השתקה

wipeout1

New member
השתקה

היי,
מה עושים כשאתה מדבר עם מישהו,
ומישהו מנסה להשתיק אותך בלי שום סיבה
(עושה ששש)
איך אתה מקל על עצמך בסיטואציה כזו.
תודה.

שלום wipeout1

אם אינני טועה שאלת פה לאחרונה שאלה דומה, על איך להתמודד עם מישהו ששונא אותך. שאלותייך נוגעות לתחום הכישורים החברתיים (פרשנות להתנהגותם של אחרים ומתן תגובה הולמת), ואני מרבה להתקל בשאלות מסוג זה אצל בתי הקטנה. בהנחה שאתה בן 23, כפי שמצויין בפרופיל שלך, האם יתכן שבעצם אתה מתמודד עם ליקויים בכישורים חברתיים, היות ובשנות הגן / ביה״ס התקשית לרכוש אותם?

במידה וזו אכן הבעיה, שאילת שאלה נקודתית מעת לעת לא תסייע לך רבות. עליך לרכוש כישורים אלה מהיסוד. אצל אנשים בוגרים, טיפול בליקויים חברתיים ניתן בדר״כ במסגרת טיפול קבוצתי.

wipeout1

New member
תראה

קודם כל, תודה על התייחסותך.
הפורום נועד למענה טוב ומהיר לדילמות של אנשים, ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי.
לא כתבתי בפורום רק על מנת שתפנה אותי לאיש מקצוע. כתבתי כדי לקבל מענה אחראי ועצות של אנשים טובים שיקלו עליי, ולכך הפורום נועד.
אשמח לקבל תגובה ממך ומחברי הפורום.

הפורום נועד

להעלות סוגיות הקשורות בנושאים רגשיים, הוא לא מיועד לתת מענה ועצות ע"מ להקל עליך.
אם בעקבות זה שיש דיון סביב נושא שהעלית גם הוקל לך, זה בונוס.

אלון לא רק הפנה אותך לאיש מקצוע, אלא מיקד את שלל העניינים שאתה מעלה כאן ונתן לך עצה חשובה: טפל בדבר שגורם לכל אותם עניינים: כישורים חברתיים.

אתה יכול לא להסכים עם המיקוד שלו, או לחשוב אחרת. זה בסדר. אבל באמת שהפורום לא נועד לתת מתכונים ופתרונות בזק נקודתיים לעניינים כמו זה שהעלית.

"איך להקל על עצמי שאומרים לי 'שששש'"
אנחנו לא ממש מכירים אותך לעומק, לי למשל לא ממש ברור מה כל כך נורא שמישהו אומר לך ששש! ולמה צריך להירגע מזה.

אתה גם אומר שאומרים לך ששש! ללא סיבה. איך אתה יודע שאין סיבה?

בקיצור - יש המון מרכיבים שאין לנו דרך להיות יכולים לתת לך מה שאתה רוצה: מתכון להירגעות מ"ששש!" שנדמה לך שהוא ללא סיבה.

wipeout1

New member
אוקיי

קראתי את מה שכתבת, יש דברים בדברייך ובדברי אלון.
אני צריך לראות אם זה אירוע נקודתי או משהו מעבר, האם יש סיבה באמת מוצדקת או שההצדקה היא רק שכנוע עצמי שלו.

יחד זאת, אני לא מסכים ששאילת שאלות נקודתיות לא תעזורנה.
הפורום לא מחליף ייעוץ, אך הוא כוח אדיר ונחוץ נוסף.
חג שמח.

שמחה שאתה נעזר

ורואה בו כוח אדיר ונחוץ... באמת ששמחה

אני רק מסייגת ואומרת שזה לא מספיק.

למעלה