אני חושבת שכולנו הסכמנו
שהמחלה האמיתית אינה הסימפטום.גם לגבי מהו ריפוי - ההסבר הקרוב ביותר למה שאני חשה נמצא בדבריה של מאיה בשרשור הזה. בכל זאת, קצת הרהורים - יותר שאלות והתלבטויות אישיות מאשר תשובות: אני לא בטוחה שאני מסכימה למיצוי הפשטני שהריפוי זה מודעות - ריפוי זה כפי הנראה יותר מזה, או אולי זה מודעות בהתייחס לכך שיש רמות של מודעות שאנו לא תמיד מבינים אותם, או מודעים להם - סליחה על המשפט המפותל, נראה שחסרות לי מילים , אבל מי מאתנו לא נתקל במצב שברמה המילולית והמודעת עדיין אין שינוי, אבל השינוי כבר החל - בלי שאנו יודעים להגדיר אם זה ברמה הגופנית, אנרגטית או אחרת. גם לגבי השאלה מהו החלק שמרפא, בודאי שאין לי תשובה. אפילו השילוב של המטפל והמטופל זה לא הכל, כי כאשר אני עושה רייקי, או משלבת אותו בטיפול אחר - האם מה שפועל זה התכווננות שלי? זה המטופל עצמו? זו אנרגיה קוסמית שמסייעת לו? (או אנרגיה של צמח המרפא כשאני משתמשת בו?) אני יכולה להעיד על עצמי שלעתים קרובות יש דברים בטיפול שאני לא מבינה אותם - משהו חזק ממני קורה, והטיפול הוא מאד עוצמתי. היה לי לאחרונה טיפול שבו התחלתי בטיפול מסויים ותוך כדי הטיפול עברתי להקדיש תשומת לב לאיזור הסימפונות, שם היתה המון אדמה, והיה שם מעבר אנרגיה עצום וחזק שבעקבותיו רוב הטיפול הוקדש לאיזור הזה, וסיימתי טיפול קצר בהרבה מהתכנון - בשיחה לאחר הטיפול, גם המטופלת חשה זרמים מאד חזקים, וגם נזכרה לספר מה ששכחה לספר בתשאול שהיו לה המון דלקות ריאות חוזרות, ושהיא באמת קצת חששה שמשהו קורה באיזור הזה.