השריית עדשים

השריית עדשים

שלום, יש לי מתכון למג'דרה שבו כתוב שיש להשרות עדשים בקערה מלאה מים ללילה שלם. כמה זמן זה לילה שלם? שש שעות? 12 שעות? אם אני אשרה במים רותחים, האם זה מקצר את זמן ההשריה? אם כן, בכמה? תודה ושבת שלום

אני משרה 30-40 דקות את הירוקות ברותחים

הירוקות-חומות ואחרי זה בישול העדשים קצר מאד (לא שחורות ולא כתומות) דונה

עדשים ירוקות/חומות מומלץ להשרות לפחות 10שע'

לכן מציינים תמיד לכל הלילה,להתחיל להשרות בתחילת הערב. העדשים לאחר השרייה של 10 שעות לפחות ,מכפילות את נפחם, קלות יותר לעיכול, ויותר אווריריות ורכות ומתבשלות במהירות,וטעימות יותר. מומלץ להחליף את המים לאחר שעתיים ראשונות של השרייה ושוב בבוקר , ( ולהחליף במי ברז ולהשרות עוד שעה במים נקיים, שלב חשוב להקלה על העיכול).

Rebeccan

New member
עדשים ירוקים או חומים

מספיק להשרות שעה אחת הבישול קצר יחסית עדשים כתומות אפשר לא להשרות, כדאי לשטוף כמובן לפני צירוף למרק/ תבשיל ואגב - נביטה לא מתרחשת בתוך המים, אלא לאחר סינון המים ואם שומרים על לחות סביב הזרעים שהושרו במים

תודה לכולם../images/Emo13.gif

בסוף התאפקתי 8 שעות השרייה (והחלפת המים פעמיים). יצא מעולה
תודה

השאלה היא, אם ההבדל הוא רק בטעם?

האם משך ההשריה משפיע גם על כמות הנוזלים שמוסיפים אחר כך לאורז והעדשים בסיר? משום שעשיתי בדיוק לפי ההוראות והכמויות (לא פעם ראשונה שאני עושה את המתכון), והפעם היו חסרים נוזלים,כך שלאחר הבישול, הוספתי עוד מעט מים רותחים ובישלתי שוב...

ענתי42

New member
בדרך כלל לא משריים עדשים

אם את משרה עדשים ליפעמים את מקבלת בסוף דייסה

במג'דרה אני מבשלת בנפרד את האורז והעדשים

כך שאין השפעת כמויות נוזלים אחד על השני כל אחד בנפרד את החיבור ביניהם שכולל תיבול ובצל מטוגן אני עושה בסוף.

b a f i

New member
יש רעינות לשימוש בעדשים חומות,חוצ ממגד'רה

ומרק
תודה

לבאפי...

אפשר להכין מעדשים חומים גם נזיד מעולה...לטגן בצל עד להשחמה להוסיף שיני שום ולטגן קצת ואז להוסיף עגבניות קצוצות דק ולטגן מעט לתבל בפפריקה אדומה,כמון,אבקת מרק, וכרכום[[תיבול לפי הטעם]]]להוסיף מים רותחים...לשיפור הטעם אפשר להוסיף גמבה אדומה קצוצה,,{מים להוסיף עד לכיסוי העדשים כך שמתקבל רוטב עסיסי וטעים... בהצלחה

b a f i

New member
תודה.אבל חוצ ממרק גם ??יש רעיונות?

פשוט השרתי עדשים ואני מתלבטת ..

taliF454

New member
קציצות\סלטים

אם אני לא טועה יש מגוון בחיפוש הכי טעים-פלאפל עדשים! (אבל משמין פחד..)

למעלה