השרוטים

• פותח הנושא aip1
  • פורסם בתאריך

aip1

New member
השרוטים

שלום, כמו כל אחד ואחד בפורום זה אני שרוט מאד אפילו X כל חיי סובב סביב דגמי מכוניות. אני אוסף גודל מסויים שנקרא 1/43 שנפוץ מאד באירופה ולעומת זאת יש מבין חברי שאוספים 1/18 שנפוץ יותר באמריקה וסביבותיה. כמו כל אספן אתה בוחר לעצמך תחום שבו אתה מעונין לאסוף וזאת גם שזה מספיק יפה כדי שתגדיש זמן כדי להסתכל על זה יום יום. לי יש 400 דגמים שתוטפסים כמעט חדר שלם בבית (תחשבו מה אישתי אומרת) יחוד האוסף שלי דגמים שנסעו או נוסעים במדינת ישראל משנת 1950- היום זהו קצת רקע עכשיו הפניה לתמונות: http://www.angelfire.com/80s/yair/ באתר הזה תראו תמונות של דגמים הדגמים שלי אשמח לתגובות שאלות וכו' אלון פרז

aip1

New member
תמונות אוסף 1

תהנו מקצת תמונות של דגמי מכוניות 1/43

שאלה על בניית דיורמה לדגמי המכוניות

עוד שאלה לי אליך אלון, בהמשך לשיחה שהיתה לנו. האם חלק מהתחביב זה לעשות משהו עם הדגמים, או שהתצוגה שלהם בארון היא למעשה סוף הסיפור? ראיתי במפגש שמרבית האספנים לא התלהבו, בלשון המעטה, כשמישהו רק חשב לגעת להם בדגמים. הבן שלי והחבר שלו היו מאוד מאוכזבים שאי אפשר היה לשחק עם המכוניות ולהסיע אותן על הרצפה. טוב, אני מבין שבמחירים שהם עולים אף אחד לא רוצה שישבר או יינזק משהו. מצד שני, כמו עם בוני הדגמים, אולי יש חלק מכם שגם נהנה מבניית דיורמות לדגמים? (למי שלא מכיר את המונח, דיורמה היא סביבה כאילו טבעית לדגם, תפאורה מתאימה. למשל, להניח דגם של מכונית בתוך תפאורה מתאימה של כביש עם כל התמרורים, המדרכות, בובות תואמות של אנשים וכו', או להבדיל - תפאורה של מוסך בגודל מתאים). עצם הבניה של דיורמה כזו יכול להיות נורא נחמד, ולתת ערך מוסף גדול מאוד לתצוגה של הדגמים. טוב, לא לכל ה-400 שלך, אבל לכמה מובחרים. מה דעתך? ועד כמה זה נפוץ, אם בכלל?

aip1

New member
בניית דיורמה

שלום לכולם דיורמה נפוצה יותר בקרב בוני הדגמים מפלסטיק ואחת הסיבות זה לזה שהדגמים לבניה באים כקיט פלסטי ואפשר לעבד את החלקים בדגמי באספנות דיגמי מכוניות הדגם בא מוכן ועשוי מיטל או בלועזית DIE-CAST אבל יש אספני דגמים בארץ שבנו דיורמה ושלבו בפנים את דגמי המכוניות שלהם ממה שאני שמעתי יש כמה כאלה שבנו מוסך, חניון , ואפילו כאלה ששילבו עם רכבות. באתר שלו מדברים על זה ויש אפילו שירשור לנושא עם תמונות שבאו מחו"ל ששם יש יותר מודעות ליצירת דיורמה וגם יותר כלים. אני יעלה את הנושא בישיבת המזכירות שלנו ונעשה באחד הכנסים דיון בנושא וממך רעיונות לדיורמה יתקבלו בברכה. אלון

למעלה