התאבדות בפליקס????????

חתולהה

New member
כפי שענו לנו

זו אומנות....מי אמר שאומנות לא נותנת רעיונות לבני נוער ולבוגרים? לא יאומן שמאפשרים פרסום של סרט כזה...

תגובת העורך

סרט ההתאבדות, הינו יצירה מקורית ועבודה טובה מאוד. כיון שהתוכן קשה במקצת, הוא סומן כראוי למבוגרים מעל גיל 18 בלבד. לגבי העידוד להתאבדות - צרי העין יראו בסרט הזה כסוג של "מדריך", אך האמת רחוקה שכן באופן ההסתכלות הזה, סרטון הפלסטלינה על הכלב מעודד אלימות נגד חיות?!!?!? או שסרט ההתערבות מעודד כריתת איברים או תיעוד הגניבה שמעודד פריצות... לכן, חברים, תודה על ההערנות אך קבלו במעט את החופש האומנותי של היוצרים, אנחנו אתר אינטרנט ואנחנו נותנים חופש ליצירה אומנותית.

g i l l i

New member
תרשה לי לחלוק עליך

ציטוט - " צרי העין יראו בסרט הזה כסוג של "מדריך", ..." צרי עין =קנאיים או צרי עין = צרי אופקים ויש הבדל גדול בין סרטון מפלסטלינה לבין סרטון "אומנותי" ככל שיהיה על התאבדויות סורי..כאחת שבאה מתוך המערכת קשה לי לקבל את העניין. כל דבר יכול להוות טריגר לרעיונות או מעשים למישהו או למשהו. ואגב..גם פורנו הוא אומנות נ.ב. אתה בטוח שזה "אומנותי?"

בעד דיון פתוח

חיזקת את עמדתי כאשר כתבת "כל דבר יכול להוות טריגר לרעיונות..." אני עדיין לא מבין את ההבדל בין סרטון פלסטלינה לסרטון אחר, המסר הוא זה שקובע. בכל אופן אין לי רצון לפתוח ויכוח על העניין, אני אשמח לדון בהשלכות וכן הלאה, אך אני מצפה לטיפה יותר פתיחות דעת בנושא, האם ראוי באמת להוריד את הסרטון? לא מספיק להגביל אותו? התוכן עד כדי כך מסוכן ומניע לפעולה? אני ממש לא בטוח.. לגבי פורנו, את צודקת, יש אנשים רבים שיכנו זאת אומנות. אין לי ויכוח עמם ואני לא מזלזל בשום סוג של יצירה כל עוד היא מגיעה ממקום אמיתי ונושאת עמה אג'נדה כזאת או אחרת (גם בידור מבוגרים זו אג'נדה). אך כיון שפורנו הוא ז'אנר גדול ומכיל בתוכו תתי ז'אנרים רבים, העדפנו מראש שלא ללכת לכיון כזה של תכנים.

g i l l i

New member
תמהני...

מי מחליט מהי אומנות? אני לא מוצאת שום דבר אומנותי באדם המביים (או שלא) התאבדות אבל אולי זו רק אני........ ואכן בכל סוג של אומנות יש מסר כזה או אחר, מסר שהאומן מנסה להעביר לצופה אולי יאירו את עיני ויסבירו לי מה המסר בסרטון הזה..... (עדיף יריה בראש כי זה עושה פחות לכלוך?) בכלאופן מצאתי פה טעם לפגם אבל שוב..אולי זו רק אני

levona

New member
תגובת הצופה

כצופה, לא הייתי מתקרבת להגדרת הסרטון כ"יצירה" ובטח ובטח לא כ"עבודה" מכל מכל סוג שהיא. סרט- סרטון וכיוב' אמורים להסתמך על עלילה, מסר,אמירה , סיבות להתנהגות מסויימת וכו', כל שראיתי הוא נער שלוקח אקדח מ"ארון המטבח" (נו באמת, מה זה - עוגיות?) ומכוון את הנשק לראש... אני כ"צופה" נהנית מסרטוני הפליקס, בין אם הם משעשעים עד דמעות, בין אם עצובים עד דמעות, בין אם הזויים למדי, אך עד כאן, לגבי הסרטון הזה - זה לא עניין של צרות עין, או שראיתי בו "הדרכה" . ובטח ובטח מבחינתי לא הייתי קוראת לזה "אומנות" , ואם כבר- הייתי שמה לב למה אותו "יוצר" מנסה לומר, או לרמוז ואם זו לדעתו "עבודת אומנות", שיתאמן קודם כל בצילום פרחים וימי הולדת. ויהיה מי שיכעס על דעתי זו - אך איך אתה אומר ? "חופש ביטוי" . לדעתי, אין כאן מקום לסרטונים מסוג זה. ואגב, מה עניין הסימון למבוגרים בלבד (נו באמת). אז סומן כלמבוגרים בלבד.. אז? (ואילו הייתי מתחת לגיל 18 מישהו ידע)?

No-FeaR

New member
לא ידעתי

שאנשים מעל גיל 18 לא מתאבדים... רק נערים יכולים להיות מושפעים מזה?

קרוואלה

New member
תשביתי את העולם מיאו....

כשאדם מגיע למצב שהוא שוקל התאבדות הוא מתאבד .<תאמינו לי אני מכירה את זה מקרוב מאודדדדדדד> לא סרט ולא הצגה או מילה ימנעו ממנו לבצע את זממו...כןכן אני מודעת לעובדה שרבים ניצלו בזכותכם<בנות מצדיעה לכן על זה > אבל ותמיד יש אבל...זה הצלה של אותו הרגע. בהזדמנות הראשונה אותו אדם ישלח יד בנפשו ....אז נכון שסרטים לא מוסיפים לטובת העיניין אבל אם סרטון כזה עורר כאלו הדים...מה נומר על כול סרטי הקולנוע שמוצגים? על סרטי הטיוי ?מלאי זימה התאבדויות ואלימות...על כול סרטי הילדים? שאלוהים שישמור כמה אלימות ורעיונות יש שם.... כול תוכניות האבקות למיניהם שאני עדה למה שהם גורמים לילדים שלנו< הבן של בן 8 למד הרבה משם טפי>... כןכן אפשר להגיד בקלות אז תמנעו מלתת לילד לראות מה שלא צריך אבל בנינו מי יכול לעצור את הילדים היום מלראות את כול אותם דברים.. רק המדיה הזו גרמה כבר למספיק צרות ....אם ככה בואו נשבית את העולם חסל בתי קולנוע חסל טיוי חסל הכול זהו סוגרים את העולם להתפזר. אדם שמתאבד מצוי בחוסר שפיות < זמנית או לא זו חוסר שפיות>...

חתולהה

New member
קרואלה יקירתי

העובדה שיש סרטים ותוכניות בעלות מסרים אלימים...לא אומרת שאנחנו צריכים לתת יד לזה ולאפשר הצגת סרטון כזה. כשאנחנו מבחינים במשהו, שהוא פסול, לדעתנו, אנחנו צריכים לנסות להשפיע ולשנות במיקרו, בסביבתנו הקרובה, ולא לומר, זה קיים בכל מקום, אז אין מה לעשות... אכן אדם שרוצה להתאבד יתאבד, אך אם נצליח לשנות את רוע הגזרה אצל אדם שנמצא על הקצה ומתנדנד בשאלה האם להתאבד או לא...דיינו ותחשבו על זה...

קרוואלה

New member
אני לא יקירתך../images/Emo3.gif

לרגע לא אמרתי שצריך לתת יד לזה... נהפוך הוא אני בעד השבתת כול מסר אלים ופוגע מכול סוג שהוא סרטון טיוי הצגה או איך שלא תקראי לזה. אבל במקרה הספציפי הזה גדולים מאיתנו ובעלי תעודות הסמכה לעסוק בזה לא הצליחו למנוע מאדם פגיעה בנפשו.. כאחת שהייתה בתוך סרט כזה ולא כצופה מהצד אלה ממש חוותה את זה יחד עם אדם שקרוב אליי ממש ... אני יודעת כמה שיחות עם או בלי בעלי מקצוע עם משפחה וכול מה שרק ניתן לא הועילו במאום.. וגם אם היה נדמה לנו ליפעמיים שהרחקנו מאותו אדם כול פגע שיכול לגרום לו לשקול שוב התאבדות היו ניסיונות חוזרים ונשנים.. תביני אדם שחושב על התאבדות הוא אדם חולה שום בר דעת ושפוי לא יחשוב לפגוע בעצמו נכון יש משברים אבל מפה ועוד לחשוב על התאבדות הדרך ארוכה .. לא סרט ולא סרטון ישפיעו על בר דעת שפוי להתאבד... ניראה לך שמי שרוצה להתאבד צריך את הסרטון הזה כדי לקבל מעט אומץ? או כדי לקבל הסבר איך להתאבד? לאאאאאאאאאאא לטעמי זו לא אומנות ושוב לאאאאאאאאאאא אני לא בעד אלימות... אבל בל נקצין את זה ...יש דברים שילדינו חשופים להם הרבה הרבה יותר גרועים מהסרטון הזה.... וכן עליהם לא זכור לי שמישו נלחם.......רק תבקשי דוגמא קטנה אני אשמח לתת לך אותה..... ולא לשכוח לרגע שאני לא .........סובלתותך

לא קרוואלה

זה לא נכון, כדרך אגב הילדים נכנסנים לפליקס כי יש ם הרבה סירטונים חלקם מצחקים וחלקם לא אבל!!!!!!!!!!! סרט של היתאבדות שמראים ילד צעיר הולך לאארון ולוקח את האקדח של אביב כנראה, זה לא חינוכי ולא סרט שאמור להיות מוצג ואים את מזכירה את הwwe הפופלרי בקרב הנוער זה לא אותו הדבר אני מסכים איתך אנחנו צריכים לחנך את הילדים שלסובלנות ולא לאלימות אבל מה לעשות שבארץ שלנו כמו שאומרים הפשע משתלם ואם ילד יהיה דיכאוני או ינסה להיתאבד זה יתן לו את הרצון לנסות ותאמיני לי מי שרוצה להיתאבד ולא עוצרים אותו בזמן או מסיתים את מחשבותיו הוא יתאבד זה אני יודע אבל למה לעודד את זה ועוד בתור אומנות יכול להיות זה עשה הדים הסירטון הזה אבל תקחי בחשבון לכולם יש ילדים שיהיה להם הכי טוב ודרך אגב עוד משהו האמריקזציה פה לא עשתה לשום אדם יותר טוב כמו חוק האדם וכבודו זה נותן לעבריינים יותר לגיטמציה לעשות פשע ובתי המשפט לא פועלים כמו שצריך והמשטרה עם חוק המעצרים החדש לא עושה שום דבר כמו שצריך כי זה אזקנו את הידים של השוטרים וילדים לומדים בארץ שלנו שעבריין ופשע זה משתלם אז כדי שתשקלי עוד הפעם מה שאמרת אשמח לתגובה שלך

קרוואלה

New member
אני לרוב שוקלת כול מילה לפני .....

שאני מקלידה ... זו דעתי . ולא שוב חוזרת אני לא בעד אלימות מכול סוג שהוא... אבל קח דוגמא פשוטה....באחד הדפים פה <ואני פעם ראשונה בפורום הזה אז לא מכירה את הנפשות הפועלות> יש סרטון עם שיר <לטעמי חמוד מאוד>...על בחור שאין לו כסף ובחורה עזבה אותו בגלל זה .... אז נכון הסרטון מקסים המילים מעודנות ובטוב טעם מקסים לדעתי.... אבל נצא מתוך הנחה שאיזה נער מקשיב לזה והוא באותו מצב .... אז מה הוא אמור להבין מזה?? שאם אין כסף אז בחורה לא תרצה אותו? שכסף הוא ערובה לאהבה בטוחה? רואה זה בסך הכול סרטון מקסיםםםםםםםםםםםםםםםםם...אבל כול אחד מסתכל עליו בזוית שנוחה לו אותו דבר לגביי הסרטון המדובר.

באמת מפחיד...

בקטע שהוא עמד לירות על עצמו לא הייתי מסוגלת להסתכל... ואני מעל גיל 18... מממממממממ... נראה לי בכל זאת כדאי להשאיר...

חברים יקרים

בואו לא נכנס לויכוחים פלספניים כאלה ואחרים על מה היא אומנות. ויכוחים כאלה מתחילים ולא נגמרים כיון שכולם צודקים וכולם טועים. לגבי יצירת וידאו הקוים קצת יותר ברורים - כאשר מישהו צילם, ערך, הפיק, הוסיף מוסיקה, הוסיף כותרות וכן הלאה- זו יצירת וידאו, בין אם יצירה דוקומנטרית, חדשותית, עלילתית, פארודית וכד'. לכן לא הייתי נכנס להעלבות אישיות בסגנון "שיתאמן על ימי הולדת ופרחים" ולמרות שאני מבין שקשה לכם עם הקטע, נסו לגלות מספיק פתיחות ומספיק ליברליות כדי לתת לבנאדם להתבטא, אחרי הכל אם הקטע הצליח לעורר הדים שכאלו - כנראה שהוא עשוי די טוב.

levona

New member
אכן,

אין טעם בוויכוח עקר. כי אם הבעת דיעה, אני כאם ואני סמוכה ובטוחה כי הורים רבים אחרים חשו בטעם המר הנובע מתוך צפייה באותו סרטון. עניין "פרחים וימי הולדת" אינו בא בכדי לפגוע או להעליב חלילה, כי אם הפניית הכשרון היצירתי לצבע ושמחה. אני מאחלת לאותו יוצר המון הצלחה ועבודה פורייה בתחום.

חתולהה

New member
הקטע הצליח לעורר הדים

עקב הרגישות הגבוהה שלנו למתאבדים ברשת, ומפני שאנחנו מתמודדים לא פעם עם גולשים המביעים רצון להתאבד... ותחשבו על זה...

g i l l i

New member
פליקסר יקירי

עזוב את עניין האומנות, אף אחד מאיתנו לא מבקר אומנות ובסופו של דבר זה עניין של טעם :) בוא נחזור לשאלתי המקורית ואולי אני אנסח אותה אחרת למה לשדר סרטון שמראה התאבדות? סרטון שיכול להוות טריגר ענק להמון גולשים של תפוז (ואל תגיד לי שהאינטרנט מוצף סירטונים כאלו - בתפוז זה זמין, מיידי וללא חיפושים) אם העניין הוא שאפשר להעלות לכאן הכל, אז סבבה ואם מישהו מנטר את הדברים שעולים לפה הייתי מצפה ממנו לקצת יותר רגישות וקצת יותר מחשבה לפעמים עדיפה האיכות מהכמות.

לוריתה

New member
אומנות ??

חייבת לציין שזה עבר את גבול הטעם הטוב , וסליחה שאני לא מבינה את הקטע הזה של " אומנות" גם בנושא האומנות יש גבול , ואני חושבת שלפני שמכניסים חומר לאתר צריך לבדוק טוב טוב מה זה יכול לעשות לילדים בגיל ההתבגרות או בכל גיל שהוא כי לא תמיד הם יכולים להבין את ההבדל בין סרטון מבויים או סרטון אמיתי . לדעתי זה מעורר בחילה וצריך להוציא אותו מהאתר במיידי .

למעלה