השקת יקב "טוליפ"

השקת יקב "טוליפ"

ביום שישי הייתי בהשקת יקב "טוליפ". היקב נמצא בתוך כפר תקוה שהוא כפר לאנשים עם צרכים מיוחדים (בדרגות משתנות) ומעסיק על בסיס קבוע 4 מתושבי הכפר ובעונות הלחוצות מועסקים תושבים נוספים אז לפני היין, האירוח ומזג האוויר מגיע למשפחת יצחקי "כל הכבוד" על היוזמה הזו. רק להסתכל בפנים המאושרים של העובדים הקבועים במקום היה שווה. ועכשיו לעניין לשמו התכנסנו ביום שישי האחרון: השקת היקב. מרכז מבקרים ויקב מהיפים, לדעתי, בארץ, חדר חביות גדול ומרווח ובו ציוד חדשני ומתקדם. טעמתי 4 יינות: קברנה סוביניון גרנד רזרב 1999 - שנתיים בחביות עץ אלון + שנה בבקבוק היין מוכן לשתיה עכשיו. צבע יפה ועמוק וגוף טוב. קברנה סוביניון 2000 - טוב מאד יכול "לשכב" בקלות עוד שנה-שנתיים לפני השתיה באם מעוניינים לשתות ממנו עכשיו הוא דורש חידרור ארוך. מרלו 2003 - יין קל בעל צבע התופס את העין - קירור קל לפני השתיה ולפנינו יין שמתאים לשתיה בערבי הקיץ שלנו עם ארוחת ערב קלה בלי שום ארוע או סיבה מיוחדים. קברנה סוביניון 2003 - עדיין בחבית. הצבע יפה ועמוק וגם הטעם מראה פוטנציאל. חובבי הפורט טעמו את פורט 1999 חובבי המתוק אהבו את המתיקות חובבי הפחות מתוק נהנו מהיובש המסויים שאחרי המתיקות. (אני לא טעמתי) בנוסף ליין ולמיקום מזג האויר היה מצויין, האירוח נדיב מלא התלהבות (משפחה שלמה שמגוייסת, בנוסף לעיסוקיה הרגילים, לעבודה ביקב) וידע והכיבוד טעים ביותר (פיצות מהטאבון, גבינות, עלי גפן ממולאים ופוקצות) אני וחבריי נהנו מאד וכל שנשאר לנו לאחל זה בהצלחה למשפחת יצחקי.

Chewbacca

New member
אני קצת פחות התרשמתי

מהיינות, מאוד התרשמתי מהמשפחה ומאופן הפעולה שלהם. יצא לי לטעום את היינות, למעט הקברנה 2003 והפורט ביריד במוזיאון. הקברנה 1999 ישב 32 חודשים בחביות עץ אלון ועוד שנה בבקבוק והוא בכלל יין שהמשפחה "ירשה" יחד עם רכישת היקב. בניגוד לדעתה של ידידתי המלומדת, הקברנה 200 לדעתי מוכן לשתיה, חסרה לו החומציות שתתן לו להתיישן עוד תקופה, הרשימות שלי אומרות לשתות עכשיו. יש לציין שהיין הוגש לי בטמפרטורה גבוהה במקצת מהרצוי אבל מבקבוק שנפתח כמה דקות קודם ובלי חדרוד בכלל. בנוסף צריך לזכור שאוכל יכול להשפיע על הטעימה.

marsala

New member
צ'ואי כבר לפני כארבע שנים

שמעתי על היין של כפר תקווה,ספר לנו מה בדיוק הסיפור ומי נגד מי (למה תמיד אומרים מי נגד מי??...מוזר...) ואת הדיווח מהתערוכה פירסמת רק בבלוג? מוש

Chewbacca

New member
לפי מה שהבנתי

היה יקב בכפר תקווה שהפיק יין בסוף שנות התשעים. הבעלים החליטו למכור וקנתה את היקב משפחת יצחקי, שכמו שנאמר מעסיקה חלק מתושבי המקום באופן קבוע וחלק בזמן הבציר, והם אלו שהשיקו את יקב טוליפ ביום שישי האחרון. כשהם קנו את היקב הם קיבלו יחד איתו את מרתף החביות שהכיל... חביות... מלאות ביין, קברנה סוביניון מבציר 1999. היינן הנוכחי סיפר לי שהם טעמו מהחביות והחליטו אילו חביות הם משאירים ומהם נוצר היין, קברנה סוביניון רזרב 1999. את שאר היינות הם ייצרו בעצמם. וכן, את החוויות מהיריד פרסמתי בבלוג...

למעלה