השתקת CNN

אנדרי ז

New member
ישראל הושפעה מהמלחמה הקרה

עצם הקמת המדינה היה בזכות טעות של סטאלין, שחשב שישראל תהיה מדינה קומוניסטית בחסות ברית המועצות. זה איפשר לנו לקבל את תמיכת האו"ם ב-29 בנובמבר 1947, כשבעצם הרוסים תמכו בנו יותר מארצות הברית. לאחר זמן לא רב התמונה התהפכה ובמשך מספר עשורים הפכנו לקורבן של המלחמה הקרה. בעשור האחרון המצב שוב השתנה ואיפשר לנו להתקרב לשאר העולם. וכמה שתרצה או לא תרצה, במצב של בידוד אין לנו קיום לאורך זמן. זאת ההתאבדות האמיתית.

סילבן

New member
אז למעשה אתה מצדיק את ה-"כיבוש"!

כי בין השנים 48 ל-67 לא ארה"ב ולא ברה"מ תמכו בנו והאו"ם היה בפרוש נגד קיומנו, ורק אחרי ה-"כיבו"ש מעצמת העל ארה"ב עברה לצידנו. אבל לא הפכנו לקורן "המלחמה הקרה", גם הרוסים וגם האמריקאים נלחמו על החיבה הערבית וע"כ לא תמכו בנו. הטענה תקפה גם היום לגבי כל העולם המתועש (=צורך נפט). אבל אם אתה מודה שהיינו בבידוד במשך 40 שנה, ובשנים אלו לא רק שלא מתנו אלא גדלנו והתחזקנו - על מה מתבססת בדיוק טענתך שבידוד זה התאבדות?

אנדרי ז

New member
לא היינו בבידוד

היינו בני ברית של מחצית מהעולם, הגוש המערבי. זה מצב שכבר לא קיים היום. המסקנה שלי מתבססת על המצב העגום שהולך ומתפתח בשנים האחרונות. פיצוץ אוכלוסין, משבר מים, אקלים מידרדר, נשק להשמדה המונית, כפייה דתית מתעצמת, עול כלכלי הולך גובר על חלק הולך וקטן מהאוכלוסייה... כל אלה ועוד הם אלמנטים שעד לשנים האחרונות לא היו קיימים באותה עוצמה.

סילבן

New member
אילו בעלי ברית מנדים את בירת בעלת

בריתם? בשנים 48-67 הייתה לנו מדינה אוהדת אחת ויחידה: צרפת, וגם היא לא העבירה את שגרירותה לבירתנו במערב-ירושלים. מה הקשר בין בידוד לכל התחלואים עליהם אתה מדבר? פיצוץ אוכלוסין: איפה? משבר מים: חקלאות נכונה, השתלטות על מקורות הירדן וזריעת עננים. בנוסף, אני בטוח שתמיד נמצא מדינה עשירה במין (כמו בנגלדש) שתמכור לנו אותם. אקלים מידרדר: זרעית עננים. נשק להשמדה המונית: הפצצת כורים, כפי שכבר עשינו על אף גינויים בינלאומיים. כפייה דתית מתעצמת: הפרדת הדת מהמדינה (עפ"י שיטתי, כמובן). עול כלכלי הולך וגובר: החזרת היצרניות למשק העברי. חלק מבעיות אלו לא היה קיים באותה התקופה, אבל ביניהם דבר וחצי דבר לבידוד בינלאומי. איך אתה מסביר את העובדה שלמרות ש-"היינו בעלי ברית של העולם המערבי" אף אחת מקבוצותיו באו"ם לא קיבלה אותנו אליה? שהחלטות כמו "ציונות=גזענות" התקבלו באו"ם? שארה"ב תמכה בחלוקת הנגב בין ירדן למצרים? וכמובן ההחלטות המפורסמות על הפליטים והנסיגה לגבולות 49´? באופן שיטתי אתה מקפיד להתעלם מכל טיעון שאני מביא בהודעותיי.

אנדרי ז

New member
באופן שיטתי אתה מתעלם מהמצב

פיצוץ אוכלוסין - אצלנו ובכל האיזור. תתעדכן. משבר המים - כל מה שתעשה לא יספיק בגלל פיצוץ האוכלוסין. ייבוא מים במיכליות עולה הון. וצינור מים אין לך מאיפה להעביר כל עוד אין שלום עם השכנים. חקלאות נכונה - ספר את זה ללובי החקלאי. זריעת עננים עושים גם היום. התוצאות: כותרת בעיתון הבוקר על תוכנית להחלפת הצמחייה בערים בקוצים חסכוניים במים... הפרדת הדת מהמדינה - מוסכם, למרות שאני כרגע לא זוכר מהי שיטתך. החזרת היצרניות - איך בדיוק, בלי תגמול ראוי? כמו בקומוניזם? מערב ירושלים לפני 67 - גם אז הייתה השפעה לאינטרס הערבי. וחוץ מזה, מי יעביר את הדיפלומטים שלו למקום שנתון במחלוקת ושמדי פעם צולפים עליו מחלקו המזרחי? ציונות = גזענות - נכון, האו"מ מושחת, והיה כך במיוחד בתקופה שבה הגוש הקומוניזטי + המדינות הערביות + העולם השלישי שאפשר לקנות אותו בקלות = רוב. הפצצת כורים - בסוף ילמדו להסתיר ולפזר אותם. וחוץ מזה לא מדובר רק על נשק אטומי.

סילבן

New member
מערב-ירושלים שנו במחלוקת??!!

רגע רגע רגע, חשבתי שאמרת ש-"בעלי בריתנו המערביים" קבלו את גבולות 49´ כגבולותיה של מדינת ישראל, כולל מערב-ירושלים. הצליפות אמנם היו מסוכנות, אבל הם היו רק בגבולה המזרחי של העיר ולא מהוות תרוץ (בערך כמו לפנות את השגרירויות מת"א היום בגלל הפיגועים בת"א). אז אם אתה מודה שגם אז וגם היום האינטרס הערבי גבר אצל "בעלי בריתנו המערביים" ושהאו"ם המושחת (ובוודאי לא מייצג שום "מוסר אוניברסלי" בהחלטותיו) ונוגד את קיומנו, אתה עדיין מתקשה למצוא את הסתירה? אגב, שכחתי לציין שהתפלת מי-ים הוא הפתרון המוביל היום למצוקת המים. תזכיר לי מה שיעור הצפיפות במדינת ישראל? (בהשוואה להולנד, למשל).

אנדרי ז

New member
העולם הוא מקום מסובך

הרבה ממנו נגדנו, אבל לא כולו ולא לגמרי נגדנו. ובלי העולם אין לאף מדינה אפשרות לשרוד לאורך זמן. עד כמה שזה אולי לא נוח לך, זה המצב. אין לי מושג מה הצפיפות אצלנו יחסית להולנד. להולנד אבל אין שכנים עויינים, ולכן אין להולנדים שום סיבה להרגיש חנוקים בשל צפיפות יתר. התפלת מים - מתי פעם אחרונה ראית ממשלה בישראל הולכת עד הסוף עם החלטה נכונה? נראה הלך שזה יקרה? ומנין יבוא הכסף בתנאים של היום? יש למישהו את האומץ לקצץ בישיבות והתנחלויות לשם כך?

סילבן

New member
כבודן קמומן מונח

ביטול ההקצבות לישיבות (על ההתנחלויות אפילו לא אגיב. מה עם יישוב קו העימות?) לא ישחרר לנו תקציבים שיפתרו את כל בעיותינו הכספיות, הפתרון טמון במהפכה כלכלית. מפעלי התפלה כבר מוקמים בימים אלו (שאל את אביגדור ליברמן, שמכל שרי התשתיות רק ה-"ימני קיצוני" הזה פעל כנדרש). ועכשיו, אחרי דיון ארוך, אנחנו יכולים לסוגרו ולהיזכר שהוא התחיל באימרתך: "ואז אתה משלה את עצמך שהעולם יאהב אותנו?". לשמחתי הסכמת איתי בסופו של דבר שהעולם לא יאהב אותנו בכל מקרה, וגישות של "העולם יאהב אותנו אם.." מעולם לא הוכיחו את עצמן.

אנדרי ז

New member
העולם לא יאהב ולא צריך לאהוב אותנו

אבל גם לא צריך שישנא אותנו. אנחנו יכולים להיות פשוט עם ככל העמים. ובלי העולם אנחנו פשוט לא נהיה. על איזו מהפיכה כלכלית אתה מדבר? על-פי העקרונות שלך שיחייבו את כולם להסתפק במועט? שוב הזכרת לי את ילדותי הקומוניסטית...

סילבן

New member
על משטר הצנע שמעת?

זה היה פתרון למשבר הכלכלי שפקד אותנו בשנות ה-50, ואף אדם לא מת אז ברעב במדינת ישראל (בניגוד להיום). הטיעון שלך נגד חסימת ערוצים כמו אמביסי וסיאנאן (שמאיימת להעליל עלינו עלילות דם בכל מקום בו לא ניתן לכתביה להכנס) היה שאם לא נעשה כן אז העולם יאהב אותנו. אז מאחר שהטיעון היחיד שלך התמסמס, יש לך עוד טיעון או שאתה מסכים עמי לבסוף? אגב, יש עוד דבר חשוב שלא נאמר. העולם הוא לא התקשורת העולמית. בארץ, למשל, כל כלי התקשורת תקפו את הפצצת שחאדה, אבל בסקר "וואלה!" (של ´הארץ´) 83% מהציבור תמכו בפעולה.

אנדרי ז

New member
יש הבדל בין אי-אהבה לבין שנאה

התקשורת העולמית חשובה, והרבה דיקטטורים כבר למדו שמי שמשתיק אותה רק משניא את עצמו עליה ודרכה על כל העולם. לגבי משטר הצנע - אני מאוד מקווה שזה לא הכיוון הנאור שאליו אתה רואה אותנו צועדים, ושיעזור לנו לצמצם את גלי העוזבים למחוזות יותר מושכים.

אנדרי ז

New member
חכה שכל העולם באמת ישנא אותנו

ואז, בלי כסף ובלי סיוע אמריקני, נראה שנינו כמה חיים תהיה מסוגל להציל.

אנדרי ז

New member
כן ולא

בשנות החמישים האוייב שעמד מולנו היה הרבה יותר חלש מאשר היום. וכשכבר פרצה מלחמה רצינית, עמדו לצידנו שתי המעצמות צרפת ובריטניה. ובכל מקרה אף אחד לא חלם אז לפרנס מיגזר שלם של בטלנים.

סילבן

New member
לא ולא

בשנות החמישים לא היו לא כסף ולא סיוע אמריקני. הצרפתים מכרו לנו אמל"ח ולא תרמו לנו דבר, וגם זה במסורה. השפעתם על הפוליטיקה העולמית כבר אז הייתה מזערית (הבריחה המבוהלת ממצרים, למשל). למעשה, אאל"ט, באותה התקופה כולם היו בטלנים. כלומר, כל האזרחים ללא אפליה של דת, גזע, מין ופרנסה קיבלו את אותם תלושי לחם וחמאה. ובניגוד להיום, איש לא מת ברעב (כלומר חיים מיותרים אובדים לנו היום). עוד משהו שכדאי שתגע. רוב היורדים לא יורדים בשל אפשרות להתעשר בארצות ניכר, אלא בשל עוני עד פת רעב הנובע מקשיי היקלטות ומציאת מקום עבודה כלל. במלים אחרות, הרעב ללחם גורם לירידה הרבה יותר מהחלום האמריקאי. האם האוייב היה חלש יותר? האם סוריה ולבנון של שנות האלפיים חזקות ממצרים, ירדן, סוריה ולבנון של שנות החמישים? מסופקני. מה טוב יותר היום? רמת החיים הממוצעת עלתה. האם אני מוכן להחזירה לשנות החמישים ובלבד שלא ימות ולא ישראלי אחד מרעב? בהחלט כן (ואני מקווה שגם אתה).

אנדרי ז

New member
הצחקת אותי

מי שמגיע פה לפת לחם מן הסתם אין לו מקצוע שיאפשר לו לקבל ויזה במערב, וגם מאיפה הוא ישיג כסף אפילו לכרטיס טיסה? אלה שעוזבים הם אנשים עם מקצועות טובים כמו הייטק שמעוניינים לברוח מהמיתון ומהטירוף ולשפר את רמת חייהם, כפי שהכשרתם מאפשרת להם בכל מדינה נורמלית.

סילבן

New member
לא

ידוע שלארה"ב, למשל, מגיעים רבים בלי כסף כלל. יש הבדל בין קריסה לפת לחם כחי בישראל לבין שינוע למדינה אחרת כיורד. גם אנשים המגיעים לפת לחם יכולים למכור חפצים בסיסיים שלא יזדקקו להם יותר בחייהם כאן.

למעלה