השתקת CNN

חוליר

New member
השתקת CNN

אינני אוהב כל שידור שם, אך זו תחנה אמינה, ורואים אותה בכל האיזור ולכן חשוב שגם אנו נראה אותה. לגבי יחסה לישראל: במקרים רבים CNN נשמעת לי יותר פטריוטית מהטלויזיה הישראלית. ודבר אחד בטוח אפשר ללמוד ממנה - תרבות דיבור, דבר שחסר במקומותינו נראה שכל האשמתה ביחס לא תקין לישראל הוא רק תירוץ וחלק ממשא ומתן להפחתת התמלוגים. חשוב לראות את CNN בישראל

אנדרי ז

New member
אני בהחלט מסכים איתך

CNN היא תחנה שנצפית ע"י כל העולם, ולא כדאי שנצטרף למדינות חשוכות שרק בהן התחנה הזאת חסומה. אני גם מאמין שבסופו של דבר זה לא יקרה, אלא באמת יתברר כעניין של משא ומתן שבסוף יסתדר בדרך זו או אחרת. ולכל מי ששונא את CNN עקב יחסה העויין כביכול לישראל: ב-BBC יצא לכם לצפות בזמן האחרון?

סילבן

New member
חברות הכבלים פועלות כמאפיה זמן רב

והן משתמשות בדעה שהסיאנאן מזיקה על מנת לחסוך 10 מיליוני דולרים לשנה, בהפרה בוטה של זכויות הצרכן שרכש את מנויו על הכבלים כולל סיאנאן. לדעתי על הכבלים להסיר תחנות רבות, כולל ביביסי, התחנות הערביות (בהן לדוגמא נשאלת השאלה "מי הוא הקצב מירושלים? פרס, רבין, שרון או שלום?"), אבל למעשה על הכנסת למנוע חוקיות שידור תחנות שכאלו. אני איני צופה בתחנות ה-"חדשות" הזרות, בשביל זה יש "עלטיבי" בערוץ השלישי הממלכתי.

אנדרי ז

New member
לא תודה, לא צריך פה צנזורה

אנחנו מדינה חופשית, ואזרחי ישראל יכולים להבין גם לבד מה נכון ומה לא. אסור לצנזר מקורות מידע כמו שנעשה במדינות טוטאליטאריות, כולל כמובן אצל שכנינו ה"ידידותיים".

סילבן

New member
נכון, כבר יש לנו צנזורה

רק צריך לרענן אותה קצת, להחזיר לה את כושר ההרתעה, והכל יסתדר. זה צריך להיות מאוד פשוט: בפעם שיופיע שקר כזה או אחר בערוץ כזה או אחר תשילח אזהרה לספקיו, חברות הכבלים והלווין. הן תיקנסנה, כםי שזכייניות ערוץ 2 נקנסות. מכיוון שהערוצים הנ"ל לא ישנו את דרכיהם (אם כן, נהדר) חברות הכבלים והלוויין ימשיכו להיקנס בסכומים הולכים וגדלים ובלית ברירה יוותרו על הערוצים הנ"ל.

אנדרי ז

New member
אני כבר חייתי פעם בדיקטטורה

את זאת שאתה רוצה לבנות פה אני אשאיר רק לך.

סילבן

New member
אני מבין שיש לך בעיות שמיעה

ממשלת ישראל כבר הקימה כאן צנזורה, מאבק של "צנזורה או מדינה חופשית" נכשל אם היה והעם החליט - צנזורה. ושו, אני מדגיש, מדובר בלוחמה בשקרים. לא ב-"עיתונות מטעם" אלא לוחמה חוקית בשקרים. העובדה שאפשר לנצל לרעה צנזורה לא פוסלת אותה. גם את הדמוקרטיה אפשר לנצל לרעה.

אנדרי ז

New member
אין שום קשר בין שני הדברים

יש בישראל צנזורה צבאית מכוח מצב החירום שקיים מאז קום המדינה. הצנזורה הנ"ל אמורה (לפחות בתיאוריה...) לצנזר רק ידיעות שיש בהן לפגוע בביטחונה של המדינה, להבדיל מ"שמה הטוב" של המדינה. הצנזורה חלה רק על העיתונות המקומית או על כתבים שפועלים מישראל, היא מחייבת הגשת ידיעות אליה לפני פרסומן, והיא כאמור לא מטפלת באמיתותן של ידיעות, אלא רק בפגיעתן בביטחון. צנזורה כמו שאתה מציע היא דבר שונה לחלוטין. זוהי כבר צנזורה שמתעסקת בתוכן הידיעות עצמו, האם המדינה רואה בו אמת או שקר. כלי כזה קיים רק במדינות טוטאליטאריות, שאליהן לפחות אני לא רוצה להידמות.

סילבן

New member
וצנזורה ביטחונית לא עוסקת בתכנים?

וודאי שכן, היא קודם כל מאמתת ידיעות ביטחוניות עם מערכת הביטחון ואם הן לא מאושרות בידי הממונה על הביטחון במשרד הביטחון אז היא פוסלת אותן. אם הידיעות שקריות אז היא מתעלמת מהן, כפי שקל לראות במקומונים כ-"כל העיר" ו-"כל הזמן" שבכל שבוע ממציאים מעשיות על "אונס המוני בידי חיילי צה"ל" או "ישראל מפרה את הסכם השלום עם מצרים: מסתירה טנק מאחורי פח זבל ברפיח". האם הסתה לרצח רה"מ היא פגיעה בביטחון המדינה? בבירור כן. עכשיו, רובם ככולם של אותם השקרים בהם מדובר עוסקים במלחמת אש"פ בה אנו מצויים, וקל לראות שרובם מסכנים את ביטחון המדינה.

סילבן

New member
הצנזורה היא בית-משפט זוטא

לענייני ביטחון, והיא אינה חייבת דבר לעיתונים. העיתונים חייבים לה אי-פגיעה בביטחון המדינה והם סובלים ממנה קשות אם הם פוגעים בביטחון במדינה.

מסכים אין מקום לצנזר

ובשאלה על הקצב מירושלים הייתה טעות והטלוויזיה הממלכתית תיקנה אותם התשובה הייתה הרב ע...

gershon17

New member
מישהו הציץ באתר שלהם לאחרונה?

אתמול בבוקר התסובבתי לי בכמה אתרי חדשות (FOX, ABC, MSNBC, CNN, SKY, BBC, כאלה) וחיפשתי את הסיקור של הפיגוע מיום רביעי. בכל זאת, נרצחו בו אמריקאים רבים. ב-FOX הכיסוי היה הכי דומה לסיקור ישראלי (סיפורי ההרוגים, כאלה), ב-ABC ו-MSNBC קצת פחות השתפכו אבל סיפרו מה היה, מי מת, מי לקח אחריות, מה ממשלת ישראל אומרת, מה הפלסטינאים אומרים, כאלה. ב-BBC כל האירוע התחבא בתחתית העמוד, והתיאור היה לאקוני למדי. וב-CNN? ב-CNN אמנם הוא היה בעמוד הראשון, אבל שם היה כתוב ששבעה נהרגו במה שמשטרת ירושלים טוענת שהוא פיגוע. שתי פסקאות למטה הוזכרה נטילת האחריות של החמאס, מה שאומר שאין ספק שזו לא תאונה. אבל יכול להיות שזה לא היה פיגוע. אם זו סיבה להוריד אותם? לא. העובדה שהם יותר יקרים מפוקס יכולה להיות סיבה טובה להוריד אותם (לאור זה שחברות הכבלים בקשיים). תמיד אפשר להשאיר את CNN באחת מהחבילות הלא בסיסיות, ושמי שירצה ישלם עליהם.

וואלה.. אחל´ה תרבות דיבור יש להם.

בואו ניתן לחאמד טיבי לדבר ולא ניתן ליהוד להגיב. למרות שזה סותר את כללי האתיקה העיתונאית, זה נורא תרבותי.

Anne4

New member
נגד ביטול CNN

למה לבטל??? אי-אפשר להוסיף את FOX ובו בעת להשאיר גם את CNN? אני בעד לצפות ב-FOX אבל גם רוצה את CNN!

gershon17

New member
זה גם עניין של כסף

אני נורא הייתי רוצה עוד שלושה ערוצי ספורט וגם ערוץ אירוטי אחד שיהיה, רק כדי לעצבן את בניזרי. וגם שיראו פורמולה 1 בעברית שאני לא אצטרך להתאמן בגרמנית כל שבועיים.

אנדרי ז

New member
יש לך ערוצים 1, 2 ו-10

וכשיגיע המשיח גם ערוץ חדשות 24 שעות... בינתיים מה לך לעסוק בסתימת פיות דוברי אנגלית או שפות אחרות?

למעלה