיים אינם פשוטים בשום מקום, וכמהגרת שאינה דוברת הולנדית ברמת שפת אם- החיים לא קלים בכלל. ולתשובה- ברמה עקרונית, כן, הוא יכול לעבור להולנד ואת תקבלי אישור שהיה ועבודה בתור אשתו. ברמה המעשית הניירת לוקחת חודשים, אנחנו גם בעזרת עו"ד התקשנו לעמוד בכמויות הניירת והריצות, והכי חשוב- יש צורך ברמת הכנסה מסויימת או כסף בבנק כדי לקבל אישור כזה, וזה אומר שלפני הכל תאלצו לחפש עבודה שתסכים לקלוט אתכם בלי שפה מקומית ולחכות עד שתנפיקו את כל האישורים הרשמיים, וזה אתגר לא קטן.

joelblueyes

New member
הכל יחסי

איילה, לאיזה כיוון הולנד הולכת שלא מוצא חן בעינייך? היידי, תוכלי לפרט מספר מינוסים? אני יודע למשל שמערכת הבריאות לא ברמה הכי גבוהה וששרות הלקוחות של חברות כמו ספקי שירותים למיניהם (טלפון, אינטרנט, משרדים ממשלתיים...) יחסית ברמה נמוכה. באילו עוד תחומים הייתם אומרים שישראל יותר טובה מהולנד? לפי דעתי רמת החיים בישראל רק הולכת ומתדרדרת ואין בכלל מה להשוות בין ישראל להולנד: בישראל כל ילד בן 16 מסתובב עם סכין בכיס. תוסיפי לזה את השימוש הרב באלכוהול וקיבלת דקירות וקטטות על בסיס כמעט יומי. מערכת הענישה\הרתעה חלשה מאוד, נאשמים בהריגה משתחררים לאחר 4-5 שנים ורוצחים לאחר 12. משפחות הפשע שולטות בכל מקום ועסקים רבים נסחטים. היום יותר מתמיד אנשים קשיי יום מחטטים בפחי הזבל. הנהגים חסרי סבלנות ויחתכו אותך בכל הזדמנות. אם לא זינקת ברמזור חצי שנייה לאחר שהתחלף לירוק, מיד תשמע צפצוף. הדחיפות והצעקות כאשר עומדים בתור. החום הבלתי נסבל בקיץ הכולל זבובים ויתושים. תוסיפו לכל זה את העובדה שבכל כמה שנים יש מלחמה ושהגברים הולכים לצבא למשך כמעט כל חייהם. אתם שואלים אם הולנד עדיפה? תחליטו אתם...

Salem

New member
דווקא במקרה של ענישה

הולנד לא אמורה להיות חזקה, מקבלים שם עונשים מגוחכים ומשתחררים מוקדם מהכלא על פשעים די חמורים.... (למיטב ידעתי לפחות)

joelblueyes

New member
רק הדלקתי את הטלוויזיה....

היום: "בן 15 נורה למוות מנשק אוטומטי, מדובר ככל הנראה בסכסוך בין צעירים" אתמול: בן 84 רוצץ את גוגולתה של אשתו בת ה 80 בזמן שישנה לפני 3 שבועות: משפחה טיילה בחוף הים, מספר צעירים ערבים עברו מלווים ב 2 צעירות יהודיות, בלי שום סיבה היכו הצעירים את אב המשפחה למוות. לאחר המקרה נסעו הצעירים ליער סמוך, שתו אלכוהול, צחקו והחליפו חוויות. ועוד ועוד...

ayala26

New member
הוספת לדברי הקשר../images/Emo13.gif

שזה ההפך מלהוציא דברים מהקשר. אני, בניגוד למה שכתבו עלי בשרשור הויכוח הקודם, לא עושה השוואות בכלל. מה שכתבתי הוא על הולנד ולא על הולנד בהקשר של ישראל. אני רק אמרתי שהולנד לא הולכת לכיוון הנכון. לא אמרתי שזה בהשוואה לישראל וישראל כן הולכת לכיוון הנכון. שתי המדינות לא הולכות לכיוון הנכון אבל שני כיוונים שונים. גם כל מיני ידיעות על אלימות בעיתון לא רלוונטיות. אלימות יש בכל העולם וגם בהולנד יש דרמות משפחתיות וגם הזמנות רצח אבל לא לזה התכוונתי כשכתבתי שהולנד לא הולכת לכיוון הנכון כי הדברים האלו לא משפיעים על חיי. התייחסתי אך ורק ל - "המדינה הזאת פשוט יודעת להתנהל נכון ולתת לתושבים שלה את החיים הכי טובים שאפשר" כלומר הכיוון שהממשלה הולכת ומובילה את הולנד אליו - הוא לא הכיוון הנכון בכלל. חוץ מזה שההולנדים מעולם לא דגלו באמונה של חיה ותן לחיות אלא פשוט לוקים באדישות כללית.. האדישות מרקיעה שחקים. השבוע הרחיקו את גיל הפנסיה ל -67. זה הכיוון הבדיוק לא נכון. בנוסף בהולנד כל הזמן מתריעים ומתבכיינים על הזדקנות של האוכלוסיה vergrijzing אבל לא מציעים פתרונות לגדילה דמוגרפית חיובית - למשל להקל ולעודד על משפחות שרוצים יותר מילד אחד.

ayala26

New member
אגב,גם בהולנד שימוש באלכוהול בקרב נוער וילדים

זו מכת מדינה. חברים של חמותי נתנו לנכד שלהם בירה כשהיה בן שבע.. כי הוא ביקש.. כך שבכל מקום יש הורים שלא יודעים להוביל את הילדים שלהם בדרך הנכונה.

מלפפiן

New member
צודקת, בלי סוף בעיות עם ילדים שמתחילים לשתות

בגיל צעיר מאד עם כל ההשלכות על כך ולצערי זה הופך לנורמה כאן.

Fair game

New member
../images/Emo2.gif

לתת לילד בן 7 בירה??? זה חוסר אחריות לחלוטין ואים הוא היה מבקש סיגריה?גם היו נותנים לו?

smaak

New member
ממרחק הרבה מאוד דברים נראים שונים

האמת היא שאני חושבת שהשוואה בין הולנד לישראל לא ממש קשורה לפורום הזה, שאמור לעסוק בתרבות של הולנד ולא של ישראל.. אני כן מבינה אותך כשאתה מדבר על תרבות ברחוב, היחס של אנשים האחד לשני על הכביש וכו'. אבל בשורה התחתונה, פלוסים ומינוסים יש בכל מקום, ואנשים מחליטים מהם המינוסים שהם לא מוכנים לסבול ומה כן (כל זאת בהנחה שיש להם היכולת לבחור, לא כל אחד יכול להחליט שהוא רוצה להגר ולעשות את זה). פשיעה ישנה בכל מקום, זבובים ויתושים יש גם בהולנד אגב. כשאתה גדל במקום מסויים, גם אם קשה לך בו, הוא עדיין מוכר לך, ואתה יודע למצוא את עצמך ולהסתדר ברוב המקרים. כשאתה במדינה שלא גדלת בה, שאינך דובר את השפה שלה, רחוק מהחברים, המשפחה והמוכר, גם התעלות והפסטורליה של הולנד הופכים לפחות מושכים.

עמנואל21

New member
משעש

אני מצטרף למה שאומרים פה לגבי שלא תמיד החוויה של החופשה היא זהה לחוויה של ההגירה... ומה שמשעש הוא, כשחייתי בהולנד מכרה שלי יצאה לנופש בשוודיה וחזרה בדיוק עם אותם תובנות רק שהפעם שוודיה היא המקום המושלם הרגוע והשליו ולא הולנד, ולכן הכל באמת יחסי. ולגבי איפה יותר טוב הולנד או ישראל וואלה לא יודע, פה יש דברים טובים ושם יש דברים טובים וכמובן להפך....

Fair game

New member
יש לי חברים צרפתיים

שאוהבים את ישראל ובאים לבקר לפחות 4-5 פעמים בשנה מצידם גם לגור פה ולוותר על האזרחות הצרפתית ולקבל ישראלית והם כל הזמן אומרים לי שבצרפת לא טוב מה שנקרא "הדשא של השכן תמיד נראה ירוק יותר" :)

yuli23

New member
כמה הבהרות

אני לא תמימה וברור לי שחופשה לא משתווה לחיים במדינה זרה. בשבוע וחצי שהייתי שם אכן הספקתי להכיר את ההולנדים, גם מכיוון שאח של בעלי היגר לשם לפני שנה והספיק בזמן הקצר הזה להכיר לנו הרבה אנשים, לקח אותנו למקום ההעבודה שלו ( גם שם דיברתי עם אנשים), הייתי בבתים של כמה אנשים שחיים שם וממש עשיתי מחקר איך אנשים בני גילי (28) חיים בהולנד. אני יודעת שאין מדינה מושלמת אבל בהולנד יש יתרונות שעולים בהרבה על החסרונות שלה. מספיק להסתכל על פנים של אנשים ולראות שהם רגועים ומחוייכים. אני לא זוכרת שראיתי הרבה זקנים בארץ עם חיוך על הפנים. שם יש הרבה כאלה! סתם כמה דוגמאות להתנהלות של המדינה מדברים שסיפרו לי (תקנו אותי אם אני טועה): 1. מי שלא עובד לא צריך לרוץ לחתום על אבטלה כל שבוע ולא שולחים אותו לעבודות מזדמנות של נקיון או שמירה. אם אתה לא מוצא עבודה במקצוע שלך ( ורק במקצוע שלך),אתה מקבל כסף כל חודש במשך שנה ללא צורך לחתום על אבטלה. 2. מי שרוצה לקנות בית מקבל הלוואה בריבית נמוכה מאוד (כ- 2.5%) למשך 20 שנה. לעומת זאת בארץ מי שלוקח משכנתא משלם אותה כל החיים ובסוף החוב רק גדל) ממה שיצא לי להכיר, הולנדים הם אנשים מאוד פתוחים, נותנים כבוד אחד לשני וגם למהגרים, נעימים ורגועים. אתה יכול לעשות שם מה שאתה רוצה ולא להתבייש בזה. אני הייתי מאוד שמחה לחיות בסביבה כזאת. כפי שאמרתי אח של בעלי היגר לשם לפני שנה (לבד!!!) וכבר אחרי שנה יש לו דירה, עבודה טובה, חברים מדהימים. ובעיקר הוא מאושר! מה עוד בן אדם צריך?

joelblueyes

New member
לדעתי זה משנה את התמונה..

העובדה שבעלך שם כבר שנה משנה לגמרי את התמונה וככל הנראה האבחנה וההחלטות שלכם יותר מבוססות. אני לגמרי מסכים עם החברה פה שפרספקטיבה של תייר שבא לשבועיים שונה לחלוטין מזו של תושב שגר זמן ממושך במקום. שורה תחתונה (זו דעתי האישית בלבד), במידה ואת חושבת שתצליחו לעבור את מחסום האזרחות הייתי ממליץ בחום על השינוי.

למעלה