התאהבות לנצח?

Blackice

New member
התאהבות לנצח?

בעקבות דיון שהיה לי עם כמה אנשים החלטתי להעלות את הנושא הזה פה לפורום, לשמוע מה אתם חושבים עליו. הכוונה לצד הפחות כיפי של התאהבות- הסוף. הייתם במערכת יחסים והיא נגמרה\ התאהבתם במישהו וזה לא עבד. אתם במצב הלא נעים של להיות מאוהבים ללא קבלת אהבה בחזרה. מה קורה הלאה? האם אחרי תקופה מסויימת ניתן "להתגבר" על זה וכבר לא להיות מאוהבים? או שתמיד ממשיכים להיות מאוהבים אבל פשוט ממשיכים הלאה ומתאהבים באנשים אחרים? אני סברתי בעבר שכולם פשוט עוברים תקופה מסויימת וכבר לא שוררים הרגשות האלה. אבל מסתבר מדיון עם כמה בנות שיש גם דעה אחרת, לפיה זה לא נגמר וימשיך לתמיד. ושפשוט צריך להתאהב מחדש. מה דעתכם? איפה אתם עומדים? ואם אנחנו כבר שם, על מנת שנבין אחד את השני, איפה בדיוק אנחנו מגדירים קראש\התאהבות\אהבה? ארז. (נ.ב. - מצטער על הנושא הקודר אולי, לא בכוונתי לדכא אותכם, פשוט מעניין אותי..
)

TheHock

New member
לפי דעתי...

התאהבות אף פעם לא נגמרת - אני יכול להצביע על מישהו שאהבתי - ולא בדיוק הלך... אז היום אני אוהב אותו פחות.. אבל עדיין שאני רואה אותו - לפעמים יש את החלק הקטן שעדיין אוהב אותו... אני מצטער על ההשוואה הנוראית - אבל זה מה שעלה לי לראש... תחשוב על חומר שאתה מערבב אותו עם חומר אחר (מי שלומד\למד כימיה - תערובת..) - לא משנה עד כמה תפריד\תזקק או כל דבר אחר - תמיד יהיה את הלפחות 0.001% של החומר ה"לא רצוי"... בעצם תמיד ישאר לפחות חלק קטן מהרגש... (גם אם לתקופות הוא נראה דומה מאד לרגש שינאה - בבסיס הוא ישאר אהבה..)

Gloria_Nathan

New member
בתור מישהי שכבר שנתיים...

מאוהבת במישהו שלא אוהב אותה בחזרה (לפחות לא כמו שאני רוצה שהוא יאהב אותי, הוא רק ידיד שלי וגם זה בזמן האחרון כבר לא) אני דיי בטוחה שכשאתה אתה באמת מתאהב במישהו אתה תמיד תאהב אותו, לא משנה באיזו דרך. אם אתה לא ממשיך לאהוב את מי שזה לא יהיה- זה רק קראש. מהחינתי קראש זה תמיד במצד הראשוני, שאחרי זה מתפתח להתאהבות ואחרי זה לאהבה. זה הכל מצבים שונים באותו תהליך. הרבה פעמים קראש הופך למערכת יחסים- שלב האהבה- וקופץ על התאהבות ואז מערכת היחסים לא מחזיקה. הסיממנים של קראש זה בד"כ סתם מישהו שאוהבים להיות איתו (קראש יכול להיות גם בין שני בנות או בנים שהם הטרו, או בן ובת שהם גאיי כי זה בסה"כ רצון להיות עם מישהו) זה הופך להתאהבות כשאתה לא מוכן להיות רק ידיד- אתה רוצה הרבה יותר. אחרי שזה נגמר ( או אחרי שעובדים שנתיים ואתה מבין שאתה לא יכול להמשיך ככה :) אני חושבת שההתאהבות נכנסת למין כספת כזאת. הוא קיימת והיא לעולם לא תעלם אבל היא לא שולטת בך יותר ואפשר להתלהב בעוד מישהו. אם המישהו הראשון יזחור, יש סיכוי שגם ההתאהבות תצא מהכספת ותזחור לשלוט, אם לא היא תשאר שם בכספת. זה אף פעם לא באמת עובר. היה לי קרש רציני הכיתה ד´ על מישהו, היינו חברים ליומיים ונפרדנו כי צחקו עלינו ולפני חודש פגשתי אותו (חברה משותפת הפגישה ביננו) והוא לא זכר אותי ולמרות שכבר עבר הרבה הרבה זמן זה בכל זאת כואב שהוא לא זוכר.

המף...

דבר ראשון זה תלוי באדם....כל אדם לוקח את הדברים בצורה שונה, מסתכל על העולם מזוית שונה.... אצלי לוקח זמן אבל מתגברים על התאהבות לא רצויה... התאהבות בשבילי היא התעלות אפשר לומר...הרגע מוקדש לאותו אדם שאני מאוהב בו..כואב מרוב מחשבה עליו...קשה להסביר מה זאת התאהבות כי היא דבר כל כך גדול.....כנ"ל לגבי אהבה....קראש לעומת זאת לדעתי הוא דבר חולף ופחות עמוק מהתאהבות... שבת שלום לך!

שגיא ב פ

New member
תלוי...

תלוי במי מתאהבים ומי המתאהב. אני חושב שזה מאוד אינדיבידואלי. אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שהבינו שהם התאהבו בבנאדם הלא נכון וזה פשוט נגמר להם. אבל התאהבויות "נכונות" (אם אפשר לקרוא לזה ככה...) הרבה פעמים נשארות לתמיד, גם אם רק על אש קטנה מאוד (מאוד). קצת קשה לי להגדיר איך אני יודע שאני מאוהב. אני פשוט יודע את זה. וזה תמיד כיף. מאוד.

למעלה