השתלה וכניסה לגן

השתלה וכניסה לגן

שלום לכולם. מדוע יש לעבור השתלה חוזרת לאחר מספר שנים?האם כל החולים עוברים השתלה ואם כן באילו גילאים?.בנוסף, איך היתה לכם השנה הראשונה בגן?. בתי הקטנה נכנסת שנה הבאה לגן ואני חוששת שהבעיות תגדלנה.

cafesito

New member
רובנו לא זוכרים את השנה הראשונה

של הגן. לדעתי זאת שאלה שתענה ע"י הורים ולא על ידנו.

לא זוכרת...

זה היה לפני יותר משלושים שנה.... לא זכורות לי בעיות או כל דבר שונה ביני לבין ילדים אחרים. לא כל החולים עוברים השתלה. רק מי שהריאות שלו כבר לא מתפקדות. יש חולים מבוגרים יחסית כמוני ויותר שלא צריכים השתלה ועדיין רחוקים מאוד מהאפשרות (בתקווה לא להגיע לזה מעולם). מי שעבר השתלה לא חייב לעבור השצתלה חוזרת לאחר כמה שנים. אני לא מכירה מקרה של השתלה חוזרת ב- CF (לא מבטיח שלא היה). אני מכירה אנשים שעברו השתלה לפני 18 שנה או 10 שנים והם לא צריכים השתלה חוזרת. בהצלחה בגן אם הילד במצב טוב, לא צריך לעשות מזה עניין. מה ההתמודדות הרצינית ביותר בגן? הכדורים? אולי משהו אחר?

mayain

New member
התמודדות בגן

נראה לי שהיא התכוונה למצב הבריאותי של הילד.האם כניסתו לגן גורמת לכך שידבק במחלות ועל ידי כך מדרדרת את מצבו הבריאותי- זה לפחות מה שאותי מדאיג בלהכניס את הילד שלי לגן.

שנה ראשונה בגן הילדים

ילדים רבים, חולים במחלות כרוניות כבריאים, נוטים לחלות במחלות מדבקות במסגרת ה"חממה" של הגן תרתי משמע (חממה לילדים ולוירוסים וחיידקים). בד"כ, ככל שהגיל עולה ו/או החשיפה לילדים אחרים גדלה, הילדים מתחזקים, מתחסנים (מלשון חוסן) ונדבקים פחות. ברור ששהות בגן עם ילדים רבים חושפת את הילדים ליותר אפשרות של הדבקה. רופאים והורים פתרו את הבעייה בהפניית הילדים הרכים (שנתיים, בערך?!) למשפחתונים שבהם מספר הילדים מועט. שנת לימודים מוצלחת!

vikvik

New member
כנ"ל

ברוסיה לא רצו לקחת את הסיכונים של כל המחלות האלה שילדים עוברים , אדמת , חזרת , צינונים , שפעות. היום אני רואה את האחיינית שלי שבגלל הגן חולה כל הזמן וחושבת שזה היה הדבר הנכון לעשות. אולי ההורים היו צריכים למצוא לי מסגרת אחרת שבכל זאת אהיה עם הילדים , אבל לא גן ציבורי טיפוסי.

LullaBelle

New member
כנ"ל

זה בטח קטע של רוסים =) שתי הסבתות שלי לא עבדו, אז הן שמרו עליי כל אחת בתורה. גם אני הייתי ילדה טובה כזאת, קוראת ספר [למדתי לקרוא בגיל שלוש, לבד], תופרת שמלה לבובה, בונה בית מכיסאות וסדינים... רק היו צריכים להכין לי אוכל ושיהיה מבוגר בבית לכל מקרה. אני העסקתי את עצמי.

A n t o n

New member
אוף היית חייבת להרוס?

חשבתי שרק אני גאון חחח. גם למדתי לקרוא בגיל 3, אפילו יש קלטת.... וגם כן העסקתי את עצמי תמיד. בגיל 6 אפילו 5 השאירו אותי חופשי בבית לבד, התקשרו לבדוק מה איתי פעם בכמה שעות, סבתא שלי גם הגיעה לבדוק מה מצבי, לפעמים נשארה ולפעמים לא, בכל מקרה התעקשתי שתעזוב אותי חח לא יודע למה אבל אהבתי להיות לבד. חברים שלי אומרים שאני שקרן ואין מצב שנשארתי לבד בגיל 5, נו ברור בארץ זה בסדר שילד בן 5 הולך עם מוצץ וחיתול.

vikvik

New member
יווו

חח אני בגיל 4 כבר קראתי ספרים רציניים ליד מכשיר איהלציה וגם , הסתובבתי לבד מגיל מאוד צעיר. מעולםלא ליוו אותי לבית ספר לדוגמא. הכל לבד. ואין על העצמאות הזאת!

A n t o n

New member
נכון!

הלכתי לבד לסבתא שלי למשל בגיל 6, לא כ''כ רחוק, 3 תחנות אוטווס אבל עדין.... עכשיו אני רואה בני 10 לא יוצאים לבד מהבית. ליווי לבית ספר? בחיים לא! תמיד היתי עצמאי וכמו שאמרת אין על זה! מצד שני אני חושב לרגע אם היו לי ילדים אז בטח הייתי דואג כל הזמן ומפחד להשאיר אותם לבד בגיל כזה.

שנה ראשונה בגן

הבת של אח שלי היתה כל השנה הראשונה בגן חולה. והיא בכלל לא חולת סי אף. לא יודעת מה היה קורה אם היו מכניסים אותה לגן בגיל יותר גדול. אולי היא היתה חזקה יותר? אמא שלי אמרה שכדאי להכניס לגן עם מעט ילדים או משפחתון או מטפלת שמטפלת ב- 3ילדים ואז יש גם קשר עם ילדים וגם זה יותר זול ממטפלת לבד.

למעלה