השרשור הביתי

השרשור הביתי ../images/Emo82.gif

מה זה השרשור הביתי? השרשור הביתי נועד לקחת אותנו צעד אחד נוסף קדימה. כולנו די מסכימים מה אנחנו לא רוצים בחינוך ילדנו אבל אין עשיה משלילה של משהו. אנחנו צרכים לחשוב, גם אם לא להסכים, על מה אנחנו כן רוצים בחינוך ילדנו. זאת המטרה של השרשור הזה - כולכם מוזמנים להציע נושאים (אם כי רצוי שיהיה שרשור אחד כזה בכל זמן נתון...) לי או פשוט בהוספת הודעה עם סימן של בית. התלבטתי מה להציע כנושא ראשון יש לי די הרבה נושאים (הורות והוראה לתת רק דוגמא קטנה) אבל מקרה שקרה לי שבוע שעבר גרם לי לחשוב, אז אני התחיל מזה. סיפור שקרה.. היינו בכינוס יום העצמאות של ישראלים בשוויץ והילד שלנו התרוצץ ואסף כדורים (תוך כדי קריאות - עוד כדור תודה ממשחק הקומפי...). אחד הכדורים היה שייך לילד בן 7 בערך שלא רצה לתת. לא רצה - זאת זכותו ניסנו להסביר ליותם. בשלב ראשון הילד הזה ועוד חבר התעללו ביותם בכך שכל פעם שהוא התקרב לכדור הם הרחיקו אותו ממנו צוחקים בשמחה של רוע לב - יותם פשוט עמד שם וצרח. ניסנו לנחם אותו ועוד יותם על הידים של אביו מתקרב הילד עם הכדור ליותם ומנופף בכדור לפני פניו. אני כל כך כעסתי - כזאת רשעות. מה שאני מתחבטת בו כבר כמה ימים האם ההתנהגות היא תוצאה של חינוך - זאת אומרת חיכוי של ילד או מבוגר אחר בסביבה או חוסר חינוך כלומר שהילד הוא פשוט חסר התחשבות והוריו/מחנכיו לא הצליחו להקנות לו אמפטיה ורגישות. האם לדעתכם ניתן להשפיע בחינוך על מזג ועם כן איך? איך מחנכים ילדים להיות בני אנוש? ענת

zimes

New member
אני אטפל לפרט אחד

המשחק של "לתת ולא לתת" - אני שיחקתי אותו עם בתי, כשהיתה מאוד מאוד קטנה (חצי שנה - שנה), ורק כשהיא התחילה לשחק אותו אתי או עם אחיה, הבני כמה הדוגמה שנתתי לה היתה מכוערת. הפסקתי עם המשחק, וגם היא הפסיקה. מה אני אומרת? אולי זה לא מזג, אלא משחק שהם למדו כלגיטימי, ומשחקים בו לפעמים. כללית לגבי מזג? לא ניתן לשנות. מה כן? - צורת תגובה למצבים - ענין של דוגמה אישית. - התנהגות לאחרים - דוגמה אישית, הסבת תשומת לב לתגובתם. - רגישות לאחרים - כנ"ל - דוגמה אישית, הסבת תשומת לב ("תראה, הוא עצוב, אולי היה עדיף...").

מה כן יהיה בחינוך ביתי. השכלה וערכי

ם. (זה המם הסופי שחסר לי בסוף הכותרת.) מהדוגמא שנתת להתנהגות מרושעת של ילד, קשה לדעת אם מקור הרשעות הוא בחינוך. הכל מקרה, לאמונתי, קל לילד, כמו לאדם מבוגר, להתיחס יפה אל סובביו כשהוא חש טוב ורגוע עם עצמו. קל לחוש טוב ורגוע עם עצמך כאשר אתה מרוצה מהישגך ונינוח (יחסית) לגבי עתידך. כשאתה מרוצה מהשכלתך ומהישגך הלימודיים, יש לך סיבה אחת שלא לחוש תיסכול, מרירות וחרדה לעתידך. נכון שביטחון עצמי לא יכול להיבנות רק על ביטחון בהישגים לימודיים, אך זה צד חשוב מאוד שלו. זה צד חשוב כמו כבלת אהבה מסובביך. החוויות הלימודיות בבתי הספר לא עושות אותנו לאנשים רגועים ונינוחים יותר. גם כשאנחנו חווים הצלחה לימודית במערכת החינוך הממלכתית המפוקפקת, היא לו תמיד עוזרת לנו בבנית הערכתינו העצמית. זאת משום שהרור לנו שצלחנו במקום לא מוצלח.

למעלה