השתפכות

קורלי

New member
השתפכות

מזה הרבה זמן שאני בעיקר משתתפת פאסיבית בפורום,האמת שבעיקר הרחבתי את ידיעותי,מניסיונן של המנוסות,יישמתי חלק מהרעיונות וארחי שהגעתי כבר לשלב שאיל לי יותר מה ללמוד ורוטינות ההפריות חזרו על עצמן,בחרתי לאחרונה קצת להתנתק מהמחשב,אך ברגע זה אני מרגישה כל כך חסרת אונים,הדמעות מרטיבות את המקלדת,לא התנחמתי ולא הצלחתי להתעודד על ידי אף אחד מיקירי וכבר לא נעים לי לאכזב גם אותם כי כל כך אכפת להם. אני אחרי 4 הפריות,האחרונה נעשתה בטיפול שנקרא הצינג והוחזרו לי 4 עוברים לפני כ8 חודשים חוויתי כחודש וחצי התפתחות של הריום כימי שנפל לבד בהגיעו לבטא של 700,מבלי שזכיתי לראות שק עובר.היום כעבור 8 חודשים שוב התבשרתי שלשום על בטא חיובית ועוד נאמר לי שרכים של 150 זה מאוד יפה בתור התחלה,הפעם ,למודת ניסיון שכמוני לא קפצה מגידה למשמע הבשורה כי ידעתי כבר שההכפלה היא הקובעת ואז היום קיבלתי תוצאה של 275 יחידות,הרופא כבר דאג להגיד לי שמאוכזב מהתוצאה ויש לחכות. בקיצור כל התסריט של ההריון הקודם חזרה למציאות,שוב אני רואה את הבטא מדדה ואותי מקווה שיפול לבד ולא אצטרך לעבור גרידה או משהו,תאמינו לי חוויה זו יותר קשה מלשמוע שלא היתה השתרשות וזהו,מה שיותר כואב לי שהרופא אמר לי שעשינו את כל הבדיקות ואין מה לעשות,לפני חודש עשיתי בדיה לקרישיות יתר שהיתה תקינה,הסטרוסקופיה תקינה,בקיצור יאוש טוטאלי אולי נותר לי לבצע בדיקת קריוטיפ,אך מי יאשר כזאת בדיקה ומי יבצע אותה? אני בת 35 וחצי התגובה של להורמונים די חלשה בין 5 ל7 ביציות ובין 2 ל4 עוברים בטיפול של 5 אמפולות ליום,והכל התחיל מוריקוצלה שטופלה,אני מתחילה להרהר שוב בשיטתו של ברטוב אולי למרות שהזרעים מפרים את הביציות הם לא ממש ממש תקינים?.ואז הרופא שלי מטיל בזה כזה ספק שאני לא יודעת מה לחשוב יותר ובאיזה כיון שלי או של בעלי,אולי הבציות שלי חלשות או שאולי הזרע לא מספיק תקין נטרפת עלי כבר דעתי,האם למישהי עצה,האם שמעתם על מישהי שעברה הריונות כימים ובסוף הצליחה,לי נאמר שזה סימפתום של נשים מבוגרות שמפילות בשל איכות הבציות ואולי לפי התגובה שלי אני נמנת עליהם,אנא עזרו לחי

קייצית

New member
קורלי יקרה ../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif../images/Emo24.gif

כל כך עצוב לקרוא את השתלשלויות העניינים לאחרונה, הריון כימי הוא אכן אכזרי, לא התנסתי בכך אבל התנסתי בהריון עד שבוע 11 בו הדופק פשוט הפסיק לפעום... הייתי מרוסקת שבורה, לקח לי המון המון זמן לצאת מזה הרגשתי כאילו אני אשמה. אני גם מעל 35, ונאמר לי שזה קורה 1 ל- 5 הריונות מעל לגיל מסויים... כך שזה די שכיח, והייתי אמורה להיות מוכנה נפשית, אני שכל כך "יודעת" לתכנן כל קטסטרופה אפשרית, לא העלתי בדעתי שזה יכול לקרות, להכנס להריון היה הנושא המרכזי, כל השאר שולי. בקשר לשיטת בר-טוב שמעתי על זה, אבל אני לא בקיאה, מה שכן צריך לנסות ללכת על תחושת הבטן מה טוב עבורך, קשה לדעת לפעמים ומבול האינפורמציה והדעות די מבלבל, תמיד חשוב לשמוע דעה שנייה. הרופא שלי למשל ממש בעד, פעם שאלתי אותו. גם אצלי היבול בכל טיפול הוא לא מדהים, בגלל בעיות זרע כנראה, ובד"כ ניתן להחזיר בין 2- ל-4 עוברים אף פעם לא הקפיאו לי.(אוף איך זה נשמע) אבל זה עדיין יפה, לא לכולם מגיעים לשלב שיש מה להחזיר... ותעודדי מהידיעה שאת יכולה להקלט, אפילו אם כרגע זה קצר. היו בנות כאן עם הריונות כימיים ומפחי נפש שבסוף נקלטו, בטח הן תכתובנה לך. זהו יקירתי מקוה שתרגישי יותר טוב בקרוב, מי יודע אולי אולי אולי הלואי..בכל זאת יש פה על מה לדבר ?

מיכל25אב

New member
קורלי היקרה לצערי אני לא מבינה בזה

ולכן לא נותר לי אלא רק לחזק את ידייך...אל תתיאשי....בהצלחה רבה....ואם את לא סומכת על הרופא שלך תחפשי מישהו אחר....כי זה בעיני הכי חשוב...

א י נ ס

New member
קורלי יקרה מאוד

אני לא מבינה בבעיות שאתם מתמודדים איתן - כלום. אבל... לפי שיחותיך עם הרופא אני רואה שלא מוכנים לטפל, או לשלוח אותך לבדיקות שיקרות לקופה. את מבינה נכנסים פה אינטרסים זרים לרפואה. מה שאני הייתי עושה זה שני דברים ששניהם קשים פחד, ועם אחד מהם מכריחים אותי להתמודד גם (תרומת ביצית) הייתי מנסה טיפול אחד שבו הביצית היא שלך, והזרע של תורם. וטיפול שבו הזרע של בעלך עם תרומת ביצית. רק כך אפשר יהיה לדעת אצל מי הבעיה. ושכחתי גם מניפולציות לסוגיהן - ניסיתם את זה? כשהרופאה מדברת איתי על תרומת ביצית, ואני בוכה, כי אני לא יכולה לשמוע את המילה הזו יותר, היא אומרת לי שיש לי סיכוי עם תרומה. זה הסיכוי הגבוה ביותר, מכל האופציות האחרות. קוגנטיבית - אני יודעת שהיא צודקת. רגשית - קשה לי מאוד. אני אומרת לך וגם לעצמי, אם מה שאנחנו רוצות זה ילד, אז כל הדרכים כשרות, וצריך לאזור אומץ, ולפנות לטיפול (הקשה כל כך בשבילנו) שיביא לנו את הילד המיוחל. תהיי חזקה, ותשאלי ותשתפי הרבה פה בפורום. מנסיון זה נותן המון אומץ להתמודד עם המערכת הרפואית. חיבוקים ממני אלייך.

מיכל ק-ש

New member
קורלי

לפני שאומר לך דברים אחרים (ולצערי למודת הריונות כימיים יש לי מה לומר), אני חייבת לומר לך שבטא 275, יומיים לאחר בטא 150 זה בסדר גמור. אני לא ממש מבינה למה הרופא שלך מאוכזב. אני מקווה שאני לא מטעה ושיש הרבה יותר משביב תקווה להריון הנוכחי.

מיכל ק-ש

New member
תוספת חשובה!!!

הטריד אותי אז חיפשתי ולא יגעתי הרבה כדי למצוא. עברי לפורום הריון אחרי טיפולים וקראי את הודעתה של פיבי. מדהים! הנתונים בדיוק כמו שלך והתשובות בהחלט מעודדות. מחזיקה לך אצבעות, מיכל

e d e n 1

New member
רגע רגע! בטא בסדר

קורלי יקרה ! בטא צריכה לעלות מינימום 75% ביומיים אם היא הייתה 150 אז 150 + 75%=262.5 זאת אומרת 262.5זה מינימום ולך יש 275 אני כמובן לא רופא אבל לדעתי זה בסדר מחזיקה לך אצבעות!

הרמוניה

New member
היי קורלי

אני כל כך כל כך מכירה את התחושות האלה המתערבבות שלא יודעים אם לשמור על איזה אופטימיות- או להתכונן לאכזבה והלב שמתעתע-וכל כך רוצה..... אבל גם אני יודעת שהבטא לא צריכה להכפיל אלא לעלות ב1.8 אז אני מקווה בשבילך היה לי הריון כימי אחד-בivf הראשון שלי וזו הרגשה נוראית- היתה לי תחושה שהרופאים הצליחו לעשות את המקסימום וזה הגוף שלי שמפשל.... וגם אני עם תגובות שלחתיות חלשות,וגיל שמתקדם.... לא יודעת מה אפשר לעשות רק שולחת הרבה אהבה הרמוניה

קורלי

New member
תודה על העידוד,מקוה להתאושש ולהרים

את הראש ולהשיך הלאה,תודה

חן (*_*)

New member
קורלי יקרה ../images/Emo23.gif

הרופאים אוהבים אמנם הכפלה של רמת הבטא כל יומיים, אבל, למעשה ראינו הריונות שהמשיכו להתפתח ונגמרו בלידת ילד בריא, גם בתוצאה "גרועה" משלך. האמת היא שאכן, החישוב הנכון הוא הכפלה ב- 1.8, ולא פי 2 . חיזרי שוב על הבדיקה כעבור יומיים, ואני מקווה שהבטא ימשיך לעלות, ואף ישתפר. אל לך להספיד את ההריון הצעיר, ובינינו, אם תיכנסי ל"דיכי" וללחץ, מה זה יועיל??? קיים מצב נתון, ועלינו פשוט לקוות לטוב. כמו שאני מכירה תגובות רופאים, אני מתארת לעצמי שהרופא שלך, פשוט הגיב כך משתי סיבות: 1) להגן עלייך מפני אכזבה-אם תהיה. 2)עקב תקוותו לערכים גבוהים יותר, אשר היו מקנים, לך ולו שקט נפשי רב יותר, לגבי התפתחות ההריון. אינני רוצה לייעץ כרגע מה כדאי לך לעשות אם יהיה צורך בטיפולי פוריות נוספים, מכיוון ש-כל זמן שהבטא עולה, יש הריון
מחזיקה לך אצבעות

קורלי, לא יודעת למה הרופא שלך לא

מרוצה... לי בהריון עם תומר גם כן לא היתה הכפלה מלאה! בטא ראשונה היתה 166 ובטא שניה אחרי 3(!) ימים 300 והנה מההריון הזה יש ילד. כל עוד נראית עליה יפה יש מקום לאופטימיות
מקווה שכך המצב אצלך! אני אפילו מכירה בחורה מהפורום עם הריון תאומים של בטא שהתחילה כמו שלי וגם כן עלתה כל פעם פי 1.5 בלבד. כיום יש לה תאומים מקסימים
בקיצור, זה ממש לא הסוף ואין סיבה לא לקוות לטוב.

קורלי

New member
כל תגובה של מישהי שחוותה ממש

מעודדת ,זה מאוד משמח אותי לשמוע,הלווי שתהיה לי סיבה לשמוח כנראה שהניסיון הקודם מאוד משפיע על תחושותי ומקוננת אצלי המחשבה שאולי קיימת בעיה כלשהי שגורמת לכך,תודה בכל אופן

פיבי 10

New member
קורלי יקרה,../images/Emo39.gif

גם אני בדיוק באותו מצב שלך, ממש אותה בטא.. קיבלתי תגובות מעודדות אבל אני עדיין די לחוצה ועד שלא אראה שק הריון ודופק זה כנראה לא יעבור, אני כל כך מבינה אותך אבל לא כדאי להספיד את ההריון כל כך מהר כי בכל זאת ישנו עדיין סיכוי גדול שהכל בכל זאת יילך כשורה. הלוואי אמן!!! שיהיה בהצלחה!
פיבי

קורלי

New member
פיבי יקרה

הפנו אותי לפורום השני כדי לקרוא את ההתכתבות איתך,האם גם את לפני בדיקה שלישית??,האם אמרו לך לחזור על הבדיקה שוב כעבור יומיים??,אני מטופלת אצל דר ווליוביץ במרפאת קטוביץ בתל אביב ויכול להיות שתגובתו הזו היא לאור המקרה הקודם שקרה לי,מי יתן והבדיקות הבאות שלנו יהיו מוצלחות,בהצלחה לשתינו,תודה על העידוד

פיבי 10

New member
קורלי...

כמו שאמרתי - במקרה שלי הרופא (פרופ´ זיידמן המקסים) היה דווקא מרוצה ואמר שאין צורך בבדיקת דם נוספת והזמין אותי כבר לאולטרסאונד, למען האמת אני עדיין מאוד מאוד לחוצה, כי מה שאני תמיד שמעתי זה שהבטא אמורה להכפיל את עצמה כל יומיים, אני משתדלת לחשוב בכיוון החיובי למרות שלא תמיד מצליחה... מתפללת להכי טוב שיש, המון המון הצלחה! פיבי

קורלי

New member
לפיבי,אין כמו רופא שיודע לעודד

ומחדיר בך אופטימיות,אני אף פעם לא מקבלת את התחושה הזאת מהרופא שלי ובגלל שידוע כמוכשר מאוד בתחומו,אני ממשיכה אצלו ומתעודדת בבית. פרופ זיידמן ידוע כאדם מופלא,ואת כל השאלות שהיו לי עד היום הפנתי אליו בפורום ונענתי על כולם בניגוד לרופא שלי,הלוואי והייתי יכולה להיות מטופלת שלו,אני חברה בכללית ובת לאביב אני חייבת להיות מטופלת אך ורק אצל הרופאים במרפאה שלנו [בקטוביץ]. מה שלא ברור לי במה שכתבת זה שאת הולכת לעשות אוטראסאונד,ממה שידוע לי ניתן להבחין בשק עובר מבטא של 1000 יחידות ואצלי בבא של 720 לא הבחינו בו,נראה לי שחשוב בכל זאת,לוודא שוב שהבטא ממשיכה לעלות יפה כי לרוע המזל גם יכולה לרדת,נשתמע.

1ענתאב

New member
עצה מבעלת ניסיון דומה מאוד!

קורלי יקירתי אינני יודעת אם נתקלת בשמי אך ברצוני לספר לך מעט על עצמי כדי לתת לך מענה מרגיע מעודד וכדומה. אני די חדשה בפורום ולי אישית היו ניסיונות רבים בטיפולי פוריות כולל הפריות מבחנה ובנוגע לרקע נסי לחפש בפורום זה בדפי הארכיון. טופלתי במחלקת הפריות מבחנה בשרון. סך הכל עברתי 16 מחזורים וכיום יש לנו שני ילדים. במהלך הטיפולים עברתי גם הריונות כימיים שבהם נשברתי לרסיסים. הבטא היתה מתחילה נורמלי אך ההכפלות היו מאכזבות. אני יכולה לומר לך שבהריון הראשון נאמר לי שאין לי למה לצפות היו דימומים וחשבנו שהגרוע מכל היגיע אך תעוזה של ד"ר אשכנזי שהפציץ אותי בכדורים תומכי הריון עזרו לי לשמור על האוצר. אם תרשי לי לקבל יותר פרטים לגבי גילך אופי הטיפול מקום מי הרופא יעזרו לי לענות לך קונקרטית ולתת לך עצות מעשיות אם תרצי דרך הדואר האלקטרוני: [email protected] המעודדת מאזור השרון 1ענתאב

למעלה