השתחררתי...

השתחררתי...

יותר מחמש שנים מאז עזיבתי את העולם החרדי, ורק עכשיו אני יכול להסתכל על אדם לא יהודי, ולומר בכנות מלאה כי אין בי אפילו צל צילה של מחשבה, על כך שהוא נחות ממני באיזה שהוא אופן. אלא פשוט אדם כמוני. שמתי לב לזה במקרה, וזו תחושת שחרור נהדרת. :)

סלסרו

New member

הם חושבים בצורה הזאת.

מהות ההשקפה החרדית היא שחייהם הם הם סיבת קיומנו כאן. להם דרך האמת. כל השאר: תינוקות שנשבו. רשעים. גויים. תועים. לכל אחד מהמושגים שהזכרתי יש משמעויות דתיות. כולן מובילות בסופן אל המסקנה שיש מי שחי חיי אמת ויש מי שלא.

אולי רק הקיצונים שביניהם חושבים כך

קשה לי להאמין שעדה שלמה דוגלת בדרך החשיבה הזו.

רוב החרדים שאני מכירה

ואפילו חלק מהדתיים הלאומיים, חושבים ככה. ואני מכירה די הרבה חרדים, חלק נכבד מהמשפחה המורחבת שלי הם חרדים.

טוב אם אביה חושבת גם ככה

אז כנראה שזה נכון
סתאאאם. בכל אופן אם זה המקרה אז זה מצער מאד.

דומם, צומח, חי, מדבר, יהודי, חרדי

זו היא השקפת העולם של רוב הציבור החרדי. לא רק הקיצוניים. חד וחלק.

במבה9

New member
אני לא חשבתי כך

אבל האמונה הנרקיסיסטית שאנחנו "העם הנבחר"+ העובדה שאני קרובה מאד לזוג מעורב היוו את אחד הטריגרים הגדולים שלי ליציאה.

סלסרו

New member
אצלנו היתה פרמידה.

בתחתית הפרמידה הדומם. מעליו הצומח. מעליו החי. מעליו המדבר. מעליו היהודי. מבין היהודים שומרי תומ"צ מעל החילונים. מבין שומרי תומ"צ החרדים מעל הדתיים לאומיים. מבין החרדים החסידים מעל הליטאים. מבין החסידים חב"ד אובר אלס. בתוך חב"ד בחורי הישיבה (ה"תמימים") מעל הבעלי-בתים. מבין התמימים תלמידי ישיבה _______ (השלם את החסר בהתאם לישיבה בה למדת) עדיפים על כל שאר הישיבות. מבין כל תלמידי הישיבה הנ"ל, בחור פלוני אלמוני הוא מעל כולם. כך יצא שתמים פלוני אלמוני עומד בראש הפרמידה של כל הקיים בעולם. וכמובן שהרבי מעל כולם. מה שלא היה ברור זה האם הרבי מעל אלוהים או שאלוהים מעל הרבי או שבעצם הרבי ואלוהים כולא חד.

הממ

זו הכללה וגזענות ואני לא יודע מה עוד
איך אפשר על סמך זה שמישהו לומד תורה לומר שהוא מעל כולם? אולי בתחום מסוים כן. יודע גמרא טוב יותר מאחרים וכו' וכו' אבל זו קצת טיפשות להקיש מזה שהוא אדם טוב יותר.

(-:

מה שכן - בחברון לא התלהבו אוטומטית מראשי הישיבה, וגם הייתה פחות תחושה של הבדל דיכוטומי בינם לבין האחרים, אלא יותר תחושה שמדובר בחומר אנושי איכותי יותר.

למעלה