השתלת ברך לרקדנים

השתלת ברך לרקדנים

אחרי שנים רבות של ריקודי עם , מגיעים חלק מהרקדנים לשחיקת סחוס רצינית בברכיים, עד שעליהם להשתיל ברך בגופם, כדי להתגבר על הכאבים העזים , שיש להם בהליכתם ובריקודם. הרופאים מעדיפים לעשות את הניתוח בגיל מבוגר, כדי שהברך לא תשנה צורה ותפגע בברך המושתלת. בגילי – 74 – החלטתי לבצע את הניתוח. ב – 16.4.06 הוכנסתי לבית חולים אלישע בחיפה , באותו ערב , נותחתי על ידי ד"ר ברנפלד בנימין. שכבתי שבועיים בבית חולים ואחר כך חזרתי הביתה. אני מספר זאת, כדי לסייע לרוקדים אשר סובלים מכאבי ברכיים ומתלבטים, אם לעשות ניתוח. האמת – 30 שנה דחיתי את ביצוע הניתוח. שבעתי מרורים בהרקדות, בהליכה ובכל פעולה , הדורשת "בירכיזציה". עד היום , אחרי הניתוח – אני סובל מכאבים עזים ברגל המנותחת. זה כמה שבועות, שאיני יכול לישון. הרופא מבטיח הקלה איטית ומתמשכת . יש לחכות 3 חודשים – לפחות. אני מחכה בסבלנות. מי שרוצה להתיעץ אתי בנושא – אני מוכן לעזור. יענקלה לוי

יענקלה ידידי. אני מעדיף להמתין

ולהתייעץ איתך בעוד שלושים שנה. כשאצטרך אולי לעשות ניתוח.

הרבה בריאות יענקלה

מאחלת לך הרבה בריאות ומחכה לראותך בהרצאות במכללה חג שמח.

kashke

New member
יענקל'ה, אני מצטערת לשמוע על הכאבים

בכל אופן, אמליץ לך, לקחת שיעורים אישיים בפלדנקרייז (ויש כמה מורות מאוד טובות בחיפה). במהלך השיעורים תוכל ללמוד לחיות עם הברך החדשה, בדרך שתקל עליך את התפקוד, השימוש בה ואילו תפחית את הכאבים. בברכה, אילה

יענקלה ידידי - ההצעה שלי

תבלה הרבה זמן עם נשים. זה אולי לא יפתור את בעיית הכאבים, אבל לפחות זה יעביר את הזמן יותר מהר. בעצם, גם אם לא, מה זה משנה...

union39

New member
יענקלה הבהלתה כאן לא מעט רוקדים

קודם כל שתיהיה בריא ותעבור הכל בשלום השאלה אם יש דרך למנוע את המצב אליו הגעתה מרוקדים 'צעירים' האם נעלים טובות יכולות לעזור? האם חיזוק שרירי הרגלים עם משקולות יכול לעזור? מדרסים? סוג רצפת הרקוד? סוג הרקוד אותו רוקדים? בזמן הרקוד האם תחבושת או גרב מונעת שחיקה מוגברת? האם מבנה הרגל ונתונים מולדים אחרים מבדילים בין רוקד לרוקד ?או שכולנו בסופו של דבר נגיע למצב שלך במוקדם או במאוחר האם הפחתת מינון ההרקדות אליהן אנו הולכים בו נגיד פעם בשבוע יכול להוריד את רמת הסיכון אם אפשר תידע פה את כולם כי הבריאות היא לפני הכל

יענקלה.....החלמה מהירה

מאחלת לך שהכאבים העזים יחלפו כי כאבים מתמשכים זה סיוט. ממה שאני רואה סביבי.....בעיות ברכיים נפוצות ככל שהגיל עולה גם אצל אנשים שלא רקדו. בריאות טובה ויום טוב.

יענקלה גם אני מאחלת לך החלמה

מהירה, עכשיו השאלה היא אם הכאבים הם תופעות שאמורות להיות אחרי הניתוח? או שזה משהו חריג אצלך ? אשמח לתשובה אני בכוונה לא כותבת את זה במסר אישי , כי אני מאמינה שיש עוד רוקדים שבעיה זו מעניינת אותם?

יענקלה,אחלת לך רק טוב../images/Emo13.gif)

עברת ניתוח לא קל, אבל חשוב. הכאבים של היום, ישכחו מחר
) מאחלת לך עבודת רגליים טובה ומוצלחת
)

אליק 31

New member
פעם שמעתי רופא שאומר כי ניתוח

לשם טיפול בקרע במיניסקוס, הוא טוב, אבל כעבור כמה שנים הבעייה חוזרת. האם היה לך קרע במיניסקוס?

יענקל'ה, החלמה מהירה

הי יענקל'ה, חסרת לנו מאוד בהרקדות הנוסטלגיה בחודשים האחרונים, ובמיוחד בחגיגות ה-80 לאליהו גמליאל בגניגר ואצל מישאל. אני שמחה שאתה כבר אחרי הניתוח, ומאחלת לך שהכאבים יעברו במהירה, ותחזור במהרה לתפקוד מלא ואף לרחבת הריקודים (לאט לאט)

לחברי הפורום - תודה

מאחל לכולנו בריאות ואריכות ימים... בעוד 30 שנה (אהיה בן 104) , אשתדל לעזור לעזרא , עם הסבל של הניתוח... ובמשך הזמן הזה אשתמש בעצות של כמה חברים , להעסיק נשים סביבי...(דני השובב ועוד). הצרה שאלוהים מאכיל אותנו בסטייק ובמאכלים טעימים - כשאין לנו כבר שיניים. מה אני יכול לעשות עם נשים בגילי?.... (בול בול בול בול....) בכל אופן , תודה למאחלים ולמברכים. מקוה להתראות בהרקדות , מהר - ככל האפשר בידידות ואהבה יענקלה לוי

יענקלה, גם אני רוצה לאחל לך החלמה -

מהירה ככל האפשר (ללא כאבים). תראה, לצערי עוד לא הספקתי להכיר אותך...אבל, לפי חוש ההומור שלך - אתה צעיר ורענן! אין הרבה אנשים בגילך, ששולטים ברזי האינטרנט כמוך.

rak dan

New member
אחינו יעקב "ברוך רופא חולים" ../images/Emo172.gif

משירי ר' יהודה הלוי. "אלי, רפאני וארפא אל יחרה אפך, ואספה! סמי ומרקחי לך - בין טוב בין רע, ובין חזק ובין רפה אתה אשר תבחר ולא אנו על דעתך הרע והיפה לא על רפואתי אני נסמך - רק אל רפואתך אני צופה." ברצונך חזרת לשוב לכתוב, תזכה במהרה לקפץ ולרקוד. אמן ואמן! ידידך הדואג לך רק דן

החלמה מהירה ../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif ../images/Emo39.gif

באמת תהיתי לאן נעלמת, חשבתי שנסעת למחנה כלשהו בחו"ל. אני סמוכה ובטוחה שתחלים במהירה ותחזור לפזז על הרחבה!

יענקלה ידידי,קודם כל אתה צריך כח

רצון חזק מאד בכדי להוריד בהדרגתיות את משקל גופך העודף. זה כמו שאתה סוחב על גבך שק מלט. אז קודם כל תיפטר משק המלט שאתה סוחב אתך לאורך שנים, כאשר תאכל פחות גם כיבתך תקטן ותצטמק בהדרגתיות, כאשר הקיבה תקטן ,אז גם הרצון שלך לאכול יקטן בהתאם. אתה גם תיהפך לדוגמן צעיר, ההחלמה שלך תהיה מהירה יותר כל זמן שתרד במשקל, אם לא תעשה כך, תסבול מכאבים במשך תקופה ארוכאה מאד ואולי תצטרך לעבור עוד ניתוחיחם. לכן ידידי היקר יענקלה לוי. שייקר לאנשים רבים שאומרים לך תודה על כל מה שעשית להם במשך שנים רבות מספיק עם הכרס הגדולה שקובה ללב, תעיף אותה ממך ותוכל גם לעשות פיפי בכיף.

למעלה