התאהבות מוזרה

talben11

New member
התאהבות מוזרה

שלום לכולם. אני משתמש חדש. אני בן 27 וחברתי בת 25, הסיפור שלנו הוא קצת מוזר ומבלבל שאחרי שנים של דייטים ומערכות יחסים קצרות וארוכות ועם הרבה ניסיון אישי לא הצלחתי להבין אותו... הכרתי אותה בפאב לפני חודש וחצי, התחלתי איתה, דיברנו, יצאנו. הפגישה הראשונה שלנו הייתה ממש טובה והיה נראה שיש לנו חיבור מאוד חזק. באופן אישי אני בנאדם מאוד רגיש שנוטה להתאהב בקלות. התאהבתי בה. התחלנו להיות בקשר טלפוני יומיומי ונורא אינטנסיבי הכל היה נראה טוב וזוהר. יצאנו שוב לדייט שהיה חלומי לשנינו עשיתי לה דברים שלטענתה לא עשו לה אף פעם בעבר (מבחינת רומנטיקה). כמה ימים אחרי הדייט הנ"ל היא פשוט התקררה והתחילה להתרחק ממני לאט לאט עד עיום אחד שלחה הודעה בלי סיבה אמיתית בתוכה אבל בכוונה לגמור את הקטע הזה. לא וויתרתי וישבנו לדבר. במהלך השיחה היא אמרה שהיא הייתה בתוך 2 מערכות יחסים גדולות בחיים של 3 ו 4 שנים. בראשונה בגדו בה כמה פעמים ובשנייה התעללו בה ריגשית. מאחר שאני חושב שאני בנאדם טוב שלא משחק משחקים ומקיען אמיתי החלטתי לחשוף בפניה רגש ולתת לה ביטחון, דבר שעבד לטובתי והיא לא הייתה מסוגלת לעמוד בזה ואמרה שהיא חייבת לתת לזה צ'אנס עם כל הפחדים שלה להיפגע ממני. ההמשך שלנו היה באמת כמו באגדות. דייטים לוהטים וטובים, שיחות עמוקות וחיבור שהוא ללא ספק מדהים. אנחנו אנשים מאוד דומים בהשקפות שלנו. הבעיה הרצינית התחילה לפני כמה ימים. מבחירה שלי החלטתי לא לשכב איתה מהר בכדי שתקבל את הביטחון שהיא זקוקה לו ולא תחשוב שזה הדבר שאני מחפש אצלה. חיכינו וחיכינו עד ששכבנו. את האמת הסקס לא היה להיט. הייתי לחוץ ועל אלכוהול וגם קונדומים לא עושים לי הכי טוב. אבל עדיין היה חיבור חזק וממש הרגשתי איך הכל פורח. בפעם השנייה שהייתה יום אחרי שוב פעם לא תיפקדתי הכי שבעולם. נשארתי לישון אצלה. בבוקר כשקמנו הרגשתי שהיא מתנהגת מוזר ומתהפכת לי. דיברתי איתה בהמשך היום והיא התחילה להגיד שהיא הרגישה מוזר לראות גבר חדש במיטה שלה ושהיא לא רגילה מאז הפרידה (שהייתה קרוב לשנה אחורה) להיות במצב כזה. הרגשתי שהיא משתנית לי ומתהפכת ושאני לא יכול לעשות כלום בנידון. היא אמרה שהיא מבולבלת שמצד אחד היא מאוהבת בי בטירוף ומהצד השני היא גם חוששת. אני החלטתי להמשיך לתמוך בה ואמרתי לה שתיקח את הזמן לפתור את הבעיות האלה ושאני איתה ומחכה לה ולא הולך לשום מקום. היא הודתה לי שאני רגיש ומבין. הבעיה עכשיו שאני בחרדות מתמשכות בנוגע לזה, אני לא יודע מה עליי לעשות וישנו חשש שמא בעתיד היא תתהפך לי שוב. מאז האירוע הזה קשה לי לתפקד ואני מאוד מפחד לאבד אותה אבל מצד שני חשוב לי מאוד שתהיה שלמה עם עצמה. האם כל תסמיני הפחד האלה שלה הם תסמין של רכבת ההרים של ההתאהבות? או אולי ברגע ששכבתי איתה היא הרגישה שנפלו כל המחסומים שלה? היא דיי חזרה לעצמה אבל לפעמים אני עדיין מרגיש ממנה ניתוקים וקשה לי עם זה. מה דעתכם?

chenby

New member
אין לך הרבה ברירות

לנשום עמוק] לשכוח לרגע את כל הדרמה והרומטיקה, ולתת לה סקס כזה, שהיא תגיד אחרי זה- שעשית לה דברים שלא עשו לה אף פעם (גם מבחינה רומטית וגם מבחינה מינית) מה שקורה זה, מרוב שאתה נותן מקום לרגש ולרומנטיקה (שזה סבבה) אתה הגעת למצב שהסקס פתאום נורא מלחיץ לכן פתאום כל הבלאגן.. אל תשתה אלכוהול, תתחיל להתרגל לקונדומים ולהנות איתם במקום לחשוב בזמן שאתה שם אותם כמה אתה לא סובל את זה (כי זה גם מוריד) וכמו שאומרים.. קדימה אחורה.. פשוט תפסיק לחשוב..

nowonder

New member
תשמע

אתה פשוט לא עושה לה את זה. היא לא מאוהבת בך. היא נותנת לך צאנס. כי היא יודעת שאתה בחור טוב, והיא יודעת שתהיה טוב אליה, והיא יודעת שהיא צריכה לתת לזה צאנס. אבל האמת העצובה היא, שזה לא משנה בכלל מה היא יודעת. מה שמשנה זה מה שהיא מרגישה. והיא לא מרגישה אליך את ההתאהבות, הסחרחורת, הפרפרים בבטן, וכל שאר התסמינים של הפסיכוזה הזמנית הנדרשת.

talben11

New member
לא מתקרב

אם לא הייתה מאוהבת בי היא לא הייתה אומרת לי את זה כמו שהיא עושה ולא הייתה אומרת שהבאתי לה אושר לחיים ושבזכותי היא מחייכת כל הזמן.

nowonder

New member
כרצונך.

אמרתי לך, יש פער בין איך היא רוצה להרגיש כלפיך, לאיך שהיא מרגישה. תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

וכל הסיפור הארוך הזה

על חודש וחצי? לא נסחפת קצת? אם בעוד חודשיים עדיין יישאר על מה, תחזור ונדבר, טוב? (אבל לא יישאר, לדעתי, אע"כ תצליח להתנתק מהאופן שבו אתה נצמד לה לרגל כמו כלבלב חרד)

talben11

New member
בסיס בונים עכשיו ולא עוד שנה

הבעיה של המנטאליות הישראלית (אני איטלקי) היא שכל גבר שנותן מעצמו ומשקיע ברומנטיקה מהסוג של פעם מצטייר ככלבלב וסמרטוט. אני חושב שאישה צריכה להיות נסיכה ולתת לה כל יום להרגיש את זה מחדש ולא משנה מה. באהבה אין כזה דבר כלבלבים שכן אם כל אחד יחשוב איך שהוא מצטייר בעיניי האחר הדברים האמיתיים שבו לא יצאו החוצה.

אתה בטוח שאתה איטלקי?

כי לי אתה נשמע פולני לגמרי - החברה שלך ישראלית והמנטאליות שלה ישראלית אז את התחת של מי מעניין בדיוק מה אתה חושב על המנטאליות הזאת? העובדה היא שאתה מצטייר בעיניה ככלבלב וסמרטוט - רוצה לשבת בבית בחושך ולקונן, ממרום עליונותך האירופאית, על החולירות כאן בלבנט - ת'פאדל. (מתנצל מעומק הלב על הבוטות - גם אני מקומי, אתה יודע
)

אייבורי

New member
שתי בעיות

1. היא 2. אתה היא, הייתה בשתי מערכות יחסים דפוקות וארוכות בעבר אחת בתפקיד הנבגדת והשניה בתפקיד המסכנה. לדעתי היא בוחרת את המערכות הללו, כנראה שהיא זקוקה למניאק. ככה זה. 2. אתה - משחק את המשחק של הרומנטי סימפטי ספונטני גזר בעיקר כי הניסיון הראה לך שזה עובד. הבעיה שזה לא ממש עובד פה, אתה יודע את זה ומתאמץ יתר על המידה. מרוב מאמץ הפסקת לתפקד. בקיצור, הורד לחץ תתמניאק קצת והכל יהיה בסדר.

הסכמה שלה והסכמה שלך

היא נפגעה בעבר. אתה רוצה להשיג אותה. אתה משחק אותה ההפך הגמור ממה שהיא הכירה עד כה. כנראה שהמיתוג הזה לא מתלבש עליך כמו כפפה. בתוך תוכך ברור לך שגם אתה "עלול" לחרבש לה ת'חיים. באופן זה או אחר. לכן החרדה. ת'שמע. אין ברירה. זה יקרה. ככה או אחרת. הצמדות האובססיבית שאתה מפגין תיכף מן ההתחלה לא מבשרת טובות הרי. יש כמה אפשרויות: להרפות ולזרום - נגיע לאן שנגיע, לנתח אותה ימים ולילות למוות - רוב הסיכויים שהיא תעצור את השטף הבאמת מוזר הזה כבר בשבוע הבא, לשחק לה על הרגשות- יש פה מאמנים פרואקטיביים, רק תפנה והם ייתנו לך טיפים לחיים... אגניב לך ידיעה מתוך המערכת <הנשית> - קשר שמתחיל בקול ענות חלושה מבחינה מינית הוא קשר שהתחיל עקום. מצד אחד יש לאן להתקדם <מכאן רק לעלות>, מצד שני זה תמיד יישאר אצלה בסיסטם כרעש מעיק.

מריוס זכריה

Member
מנהל
שוב הולך בעקבות אייבורי, אבל בהסבר קצת שונה

בוא נחלק אנשים באופן קצת גס ל"יציבים" ו"לא יציבים". או אם תרצה, "פשוטים, ברורים" ו"מתוסבכים". לפני שאמשיך, חשוב להגיד ש"מתוסבך" ו"לא יציב" זה לא עניין שלילי, וגם של אופי קבוע, אלא של מצב זמני. היו זמנים שאני הייתי מהסוג האחד, וזמנים אחרים שמהסוג השני (עכשיו אני מהסוג השלישי: "נשואים"...). ועכשיו הפואנטה: קשר יכול להתקיים בין שני יציבים, או אחד יציב ואחד לא יציב. במקרה שלכם, כמו שאייבורי כותב, יש שני אי יציבים. וזה פשוט לא יכול להחזיק מעמד. אני לא רואה טעם בניתוחים מסובכים מדי על מה בדיוק עבר עליה לפני הסקס, במהלכו ואחריו (את זה נשאיר למטפל שלה). בגדול, שניכם כרגע במצב שאתם בקושי מסוגלים להחזיק את עצמכם בקשר, אז איך תחזיקו עוד צד? כואב? נכון. אבל נראה לי שכרגע עדיף להיות מציאותי.

רפסודיה

New member
אתה רגיל לעשות מה שאתה רגיל והיא מה שהיא.

דווקא נראה מאוד מובן: אתה התאהבת כהרגלך להתאהב בקלות ולהרגיש חיבור חזק במהירות בזק- אם אובייקט ההתאהבות שלך מתרחקת זה מעורר אצלך את החרדות. היא מצידה גם נוהגת כהרגלה. הצמדות אינטנסיבית ומהירה מדי רק מרחיקה אותה.

czar

New member
כמה אתה קושר את זה

לתפקוד שלך בסקס? אולי התאכזבה?

talben11

New member
קושר מאוד

אני חושב שבגלל חוסר הביטחון הגדול שלה, דבר כזה עלול להתפרש כ "אני לא מושכת אותך מספיק" מה שממש ממש ממש לא נכון

chenby

New member
או

יכול להיות שהיא ציפתה להתפרקות טוטאלית אחרי חודש וחצי ולא ללחץ שמפריע לאקט.. לכן אני אומרת - תן לה אחד טוב - וזה יכול לקרות לדעתי, שאתה מפסיק לחשוב על כל הלחץ מסביב. :)

czar

New member
אז תסביר לה במילים האלו

או אולי במילים שלך אבל בערך כך. אני יודע שהסקס שלנו לא היה להיט, לא קרה לי אף פעם בעבר אבל את ככ חשובה לי, וכנראה שככ התרגשתי וחפדתי שלא ככ הלך, עוד כמה פעמים הכל ישתנה. אם סקס ואלכוהול לא עושה לך את זה, תמנע מאלכוהול. אתה חייב לפתוח את זה איתה פתוח לגמרי או אחרת תפסיד אותה בגלל הבושה.

למעלה