השראה וקהל יעד

גוגל שולחים רובוטים לסרוק את הרשת

ככה הם מזינים את מנוע החיפוש. אין אנשים שיושבים וקוראים בעצמם את כל הדפים שכתובים ברשת ומחליטים מה לסווג לאיפה.

ברוך הבא! ../images/Emo140.gif

גיליתי שהדבר שהכי "משחרר" לי את הכתיבה זה הליכה , אפילו סתם בערב עם הכלב שלי, משהו "נפתח" במוח. הבלוג שלי מתעסק בסקירת ספרים, קצת אמנות ולאחרונה גם רשומות אישיות. זה כמו עוגה, משתמשים בחומרים זמינים. התוצאה תמיד מפתיעה אותי. קהל יעד. אף פעם לא ממש הקדשתי לזה מחשבה. זה התחיל בפורום ספרים, ועכשיו אין לי מושג. נראה לי שבעיקר בבלוגיה. לא ממש סיפרתי לחברים על הבלוג.

הממ...

מה זה ז"א הליכה משחררת לך את הכתיבה? לא הבנתי את הקטע הזה... את מתכוונת שהליכה גורמת או נותנת לך חשק לכתוב? או שהליכה משחררת אותך אחרי הכתיבה? לא בדיוק הבנתי את העניין הזה, אבל בהחלט נשמע מעניין... אהה... והנושא של הבלוג שלך נשמע לי מעניין... ספרים... אני אקפוץ לבקר...
לילה טוב, ניצן

הליכה

תוך כדי הליכה המוח שלי משחרר ומתחיל להפיק חומרים מעניינים. הבעיינ שעד שאני מגיעה הבייתה אני שוכחת את הרוב...

דנטל

New member
נו, זה כשמחשבות מתרוצצות

זה קורה לנו הרבה כשאנחנו בשירותים וכשאנחנו מנסים לישון (
). אלה הרגעים הכי פרודוקטיביים כי אין כל כך משהו אחר לחשוב עליו, אז צצות מחשבות שחלקן הן נורא יצירתיות וחלקן הם זכרונות. טוב, הקטע של הזכרונות זה לפחות אצלי. לא יודעת איך אצל אחרים. אם אני סוף סוף זוכרת משהו, רוב הסיכויים שזה יקרה באחת משתי הסיטואציות מתחילת הפסקה.

TaxiMedia

New member
זהירות, חפירה!

קבל חיזוק חיובי על המוכנות שלך להשקיע בסוג הפניה לכולם/ן. בגלל שצורת החשיבה שלך מעניינת, עדיף לכולנו כי תשקיע יותר בצד החזק הזה ופחות בהשקעה שבפניה לכולם/ן. אם אתה ממש מתעקש להיות נחמד אתה יכול לספתח ב "הפניה מיועדת לכולם..." וכו'. זה רק יחסוך לך זמן, אם לא בא לך אתה מוזמן להמשיך רק אל תצמצם בתכנים המעניינים. לגבי השאלות ששאלת, ראשית, תהיה בטוח כי שלוש השאלות ששאלת אינן פועלות בתבנית משוואתית או כסוג של נוסחה שמובילה לתוצאות, ז"א, לא ניתן לומר כי "מקור ההשראה, מוריד אסימונים, שמובילים לכתיבה על נושאים, שפונים לקהל יעד...". רוב האנשים שכותבים בלוג כותבים אותו מתוך "מקורות ההשראה" שלהם, והם כידוע רבים, לכן לא בוחרים נושאים כי הם פשוט מגיעים מאליהם ולכן, לדעתי לפחות, לא ניתן לכוון לקהל יעד מסוים אם אתה רוצה להיות בלוגר יצירתי כי לא ניתן להגביל את מקורות ההשראה. אלא אם כן, אתה מחפש להעביר מסרים מסוימים בבלוג, דוגמת : בלוג שיווקי או בלוג פוליטי או בלוג רפואי וכן על זה הדרך. במקרים כאלה מטרת הבלוג היא הצורך להשפיע על קהל יעד מסוים ולא מהצורך לשתף קהל, אז אתה כותב על נושאים, שבהכרח לא נמצאים במקורות ההשראה שלך, שבהכרח פונים לקהל מסוים (לדוגמא : ערוץ 2 מייצר תכנים כשקהל היעד שלו הם 100% מהצופים, בפועל הוא מצליח לפנות לכך וכך. מותגי צריכה פונים לקהל יעד מסוים לכן הם מפרסמים באתרים מסוימים.). אם אני צריך לצמצם לך את החפירה שלי אז אנסה לעשות את זה כך : עיקרון ה- 80-20, מכיר? 80% עובדים בשביל 20% ? גם כאן, לפחות במקרה שלי, הבלוג שלי הוא בלוג פרסום ורוב הקישורים שלו הם לעולם הפרסום, בפועל, הפוסטים שהכי אני אוהב הם אלו שלא קשורים לעולם הזה בכלל, אני שם לב שהם מתרבים, קהל היעד שלי הם כולם, ובשורה התחתונה 80% מהחומרים מניעים את ה20% שהבלוג הצהיר ביום הפתיחה. פשוט, לא ניתן להגביל את מקורות ההשראה ולכן כותבים גם על מה שמעניין וגם על הזבוב שבאף, כותבים גם לאנשי פרסום וגם אליכם ולכולם, כותבים כי בא לנו לכתוב וכותבים כשיש לנו זמן, ובקיצור ולסיום, לטעמי לפחות, לא ניתן להגדיר ולכמת את השאלות המעניינות ששאלת. אנקדוטה קטנה על חפירה וחפירות, למה??? מדוע לכנות את זה חפירה? מישהו מכריח מישהו לקרוא את התגובה/ חפירה שהוא חפר ? תחשבו על זה
כל שנישאר לעשות, בימים טרופים אלה, זה לתת כותרת שהיא בעצם סוג של גילוי נאות!

אהמ...

טוף. אז קודם כל אקח לתשומת ליבי את הפיסקה הראשונה שלך, ואשתדל לכתוב בפעם הבאה שההודעה מופנית לכולם, גם אם זה בלשון זכר. וכמובן, שגם אשתדל להוסיף עוד כל מיני תכנים מעניינים...
ובהקשר לתגובתך, נכון שהשאלות ששאלתי לא מהוות כתבנית משוואתית כל שהיא, ומובילות לסוג של תוצאה מסוימת, אבל בכל זאת יש מכנה משותף לשאלות הללו. אלה גם שאלות שחשבתי עליהן ממש באותו רגע שכתבתי את ההודעה, כלומר היה לי רעיון כללי לנושא הזה, אבל אחרי שנכנסתי לעמוד של כתיבת ההודעה יצאו לי השאלות האלו... ועוד נכון, שבבלוג אישי (ולא עסקי/רפואי/פוליטי וכד') מגוון הנושאים שיכולים להיות בו יכול להיות רחב מאוד, אבל בכל זאת יכולים להיות כמה גבולות, בין אם מוגדרים ובין אם לאו, שהכותב ישתדל להמנע מלכתוב עליהם, או שלא יכתוב כלל... ובקשר לקהל היעד, זה אכן דבר שמשתנה ודינמי כל הזמן. ולא כל אחד יכול להנות או להתחבר לבלוג זה או אחר... לילה טוב, ניצן.

TaxiMedia

New member
אחלה נושא העלית לדיון

אחד הטובים! שלא ישתמע מדבריי אחרת, אוקי? אם אתה מדבר על גבולות מוגדרים או לא, דוגמת: אני לא אביע דעות פוליטיות בבלוג, אני לא אדבר על סקס, לא אכתוב ביקורת, לא אכתוב על זמרים. או, אני אכתוב רק על צרכנות, אסקר רק כדורגל, אפתח בלוג של אוהדי מכבי, אז זה כבר משהו אחר לגמרי ובעקיפין, השאלות שלך בעלות מכנה משותף מאוד חזק. כמו כן, במקום תגובתי הקודמת יכולתי לענות לך בקצרה ע"פ מצברוחי : אני לא מחכה למשהו בכדי לכתוב, כשנוחת עליי זבוב אני כותב עליו, אם יש לי זמן וחשק כמובן...ואני מת לכוון לקהל יעד מסוים, תגלה לי איך ? זה היה נראה מזלזל לנושא המעניין שהעלית. החפירה, נועדה לפתח איתך את החשיבה על הכתיבה בבלוג באופן כללי ועל הנושאים שהעלית לדיון, על ההשראה, הגבולות, היעדים, קהל היעד, סינון הנושאים, הזמינות והרצון. החפירה נועדה להבהיר שהגבולות מגבילות את היצירה, ובעיקר, "החפירה" שלי נועדה לכבד אותך ואת הנושא המעניין שהעלית לדיון. אני לא מספיק וותיק בפורום, אבל אני מרשה לעצמי לברך אותך בברכת ברוך הבא גדול לפורום
, נדמה לי שהצורך שלי לכבד אותך בתגובה הולמת השכיח ממני לברך אותך. מאידך, יש לי וותק רב בחידוד נושאים ואני מרשה לעצמי לברך אותך בברכת ברוך הבא לעולמו ההזוי של מאפיית פרסום
. אני הרביעי (שים לב לחיפוש...
) לל"ט, מאפיית פרסום.

TaxiMedia

New member
הלינק לא עבד...

תקיש "מאפיית" בגוגל אני הרביעי... אל תקיש "מאפיית פרסום" כי תגלה בנאדם הזוי בהתגלמותו. או כמאמר השרוט, מסטול טבעי.

אז קודם כל תודה ../images/Emo13.gif

אני אשתדל לשמור על רף הציפיות שכבר נראה שהעלתם פה, כל חברי הפורום... ודאי עכשיו תצפו ממני כל יום דיון בנושא מעניין אחר...
אז אכן הצלחת לפתח את הנושא שהעלתי בזכות חפירתך (אתה כהגדרת את זה כך)... אבל עכשיו קצת קשה לי להתרכז... אז נראה לי שאחרי שינה טובה של כמה שעות אני אהיה יותר עירני... אין לי מושג בכלל למה נכנסתי לפה עכשיו... באתי בדיוק לכבות ת'מחשב ואז אמרתי לעצמי: "לא, נראה רגע אם יש משהו חדש בתפוז..." וראיתי את ההודעה שלך... אז מחר אגיב בצורה יותר עניינית...

דם דם

New member
תתחדש

ברוך הבא לפה בגדול מקור ההשראה שלי זה דברים קטנים מחיי היום יום איך למשל ממשפט בשיעור כמו "אם לא תשתקי אני אחכה לך אחרי השיעור" אני אוסף אותו ועוד שלל משפטים מכמה שיעוים ומרכיב מהם רשומה שבה אני מנסה להעביר לקוראים שלי את מה שהתרחש באותו רגע בשיעור (סתם דוגמא) בגדול זה אירועים ומקרים שקרו או סתם הברקות שנותנות לי מוזה לרשומה מסויימת,בקיצור הסביבה היום יומית היא מקור ההשראה אצלי כמו שאמרתי בהתחלה או שלא, הבלוג שלי עוסק אך ורק בנושא הומור,אין שם מילה וחצי משפט על החיי היום יום הפרטיים שלי, איש לא יודע עלי ממש פרטים,הבלוג בעיקרו משמש בשביל לשמח ולשמוח וכנראה שלעולם הוא לא יהפוך להיות "יומן וירטואלי" שמספר שהיום עשיתי X Y Z (עכשיו עכבר יכעס עלי שהכנסתי מתמתיקה בפנים) קהל היעד שלי הוא אוסף של אנשים שרובם זה בלוגרים שאני בעצמי מנוי אצלהם כבר כמה שנים,למרות שראיתי ניצנים של אנשים חדשים ולא מוכרים חסרי בלוג שמתענינים בבלוג שלי. שיהיה בכיף,לזה הוא מיועד. וכמו שציינתי ממקודם,אני לא מערב כמעט,בבלוג חיים פרטיים ככה שגם הבלוג לא מתערב בחיים הפרטיים,מה שאומר שאיש לא יודע על קיומו של הבלוג שלי מהסובבים אותי ואוו יצא ארוך,טוב לא אשמתי אתה שאלת הרבה

אמממ

השראה? תלוי.. לאישי זה דברים שקורים לי או שאני חושב עליהם פתאום או שמציקים לי וכו' וכו' ב-בלוג אני מחפש מה חדש, איזה סיפורים בלטו בבלוגיה, בתפוז, ברשת ובישראל. נושא, בהתאם אנא עארף, כמו שאמרתי. אף פעם לא חשבתי מה קהל היעד שלי, לא חושב שיש לי כזה.

Drazick

New member
טיולים...

פשוט מה שרוקה כשמטיילים... קהל היעד? לא יודע זה היומן שלי... לפעמים אנשים רוצים עצה לטיול או לראות תמונות וחוויות וזה עוזר להם. נראה לי שגם פשוט כיף לקרוא, לשבת ולקרוא. למרות שאני מניח שהרוב מתעניינים בתמונות.

מממ.

אני לא כותבת על כל זבוב, ולוקח לי זמן עד שאני מפרסמת רשומה, אבל אני משתדלת לכתוב ברגע שעולה לי רעיון
אין לי נושא ספציפי וגם לא קהל יעד,האמת. יש שתי חברות טובות מחיי שקוראות בבלוג,אז אני משתדלת לא לרשוןם דברים שיזכו אותי בפרצופים מוזרים בבית הספר

Drazick

New member
זו באמת בעיה...

לתת לאנשים שבאמת מכירים אותך לקרוא... אני מעולם לא נתתי את כתובת הבלוג שלי למישהו שמכיר אותי אישית. אני גם לא חושב שמישהו שמכיר אותי אישית אי פעם הגיע.

siv30

New member
ספרים/ אומנות/ מיתולוגיה

בד"כ ספרים מביאים לי השראה לחיפושים וללמידה את התוצאות באופן מאוד מתומצת אני מעלה לבלוג. אני גם כותבת כל מיני הגיגים על נושאים משפחתיים, פוליטיים ומדיניים אבל בהחלט אני לא יכולה לכנות אותם השראה, כי עבורי השראה זה משהו נשגב.

ayala26

New member
הבן שלי הוא המוזה שלי ../images/Emo13.gif

עליו אני כותבת אבל גם דברים אחרים שקורים לי (ובעיקר כאלו שמעצבנים אותי או מעציבים אותי) נותנים לי השראה. אני אוהבת לכתוב ואני אוהבת לחשוב, אז בדרך כלל אני חושבת על נושא ואם הוא מתפתח כך שנראה לי מעניין לכתוב עליו וגם נחה עלי המוזה אז אני כותבת. אבל לרוב הרשומות בבלוג שלי עוסקות באמהות ובחיים בהולנד. יש נושאים שאני לא כותבת עליהם - פוליטיקה, כתבות מהעיתונים. חדשות לא נותנות לי השראה. וגם בדרך כלל - מה שכולם כותבים עליו באותו הרגע ע"ע הנושא החם בבלוגיה גם אם היה לי מה לכתוב עליו - ההשראה נעלמה ברגע שכולם כותבים על אותו הדבר. קהל היעד שלי הוא המשפחה שלי שקוראים את הבלוג שלי בדביקות (הם כולם גם מנויים...), בלוגרים (ובעיקר בלוגריות) אחרים שגם הם הורים לילדים צעירים ו\או ישראלים בחו"ל, הם אלו שקוראים את הבלוג שלי ואלו גם הבלוגים שאני קוראת.

למעלה