השר לבטחון פנים...

השר לבטחון פנים...

מחבל , שטוף מוח, מתפוצץ בתוך קהל אנשים שלווים. עושה את המוטל עליו. הורג חפים מפשע. כולל תינוקת וילד. מישהו יוצא בתהלוכת נצחון ברחובות רמאללה. יפתחו סוכת אבלים, יחלקו סוכריות. אנחנו נחרוק שינים. נטמין את המתים. נחכה לפיגוע הבא. וצ.ה.ל. נכנס לקן הצרעות. מחנה בלאטה. ומפקד הגזרה יסביר לנו , מצוות אנשים מלומדה: " צ.ה.ל הוא צבא הומני. הוא נלחם, רק באנשים הנלחמים נגדו. מי שלא רוצה להלחם, תפאדלו, לך לשלום !" איפשרו ל "גיבורי אל אקצה" לצאת בשלום מן המחנה. על נשקם. צ.ה.ל הוא צבא הומני. גם ליסטים חמושים, שאינם מחזירים , מלחמה יכולים לצאת בשלום. יוכלו להמשיך להלחם בכוחותינו. אזרחים מצויידים בטיליםבתחנות אוטובוס, בחדרה או בעפולה. חוגגים באולם שמחות מבוצר , חמושים עד לשיניהם, בחדרה. ותינוקת ש"חטפה" כדור במצח, מצלף פלסטינאי, בעת שהתכוונה להפעיל את צריח הטנק. אתם חושבים כמוני ? משהו דפוק אצלי. ולאן נעלם השר, לבטחון פנים? גיבור הארון השחור של הציונות, בצומת רעננה ? האיש , שכל משפט שני שלו , הוא "דמנו נשפך כמים" בתעוזה הרואית השתלט, על שנים וחצי טפסים ב"אוריינט האוס". גיבור לאומי ! אפשר ללכת זקוף , בחוצות ירושלים. המפתחות של ה"אוריינט", בפנים.אצלו במגירה! ובא לציון גואל.

magy

New member
כל מילה במקומה......

אבל ביזבזתי את כל המילים בפורום אקטואליה......... ויש אומרים, שעוד נתגעגע לימים אלו........... כי הבאים, יהיו גרועים יותר...........

בקיטבג של כל חייל, מגי

מונח שרביט הגנרל. רוצה לומר, דרגות הרמטכ"ל. צ.ה.ל, נפרד ממני לשלום. נתנו לי תעודה, סיכה ומחזיק מפתחות. מאפשרים לי להתנדב, אם רצוני בכך. משמע , הדרגות לא היו בתיק שלי. מילא. פישלתי. אבל מה שאני רואה, אוי לעינים. ומה זה פורום אקטואליה? הפורום הזה מנוע מלהביע את דעתו? להכנס ל´בוידעם´ הנוסטאלגי?

magy

New member
כלום לא מנוע פה, בן ....

אני פשוט עם שון קונרי ......רואה את "מרוסיה באהבה"...... נוסטלגי ......הא?????????

שקדי

New member
לעיונך פורום חליפי לאקטואליה בן בן.

בו תמיד הענינים תוססים ומידיים וכל זה בלי לומר דבר על העיסוק באקטואליה בנוכחי שהוא כנראה בלתי נמנע לעיתים

ראיתי ,שקדי.

הקישור לפורום הזה כבר היה פעם כאן. נכנס אליו מדי להציץ. אתה צריך אותי כתגבורת? אמר פעם יוסף אלמוגי, המפא"יניק האולטימטיבי. "כולכם שם, בפורום, בקושי חצי מעברה" גם אני, בענייני נוסטלגיה. בערוץ השני אבל "ג´יימס בונד" האמיתיים הם הפלסטינאים. יש להם רשות להרוג. בשירות הוד מלכותו "אללה אכבר"

שקדי

New member
חסרים שם אנשים נורמליים............

כלומר כאלה שלא מקללים ומתלהמים אלא מתוכחים לגופו של ענין גם חוש הומור לא מזיק ברגעי משבר אם אתה לא מפחד מהחום.......בוא למטבח

לא מפחד מהחום, שקדי

רק ריח התבשיל השרוף, עדיין באפי. השתתפתי במריבה הגדולה, של השמאל הציוני,חלוצי. פעלתי, בשירות יגאל ידין בהקמת ד"ש. ומה יצא לנו מזה ? הליכוד ! נפל השלטון לידיהם כפרי בשל. דשא לא צומח, במקום שהם דורכים. מאז אני נושף בצוננין. ווידוי קטן. לא השתתפתי בעצרת בלילה הנורא, ההוא בככר. לא מבין, מה זה שלום עם אוטובוסים מתפוצצים. מתאבדים בקניונים וברחובות. אז, כמו היום. לא תמכתי באוסלו . מרגע ש´הראיס´ הסביר למאמיניו, כי כבני כורייש היינו לו. הוא עושה את מלאכתו, נאמנה. אנחנו הפראיירים שלו. ואני עם רמאים , לא לוקח שבויים. וגם לא מטפל בפצועים.

טרה10

New member
ד"ש היתה פועל יוצא של שלטון מפא"י.

ומאוכזביה..לכן מי שטוען שהליכוד עלה לשלטון בגלל ד"ש..טועה ומנקה את מפא"י ממחדליה..ובעיקר מהמחדל הגדול..! הליכוד עלה לשלטון כי העם הבין שהוליכו אותו קצת באף..למלחמת יום הכיפורים.! וד"ש היא סיבה אלא תוצאה..! אגב אם המצב[של מגי] יימשך עוד הרבה..גם אריק יפול..לבור שהוא כרה. בינתיים הוא העונש של הפלשתינאים..כאשר הוא יהיה העונש שלנו..יבוא מישהו אחר..! וקצת נוסטלגיה..אז הבוקר התווכחנו במועדון החברה..של הפנסיונרים המוקדמים..על ´אלטלנה´ והתברר שהמנהל של המועדון ומקימו היה בחוף כפר ויתקין עם הפלמ"ח כשירו יהודים על יהודים-..טוב לא נכנס לפרשה..אבל הויכוח היה סוער. ו´עולה חדש´ ישן משנת 50 ...שטען שבכוונה...הביאו אותם מהודו..להיות שואבי מים..רק שאלתי אותו איך זה שאני יליד הארץ והוא עולה חדש-ישן באותו..מצב..פנסיונרים של חברה גדולה ועשירה..גרים באותה עיר..באותה דירה פחות או יותר..ושותים ואוכלים מאותו מסטינג..? סוכם שהוא ממורעלי הימין..מה שמזכיר לי את הקיסר א=ו=ג=ו=ס=ט=ו=ס שהורעל על ידי לוויה כי היא רצתה שבנה טיבריוס יהיה הקיסר הבא.. ולא.. בנו של א-ו-ג-ו-ס-ט-וס[שהיה למי שלא יודע הקיסר הראשון..בכלל בכל הזמנים] ובכן בנו מאשתו הראשונה..שאותם היא דאגה להרעיל..! [נבדק]

עיניים

New member
../images/Emo141.gif מה צריך, טרה,

מה עוד צריך לקרות כדי שנבין כבר שאריק אכן הוא העונש שלנו? תוך 12 שעות 22 הרוגים !!!!! מה הוא היה עושה לדעתך לו רצחו לו שני כבשים (!) מהחווה שלו??? למה מחכים פה? אולי לאיזו הפיכה "עממית"???? עוד 22 משפחות שחייהן השתנו מקצה לקצה,,, ועוד עשרות פצועים שחייהם וחיי משפחותיהם כבר לא יהיו כתמול שלשום,,,, תולדה של שלטון? של שלטונות? כבר אין על מה לחשוב,,,,

טרה10

New member
האשמה עצמית היתה תכונה מאוד

אופיינית וחשובה..לעמנו, עד כדי כך שהחרדים והמאמינים מאמינים שאלהים העניש ומעניש..וכך היום שמעתי אותם בדיוק במלים האלה.. שאת ואני שלא מקיימים את המצוות. הדברים האלה מקורם בספר ירמיהו..שאותו ציטטת בדיוק. על שלשה פשעי דמשק ואל ארבעה לא אשיבנו..וכך נאמר גם על חטאי ירבעם בן נבט שהיה מנהיג ישראלי. רק שליהודים צריכים להזכיר את אושויץ ואת גירוש ספרד..ולכן עוד מעט פסחחחחח- כדי ש´אהבליות´ כמוך לא ילכו לארובה ולתאי הגאשים...עוד פעם. לאחר היטלר חשבתי לתומי שמי מאיים בהשמדה על עם ישראל יחטוף..וזה מה שעושים כעת..! את זה את תביני..עוד מעט..כשהם לא יהיו כאן רק בגלל שהם חוזרים על עצמם כמו כדור אל הקיר..ומנסים להשמיד את מדינת ישראל..ויש להם שותפים..אם את קוראת עיתונים. ולענין אחר- יש בבאר שבע היסטוריון אחד שקוראים לו בני מוריס..ופרופ´ מוריס חשב שהוא הכל יודע..וכתב על העיית הפליטים..שישראל גירשה..ואתמול לפתע פתאום...הופיע בני מוריס בטלויזיה שלך ושלי, והיכה על חטא..כי הוא הבין מה שאנחנו יודעים מזמן..שכוונתם פשוט לסלק אותנו מכאן בדם ואש.. ואפילו אין להם סבלנות עד שהאם הערביה תלד את הרוב הדמוקרטי..שיגרום לכך בטוב- ע"י פרו ורבו.. אז בוקר טוב גם לך... אליהו.! ועם ישראל לצערי אינו ככל העמים...אף עם לא שרד אחרי מה שעשו לו..ככה. ולמה את חושבת שמישהו מעם ישראל אשם במה שקורה..כשהערבים אינם מקבלים אותנו..אלא...כבני כורייש.כך אומר הראיס..שאותו את לא מאשימה. ז"א הוא עשה הסכם ועכשיו אחרי שקבלו אותו במצעדים ותופים הוא מרא הלנו את פרצופו האמיתי מחדש.. הרי הם שלא קבלו אותנו ב-47´ ועוד קודם..ופתחו במלחמה וגם עכשיו הם לא הסכימו..ופתחו במלחמה..אז למה את מאשימה את שרון.? ראי למעלה..את התואר המתאים לך. תמימה ולא מבינה. ולא מפנימה. מה שרון עשה כדי שתאשימי אותו חוץ מזה שלא גירש את כולם..מה שיקרה במילא..! אם הבנת מה האמריקאים עשו באפגניסטן..אחרי שהורידו להם שני בניינים עם שלשת אלפים הרוגים..את יכולה לצפות מאותם החארות שזה מה שיקרה להם.! אבל את זה את תביני רק אחרי שיהרגו שלשת אלפי ישראלים..כי גם אחרי שנהרגו 2700 במלחמת יום הכיפורים כשאריק היה אחד ממצילייך.. לא הבנת כלום..ממש כלום..בריבוע.! [נבדק]

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אכן, לא הבנתי כלום

ממש כלום בריבוע - מהתגובה שלך ! אין לי שום דבר אישי נגד אריק שרון של מלחמת יום הכיפורים. גם לא נגד אריק שרון שנבחר לפני כשנה לראש הממשלה. אבל מה שהיה טוב ונכון אז - לא מתאים יותר היום, וזו לא בושה. מי אוהב מלחמות, טרה? אבל לצערי אנחנו חיים במלחמה יום-יומית אחת גדולה. ומה אתה מציע? לשבת ולחכות? למה? ברגע זה ממש מקריאים ברדיו את רשימת הלוויות שאמורות להתקיים מחר, כמו שהקריאו פעם כל בוקר את רשימת השמות מהיומן בכיתה. כמויות,,,,, כמויות של לוויות,,, אז בסדר, "הם" וה"ראיס" שלהם אשמים, אז מה זה נותן לנו? זה מקל על הפחד? מקל על הכאב? זה מקדם אותנו ברבע פסע לסוף הסיוט הזה ??? תגיד לי טרה, תגיד לי במילים פשוטות, בלי ה"פלסף" שלך. תגיד לי בשניים שלשה משפטים פשוטים וברורים: מה יהיה בקבינט שאמור להתכנס עוד הלילה? איך אתה רואה את המצב? האם אתה סבור שעלינו לשבת בשקט, לשקוט על שמרנו, ולחכות לשואה נוספת??? איפה איבדתי אותך? ותיזהר לא להתגלש לניבולי פה גם אם אני נורא מרגיזה אותך במילותי,,,

טרה10

New member
בשתי מלים- מהאשמות עצמיות לא יוצא

כלום..ואם נשוב..לנושא מאתמול- אז אשה מוכה במקום ללכת משם..מחפשת מהי היא עשתה..שמרגיז אותו..והוא הרי אומר אחרי הסטירה..את כבר יודעת..! ז"א הפלשתינאים..הם כמו הבעל..אנחנו תמיד האשמים..ואנחנו כבר נמצא למה.! הם המסכנים..לא עשו כלום..ז"א יש להם איזה מליון או שני מליון פליטים.. אז מי אשם..? אין להם מדינה..מי אשם.? לא תהיה להם מדינה -כנ"ל.! בהבדל של רמת החיים בינינו לבינם- אנחנו אשמים.! ולכן..להם יש רק תשובה אחת..! תמיד ולפחות מאה שנה. ואם לא נשים לזה קץ אחת ולתמיד..כך יהיה חמש מאות שנה..! כמו באירלנד, כמו בסרביה, וכמו בהודו..! והרי גם האמריקאים תמיד אשמים..ולכן הכריז מי שהכריז עליהם מלחמה..! ובגרמניה- שלאחר מלחמת העולם הראשונה- היה אותו מצב--אני לא יודע אם את יודעת..מה זה ´הסכין בגב´..מי אשם בכניעה המבישה של ´חוזה וורסאי. הקומוניסטים..שהיטלר עצר אותם ראשונים..היהודים שהיטלר ציוה להשמידם ראשונים. אנשי הדת..חיכו בתור..וכך הלאה.. בליל הסכינים הארוכות הרגו הנאצים 1000 מפלג נאצי שסיכן אותם..נאצים כמוהם..של הס.א. ואת סגנו הוא סילק..ואף אחד לא הבין מה הולך להיות...! ומה היה..פשוט לא נשאר מי שיספר..כמעט.! לפחות הסבא שלי ואחיותיו של אבי לא נשארו..! אנחנו עכשיו בלב התבערה ולי זה ברור..ולך לא---!!! אז את מאשימה את ראש הממשלה..שלא הולך שולל אחרי הבטחות השקרן--מרמאללה. ---ובקשר לביטויי לשון-קבלי את זה בצחוק..ולא ברצינות כי ההשוואה שעשית בין הכבשים של שרון..ולא שמת לב..אפילו.. מה בדיוק יצא..מראה שלא תמיד חשובות המלים..לא התכוונתי להעליב אלא לעורר אותך..מההאשמות העצמיות. לדעתי אם שרון היה טוב אז- אי אפשר לפסול אותו על הסף..ובקשר ללבנון.. נכון שהוא נכנס- אבל הוא חיפש את הנבלות שהיום נמצאות כאן..ולא הוא הביא אותם..לכאן..אח"כ 20 שנה אחרים החליטו מה שהחליטו..ולאור 300 הנופלים בשנה וחצי האחרונה כעת חויה- מתברר..שזה מין נוהג כזה אצל השכנים..הם תמיד ידאגו..שלא יהיה כאן שמח..ובעיקר בפורים..למה.? כי זה מרגיז אותם..שכאן טוב ואצלם רע.. הם נוהגים לירות בחתונות..אז הם יורים גם קצת לכיוונים אחרים..! לפי דעתי הפלשתינאים מנצלים את עידן הטלויזיה..ואת המראה הלא סימפטי של התמונות...אחרת לא היה נשאר אבן על אבן..אחרי אתמול..למשל..! מאידך זה עוד יקרה..לצערי..הרי ב-48´ נעלמו מאות כפרים..והתהליך נמשך..ולפיכך..ההגיון לפחות מראה את כיוון החץ. והסיבה היא שפעם יהודים קבלו על הראש- שתקו ובכו..לסופר ח.י.ברנר היה משפט כזה: יהודי אומר לרעהו:"הייתי חלש מדי.." ומה שהשתנה זה שעכשיו הם יכולים להחזיר..זה הכל.! זוהי מלחמת חמשים השנה..הנוסטלגית..! ואם את רוצה קצת ללמוד תקראי את ´חרב היונה´ של אניטה שפירא!.. [נבדק]

עיניים

New member
|עיניים| אז על מה בעצם

נסוב הויכוח? האין אנו מחזיקים באותה הדיעה??? לזה בדיוק התכוונתי, אלא שאת ה"מכה" עליה אתה מדבר, היו צריכים לתת כבר לפני שנה וחצי. ברק עצמו היה צריך להוריד עליהם מכת מחץ כבר ביום שחטפו את שלושת חיילינו בהר דוב - ולא עשה זאת. וכשאריק שרון נכנס לתפקידו, וכל "מאמיני השלום" חששו מהסלמת המצב כי אריק "איש מלחמות הוא" - מה קרה אז? ואחר כך? ואחרי אחר כך? אפילו הוא - איש שבע קרבות, שמאמין בכוח הצבאי והפעלתו, נשאב למשחקי הפוליטיקה (נכון- או לא נכון) - כשהתוצאה היא ששאנחנו משלמים יום-יום ושעה-שעה תשלומים כבדים !!! מי צריך בכלל את כל ההתנחלויות הללו שמעבר לקו הירוק? איזה חיים, ממילא, יש למתנחלים שם? אוטובוסים ממוגנים? נשק לכל תושב? פחד לצאת מהבית? מדוע הוא לא מפנה אותן???? את מה שאתה מטיח בפני - "כאשר יעשו את מה שצריך לעשות -את כבר תביני" - אני כבר מבינה וצורחת שנה !!! כבר מזמן מזמן מזמן היה צריך לעשות זאת, ולא לחכות לרגע בו אנו מרגישים שהנה עוד שואה מתרגשת ובאה עלינו,,,,, ...."עולה, עולה לנו, כמה זה עולה לנו...."

טרה10

New member
אני לא התנחלתי, אבל השאלה שלך

מראה שלא הבנת..! מה זאת מי צריך..!? את לא.? ואת חושבת שזו הבעיה-? אבל הם אומרים דברים אחרים..! ההתנחלויות הם השלב הרשאון. כי אצלם יש תורת השלבים.! מה שלא ישיגו בשלב הראשון ישיגו בשני.! ברק הציע להם 95 אחוז ולמעט גוש עציון- הכל..! אבל את בשלך..! למה שלא נקשיב להם..לאלה שמחזיקים מפתחות מהבית ברמלה ובמג´דל. לאלה שלא נחים עד שלא נהרגים כמה יהודים..נמאס מהם..ומהרמטכ"ל..שמעמדי ברווזים במטווח. לדעתי יהיה להם מעבר בטוח לעזה..! וכולם יהיו בעזה..! משם למדבר סיני הכל פתוח...! שיבנו להם מדינה בחולות ימית! אבל בלי התלהמות ודמיון פרוע..ההתנחלויות אינם הבעיה- כפי שלבנון לא היתה הבעיה אלא תוצאה..ולאחר שיפונו ההתנחלויות..יבואו שאר הגולים.! [נבדק לאור הסכסוך שנמשך כבר 100 שנה..לפני שהיו התנחלויות]

magy

New member
אחרי שכרגיל

לא יכולתי להתעמק בגלל האורך, הרוחב, והבליל .............. אבל מילה אחת קפצה לי לעיניים , וזה המילה .....שואה. ומן הידועות היא, שאתה, שולט בגורלך...........ואף אחד לא יעבוד עלייך כי אתה לא פרייר...... ובכל זאת מאד מציק לי ששישה מיליון איש נטבחו שם, ללא כל יכולת עצמית או עזרה מבחוץ להציל את עצמם.......... ואתה , תמיד גורס שאדם אחראי לגורלו הוא........ גם אם נקלע אל מקומות בלתי אפשריים...... (אל תתחתני עם בעל אלים- סטירה והבייתה אל תגורי בירושלים, יורים שם אל תלדי ילדים, שמא, אחד מהם יהיה, מפגר, בלתי שפוי, פושע אל..... אל..... אל........ אל.........) קח את עצמך , בבקשה ממך, במנהרת הזמן....ושים את עצמך שם....... בשואה........... וספר לי בבקשה, כיצד אתה שולט בגורלך. כיצד אתה שורד את התופת. בהנחה שאתה מגייס את כל התובנות שאיתן יצאת לחיים. ואת כל ההבנות שיש לך כשאתה שופט אחרים במצבים בלתי אפשריים....... קח תרגיל. אל תמהר. יש זמן........... יש מספיק מחנות השמדה....אני לא מגבילה אותך במחנה מסויים...... אבל אל תשים אותך במחנה כגון....."טרנסניזטריאה...." לא חֹכמה. משם חזרו אנשים. למרות הכל. חצאי אנשים, אבל חזרו. אני רוצה לראות אותך מתמודד עם תופעות שנחשבות ל"גורל" מצבים שלא צפית ותכננת מראש. ואם ההשרדות שלך, בנויה על כך שתאלץ לדרוך על גוויות , או להיות קאפו, (זונֶה, ספר לנו. אני מניחה שחשבת על זה לא פעם בחייך, מה עשו שם אנשים, כדי להתקיים תוך כדי קור, רעב, אלימות... ואם הרעיון לא נראה לך........ סליחה על ההצעה............ זה היה אמור להיות תרגיל אינטלקטואלי-ויושרה,,,,,(אינטגריטי?) עבורך....... ונגיעה באמת הפנימית......ולו פעם אחת..........

טרה10

New member
אם לא אכפת לך..אבא שלי עלה בשנת

1931.עד 1939 הגבולות היו פתוחים. מי שלא עלה לארץ או היגר לחו"ל.. ולא ברח..לרוסיה כמו הדודה של אשתי..נותר שם..מבחירתו.! היו הרבה שלפני השואה הודיעו בקול גדול..שמשהו נורא עומד לקרות. כמובן שלא שיערו..מה באמת יקרה אם היטלר אכן יגיע לשלטון ולא ייתכן שיימש את האיומים..ולכן אני טוען היום..שאם לא נעשה כלום.אנחנו דנים את עצמנו לכליה. ב-1927 אגב שלש עשרה שנים לפני השואה..העליה לארץ היתה בגירעון..לעומת הירידה..היום אננחו יודעים שעשר שנים זה לא הרבה..ואפשר לחוש את האוירה כבר קודם..ב-1933 כשהיטלר עלה לשלטון..אכן עלו רבים מיהודי גרמניה.! אבל השואה בכלל היתה חריג..וזה לא תרגיל מתאים..כי הנאציזם היא תופעה חריגה בגלל תעשיית הרצח והנחישות לאסוף את כל היהודים מכל העולם..ולהשמידם. כוונתי בשליטה בגורל היא בהחלטות הקטנות..בנשואים בגירושים, ואפילו בהחלטה להביא ילדים לעולם וכמה! בהחלטה לקנות דירה, לעבור ממקום למקום, להתפטר ממקום העבודה,,בעמידה על שלך..במקום העבודה.! והכל מבוסס על דוגמאות..אישיות אם כי..אין זה אומר שההחלטות היו תמיד נכונות..אבל בגדול..כן.! הרבה פעמים אנחנו מתעלמים מידיעת האמת, מחשדות, מחששות והולכים עם הראש בקיר..ולסיכום.. כל החלטה שלך..כשאת שוכבת לישון..תיזכרי לאורך השנים..ותראי שבאיזה מקום..יכולת לעשות אחרת..! ושוב השואה איננה דוגמא בגלל החריג שבה.! לא היה מעולם דבר כזה..וכנראה לא יהיה.!

magy

New member
ואםםםםםםםםםםםםםםםםם

היית יודע בוודאות שהמדינה הזו הולכת פייפן בקרוב היית עוזב כדי להציל את נפשך , כמו אז , באירופה.......?????? וכמובן את חיי ילדייך , נכדייך , קרובייך????????

"נחמו נחמו"... מגי

המצב חרא, אבל לא אפוקליפטי. אנחנו לא נלחמים על קיומנו. אנחנו, יושבים על קוץ, שתקעו לנו בתחת, עם קומפרסור.

למעלה