השראה מהטבע

vinbe

New member
השראה מהטבע

היום ראיתי את השטה הזו (הזה?) באיזור נחל פרס שבנגב הצפוני. נירא לי מקור השראה מדהים, אף על פי שעץ מזן זה לא קל להסיג ולהחזיק. למשה (כרמי) יש אחד כזה, אולי ירצה לספר לנו קצת עלו

היי מארו הלואי והיה...

היתה לי טעות בזהוי - העץ שלי דומה מאוד - אבל אינו העץ שבתמונה המדהימה, בתמונה זו שיטה סלילנית או שיטת הנגב (מאוד דומות). ה"עץ" שלי זה בכלל שיח בשם קידה שעירה - למיטב ידעתי לא נוסה מעולם כבונסאי ולא איתרתי עלי כל מידע עליו כבונסאי - זה שיח נפוץ מאוד בארץ עם פריחה משכרת. בשלב זה עבר עיצוב ראשוני - הקוצים שלו עיצבו לי את כפות הידים
- ניתן לו שנה לנוח ונראה... למיטב זכרוני לחיים שיר מהחוג יש שיטה דומה מדהימה. משה.

vinbe

New member
חבל שחיים לא משתתף בפורום

וחבל שאין לך שטה. אבל נדמה לי שהעץ שלך יכול להתקרב מאוד אחרי עיצוב מוצלח

bekN

New member
האמת היא

שלפני שנה כשעוד שירתתי באזור חצבה אספתי כמה שתילים קטנים והתחלתי לגדל אותם,אבל רובם ככולם לא שרדו אם בשל המעבר צפונה ואם בשל חוסר השקייה,חברי לפלוגה לא ממש הבינו מה הסיפור ולמה אני בוכה על פגר קטן עם קוצים.(לך תסביר).בכל מקרה אני אמור לקבל כמות של זרעים לנסות לגדל אותה שוב,להשיג זרעים זאת באמת לא בעיה.

סן תאי

New member
עוד השראה מהטבע

אחד הצילומים היותר מדהימים בעיניי של עץ בטבע כהשראה לבונסאי הוא הצילום המצ"ב שאותו העליתי לפורום כבר בעבר.

tk96

New member
שיטה.

בתערוכה בוונדי בשנה שעברה ראיתי שיטת נגב, כבר אז רציתי כזו
בדרך לאילת אספתי זרעים אך אינני זוכר היכן הנחתיהם. ההגיון אומר שצריך לחקות את תנאי הטבע בנגב, והם דיי קשים, או קלים לצמחים הנכונים. השקייה לא מרובה, ועם זאת מקום מוצל (חצי), למרות שהנגב חשוף לשמש ישירה השיטה הפראית בדרך כלל גדלה בצורה המנסה להגן, או להצל על האדמה שמעל השורשים בכדי שלא יפגעו ויתיבשו. כבונסאי כנראה שלא תמיד נעדיף לשמור על עיקרון טבעי זה ולכן אולי כדי לשים את העץ בתנאי חצי-צל. הקרקע בנגב לא מנוקזת טוב עד כמה שזכור לי מהשיטפונות הרבים והסחף. ולדעתי מרובת מלחים (אולי אני מתבלבל ומדבר על אזור אקלים ספציפי שיותר מתבטא בערבה - אך עדיין, גם שם יש שיטה). אני הייתי זורע או מייחר בערך עשרה זרעים ולמד מהנסיון, אך כנראה שלא, בכל זאת אינני זוכר היכן הנחתי את הזרעים
סוף שבוע נעים ולילה טוב -אילון

אולמוס

New member
שיטת הנגב

השיטה שראית בתצוגה שערכנו במשתלת וונדי היא שיטת הנגב מהאוסף הפרטי שלי כיום בת כ- 9 שנים. נתקבלה לאימון בגיל שנה מריבוי זרעים ממשתלת קק"ל בנגב. העיצוב דומה לזה שבטבע - צורת סוכך עם מספר מפלסים,המצל על כלי השתילה. המצע כ- 90 אחוז טוף גרוס 0-4 עם מעט קומפוסט וכבול. מקבלת השקייה פחותה יחסית לצמחים האחרים (טפטפות בספיקה מינימלית) - ממוקמת מרבית היום בקרינת שמש ישירה. כמדומני שישנה תמונה שלה בגלרית התמונות. טיפוסי שיטת הנגב בתנאי השפלה - בדרך כלל נשירים בחורף אולם חלק מאלה שאצלי באימון-(בני 3 עד 4 שנים) למרביתם טרם נשרו העלים בשל החורף הלא קר במיוחד אצלנו באזור השפלה.

אולמוס

New member
שיטה

אני מגדל מספר שיטות כולל שיטת הנגב שקבלנו בעבר ממשתלת קק"ל בדרום. באזור השפלה הן מרגישות די בנוח ומסתגלות היטב כצמחי בונסאי. מומלץ להקפיד על קרקע מנוקזת היטב עם מעט חומר אורגני ולא להשקות כפי שנהוג בצמחי בונסאי ים תיכוניים אחרים או כאלה ממוצא טרופי/סובטרופי, כמעט כל השיטות שקבלתי (מהנבטה מזרעים) נותרו בחיים ,חלקן בעציצי בונסאי שטוחים וחלקן עדין באימון. ניתן לעצב באותה צורה כמו בטבע אבל גם בצורות קלסיות נוספות המוכרות לנו. באחד ממפגשי החוג הקרובים אביא מספר שיטות לעיצוב מתקדם.

למעלה