התאהבות

עינת898

New member
התאהבות

האם ניתן להפסיק להיות מאוהב במישהו או שברגע שנתפשת לזה אין דרך חזרה מה קורה אם התאהבת במישהו בלי לאהוב אותו? איך משתחררים מזה? זה ממש יכול לענות בן אדם... ברגע שאתה מתאהב במישהו אתה מתקשה לתפקד מולו. אתה מרגיש שאתה לא עצמך.. לא מצילח לדבר כמו שאתה רגיל הוא מדבר ואתה מתקשה להתרכז ולהבין מה הוא אומר יש דרך להפסיק את זה? זה פשוט נופל עליך אתה לא מחליט שאתה רוצה להיות מאוהב זה פשוט נורא!

מפתחSoul

New member
אני מצליחה להשתלט על זה.

אני לא יכולה להתאהב במישהו סתם ככה. קודם כל בואי נעשה אבחנה בין התאהבות להדלקות. להדלק אפשר בקלות על כל אחד, זה לא דורש שומדבר מלבד לבוא איתו במגע (לא פיזי, אפשרי גם להסתכל בתמונה ולהדלק). התאהבות מבחינתי זה תהליך יותר עמוק עם יותר בשר. צריך להגיע לתקשורת עם אותו אדם. ואצלי, אין התאהבות חד צדדית כמעט אף פעם. אני צריכה להעריך את הבנאדם, הוא צריך להעריך אותי, לכבד אותי - אם זה לא מתקיים, אני לא אתאהב. ואני מסוגלת להשפיע על זה אם נאמר יש סיבות רציונליות לא לקיים קשר רומנטי. אני פשוט עושה לעצמי "שטיפת-מוח", מנטרות לעצמי שאי אפשר כי... ואם קורה שאותו אדם "לא שם עליי", אני ממש לא אתאהב בו. זה לא מושך אותי, מישהו שלא מעריך אותי. נדיר שמישהו מעריך ומכבד אותי ובכל זאת יש סיבות רציונליות למה לא יתפתח קשר. במקרה הזה אני נותנת, כאמור, משקל רב לאותן סיבות עד כדי כך שאני מתעלה על הרגש או לחלופין במקרי קצה, מנתקת קשר.

Nightmare18

New member
סלחי לי אבל מה שאת מתארת זה נטול הגיון

מה שאת מתארת זה בחירה שקולה של בן זוג... רובנו עושים זאת... בוחרים אדם כי הוא מתאים לנו... אבל התאהבות היא דבר הרבה יותר מסובך מזה ... אי אפשר לבחור במי להתאהב... זה בלתי אפשרי... אי אפשר לשלוט בזה ... מה שאת אומרת זה שאת יכולה לשלוט על הלב שלך ע"י מנטרות... אבל זה לא מדיוק כלל... את יכולה לשלוט על עצמך כאשר האדם הוא מישהו שאת מחבבת אבל לא מישהו שאת מאוהבת בו!!!

מפתחSoul

New member
אני כן בוחרת במי להתאהב.

משהו מסויים מושך אותי, משהו מסויים גורם לי לסלוד. המקרים הבודדים שבהם התרחשה התאהבות לא רצויה הם מעטים,בודדים עד כמעט אפסיים. אני לא נשארת במע' יחסים מסויימת (לצורך העיניין, ידידות) אם אני יודעת שאחד מאיתנו "נדלק" ורוצה יותר. אז לא מגיעה למצב של התאהבות לא רצויה. אני די רציונלית בדברים האלה... מבחינתי מה שאת מדברת עליו קשור ל"הדלקות" וזה אצלי חולף כמו שבא כל עוד זה לא הדדי. ככה אני, עם אגו.
אל תגידי לי בבקשה מה אני לא, את יכולה להגיד רק מה את לא... אוקיי? אני מעדיפה שכל אחד יעיד על עצמו, ברשותך. לא פעם הבעתי וציינתי את השונות שלי מאחרים...אז גם בזה, אני שונה. אני שולטת. כשאני רואה שאני נכנסת לקשר שאני רוצה בו יותר ואין לי שת"פ, אני חותכת. לא מגיעה למצבים של התאהבות לשווא...

שלום

התאהבות רגש נעים ונלוה לאהבה, ואינו מספיק לקשר. בשביל קשר צריך אהבה. חשוב לאהוב הכי הרבה את עצמנו ולהשקיע בעצמנו ובאהבת עצמנו בכך שנעסוק הרבה בדברים שאנחנו אוהבים לעשות. אז יקל לנו להתמודד עם חוסר אהבה מאנשים אחרים. מהתאהבות נכזבת קל יותר להפטר מאשר מאהבה נכזבת.

shookyboy89

New member
אפשר

אני התאהבתי בבחורה מקסימה באמת, חלום. אבל היא הפרה את אחד החוקים שבניתי לעצמי בזוגיות אז פשוט גמרתי איתה כל קשר שהיה (שרפתי אוהב את הגשרים) ידעתי שאם אני אמשיך להיות מאני זה שיפגע..

קתרזיס

New member
יש כמה דרכים להפסיק את זה

חתונה למשל, ילדים גם. אבל הדרך הכי מהירה היא התאהבות במישהו אחר. מעבר לכך הזמן משכיח הכל. תשאלי את סבתא שלי ששאלה אותי בפעם האחרונה שנפגשנו אם אני כבר מכירה את זה וזה (היא התייחסה לאבא שלי שישב על הספה השנייה אצלה בבית).

למעלה