התאהבות אפלטונית

התאהבות אפלטונית

זאת בגידה לדעתכם או לא? דוגמא: שני אנשים נשואים גבר ואישה מתכתבים באינטרנט ומתאהבים אפלטונית הם לא נפגשים, לא עושים כלום, אבל בכל זאת חשים כל מיני דברים או מרגישים התאהבות רומנטית (שהיא גם קצת בדויה משום שהיא גם קצת מבוססת על הדמיונות שיש להם אחד בקשר לשני וכו´ וכו´) האם לדעתכם זו בגידה בבן הזוג?

נמאס עלי

כבר לדבר כל הזמן על בגידות.....ובכל זאת 1. אני התחלתי ככה ! וזה לא נגמר שם וכבר אמרו חכמנו "אדם לעולם מועד" אלא אם כן שני הצדדים מספיק חזקים להמשיך כך במלי לרצות להיפגש 2. לי זה נראה קצת יותר גרועה כי יש כאן התאהבות של הנפש בניגוד לרומן/סטוץ שסתם מתבסס על כמייה למין 3. ואני פונה לכל האנשים הצעירים המבוגרים ואלה שלא רוצים להתבגר בהנחה שאני לא פה (ואחרים כמוני) כדי לחפש כאן קשר מסוים למה עד היום לא הצלחתי ליצור קשר אמיתי עם אישה בעוד עם גברים יש התחברות יותר קלה ויותר ענין ??????? האם זה באמת משהו שקיים בכולנו בתת מודע??????

אני חושבת ש...

בגידה תלויה בהגדרה האישית של כל אחד. האחד יראה צ´יטוט כבגידה בעוד השני יתייחס לזה בבוז, האחד יראה בישיבה של אישתו עם גבר לא מוכר לו, בבית קפה, כבגידה בעוד האחר לא יתייחס לזה כלל... זה מאד תלוי. אני באופן אישי, לא יודעת מה זו אהבה אפלטונית, איך אפשר להתאהב במי שלא מכירים? אפשר לחוש אהבה...? אבל... לפתח רגש לאחר לדעתי, זו לא בגידה, כל עוד לא עושים משהו לא מוסרי הפוגע בבן הזוג. < נעלמתי לקצת...אבל עכשיו כאן> ערב נפלא

adam33

New member
אין אהבה אפלטונית

לא קיים מושג שקוראים לו אהבה אפלטונית כל קשר הוא בסיס לאהבה מעבר לכך למעט מקרים של: אחד מבני הזוג לא יכול לממש את האהבה מכיון שהוא בעל מגבלות ( קשר של עבודה, איסורים,מראה,דחייה חלקית מהצד השני)או שהוא יודע שהצד השני לא יהא מוכן לקבל אותו מעבר לכך או שהוא הומוסקסואל ואז במקרים אלו שני הצדדים או אחד מהם רוצה להשאיר את הקשר כמו שהוא אז נכון שהאישה תומר וואו איזה עדין ומתחשב ואפלטוני..היא לעולם לא תדע מה שהלך או הולך לו בראש בזמן הקשר ומה היו או כעת הציפיות שלו.. תחשבו על זה...

maof

New member
פרח ירוק ../images/Emo124.gif

איך אפשר להיתאהב בדברים שרק ניכתבים ? בדברים שלא חשים ? זאת שאלה שהרבה אנשים ישאלו אותה ויפלו בפח הוורטואלי !!! אני יכול לספר לך סיפור קצר מהחיים על ידידה שלי שהיה לה חבר שממש העריץ אותה אהב אותה בלב ובנפש השקיע את כולו כדי לעשות אותה מאושרת.... יום אחד היא הכירה אדם באינטרנט אדם שריגש אדם שעשה אותה נחשקת אדם שהעשיר לה את את הרוח היא הלכה שבי אחרי מיקסם שוא היא ניסתה להסתיר את הדברים מהחבר שהיה איתה היא בנתה פנטזיות באוויר (רק שכחה שזה וורטואלי) לבסוף החבר שהיה איתה נודע לו..... והוא מאוד ניפגע......לא אמר מילה נוספת לקח את חפציו האישים והלך לדרכו ללא מילה נוספת........ אותה אחת נישארה עם צג המחשב הקר...... נישארה עם אותו מיקסם שוא....ועם המילים שכל כך פיתו אותה...... אותו אחד שכל כך ריגש אותה נסוג למציאות והבין...... שלמעשה הוא לא מוכן ליותר מוורטואלי מעוף

sharpantie

New member
בגידה?

יש ביטוי בעברית שעשוי להגדיר את המצב, לדעתי "כשר,אבל מסריח" כלומר זה בסדר הרומן האפלטוני, אין בו בגידה,אבל יש בו מין מצב קשה להגדרה של הסתרת מידע מבן הזוג. נתקלתי פה ושם בחיי בבני זוג שהיה להם קשר אפלטוני כל שהוא (לאו דוקא באינטרנט), וכשהדבר נודע לבן הזוג, פרצה מהומה והורעו היחסים.

למעלה