השקר וחוסר הביטחון

ט ט ט ל י

New member
השקר וחוסר הביטחון

אז ככה אני בת 27 בכל שנותיי גדלתי בבית שהוריי מאוד דאגו ופינקו אך מצד שני גם נורא נכנסו לחיים שלי אולי באשמתי שכל שאלה הייתי נותנת גם תשובה. בכגל מקרה לגביי זוגיות שלי זה כבר מסובך כי כמעט כל בחור שהבאתי הביתה לא מצא חן בעיניהם אז ברוב המקרים שיקרתי אודותיו, איתו ובלעדיו. עכשיו אני יוצאת עם בחור כשבוע מקסים רק שדבר אחד בעייתי הוא לא משלם עליי בהתחלה זה הטריד אותי כי כך חונכתי ידעתי שאמא שלי תשאל אותי את השאלה אם הוא משלם עליי לא אדע מה לענות. אך כיוון שהבטחתי לעצמי שאני לא משקרת יותר בעיניני זוגיות במיוחד כיוון שנראה לי ששקרים אלו גרמו לאלוהים למעלה בו אני מאמינה מאוד לגרום לא יודעת שאני לא אצליח בזוגיות, אבל נסתרות הם דרכי האל ואני לא נכנסת לכוונותיו אלו סתם הרהוריי ליבי כאדם מאמין. אתמול דיברתי עם אימי אחרי ששבוע שלם מדברים אם הבחור קמצן או לא. החלטתי לפנות לפורום והתייעצתי עם אנשים שבהחלט צדקו ואני בעדם שהבחור לא קמצן וגם אם כן זה לא מה שקובע. כשדיברתי עם אימי אתמול ניסיתי להצטדק שהבחור החדש לא קמצן ושאנשים אחרים איתם דיברתי גם אומרים ככה, כי הרי אמא שלי בלי כוונה מנסה להסתכל על הכוס הריקה או משהו כזה. אז היא שאלה אותי מי אלו האנשים שדיברת X היא שאלה אז אמרתי שכן כי אכן דיברתי על זה עם X אבל גם עם אנשים מהאינטרנט. כיוון שחששתי להגיד לה זאת שדיברתי עם אנשים מהפורום מחשש לביקורת כמובן מהצד שלה, אמרתי לה גם דיברתי עם ידיד נוסף Y ואז שיקרתי כמובן כי לא דיברתי עם Y דיברתי רק עם X ועם אנשים מהאינטרנט אותם חששתי לציין כרגיל מהביקורת, או שלא. בכל מקרה מאתמול אני מייסרת את עצמי ולא יודעת מה לעשות???????? לספר לאימי ששיקרתי או לא? מה דינו של חטא כזה-השקר.

א77

New member
מרגלא בפי

בתורתינו כתוב 'מדבר שקר תרחק'. 'הדבק באמת' לא נכתב. כי הלואי ונזכה קודם להרחיק מהשקר... יש שקרים לבנים שמיועדים למטרה מפני דרכי שלום, לחסוך מריבות וחיכוכים. יש שקרים שהם מעין התחמקויות במצב שהזולת לא חייב לדעת, ולמשל הוא סתם סקרן. אז פוטרים אותו בדברי הבאי וזהו. את המקרה לגוף הענין תצטרכי לדעת בעצמך. אם אם בוגרת דיו בשביל להחליט בעצמך מה טוב לך, וודאי שאת חייבת על כיבוד אב ואם. אלא שיש לנהוג בחכמה. יש הורים המונעים מילדיהם להתקדם. אני משוכנע שהורייך חפצים בטובתך. המקרה עליו הנך מדברת, חייב להיות נדון לגופו, ועם ההורים צריך לדעת להסתדר בדרכי שלום. שקר למטרת שקר, הרי הוא אסור. וימלא ה' כל משאלות לבך לטובה, וידריכך בדרך הנכונה. בדיוק בפרשת השבוע מסופר אודות אליעזר עבד אברהם שהלך לחפש זיווג ליצחק. ...ויאמר אלי ה' אשר התהלכתי לפניו ישלח מלאכו אתך והצליח דרכך ולקחת אשה לבני [בראשית כד.]

ט ט ט ל י

New member
אז אתה בעצם אומר לי

לשכוח את השקר ולא לספר אותו או לספר אותו? השקר היה כדי שלא בעצם אזכה לביקורת נוקפת על זה שאני מתייעצת עם אנשים מהפורום אז אמרתי שהתיעצתי עם ידיד שלי. השאלה אם זה שלא אספר פוגע במצוות כיבוד אב ואם ופוגע בברכה לזכות בזיווג וברכה????

פייקו

New member
"ותאמר שרה לא צחקתי כי יראה"

אנו מגלים שפעמים בשביל שלום בית מותר לשקר - כשאימי שמעה אותי קורא את הפרשה הזו - אמרה - "אישה חכמה הייתה שרה" שבשביל השלום הייתה מוכנה לומר דבר שאינו אמת ואונקלוס תרגם "וכדיבת שרה" ששקרה שרה .. אך לעניות דעתי - כל הקטע של ללכת רכיל בבחור שעוד רק הכרת ולעמוד על מידותיו בשבוע ימים עם הורייך הוא חורג מגדר היושר שלכם כלפי עצמכם ואף כלפי הבחור שאת יוצאת איתו.. ולדעתי מעבר לדיון הבנאלי של קמצן או לא קמצן נראה לי כי בדק הבית שלכם קודם לכול ואחר כך תוכלו לדון עם בעל הדבר על קירות לבו(היינו הבחור)ועל מדת כיסו. מעבר לכך - אני לא מוצא כל יופי בשקרים הקטנים כלפי הורייך - אחרי הכל "אמת מארץ תצמח" ויש לה בסיס על מה לעמוד ולהתבסס ואז מימלא יקויים בכם "הנצנים נראו בארץ עת הזמיר הגיע" - ולא חלילה - נמצאת את כ-"תולה ארץ על בלי-מה" ... שיהיה לך בהצלחה... ונראה לי מכאן שגם אל ההורים שלך את צריכה לגשת בדרך נכונה ולא לפגוע ולעבור על דברה של "כבד את אביך ואת אמך". ועוד נקודה שחשוב לדעת - כי בעניין של עושר ועוני - הגלגל הוא עגול כמו שכותב "במשלי" -"עושר אל תיגע להעשיר - מבינתך חדל - התיעף בו ואינינו-כי עשה יעשה לו כנפיים" ראיתי בספרו של אבי מורי ורבי "איחוד הלבבות" גם לציטוט במשלי האומר - "עשיר ורש נפגשו עשה כולם" הוי אומר שכולם נמצאים "מצד הגלגול ומצד הגלגל".. אך דעי - כי - "מבינתך חדל" והיא העקר.

ט ט ט ל י

New member
תודה רבה

אז אני בעצם שואלת האם עצם השקר הוא שקר לבן או שקר כי בעצם שיקרתי כדי לא לא לזכות בביקורת, דיברתי עם אנשים מהפורום ואמרתי לאימי שדיברתי והתייעצתי עם ידיד שלי מה עליי לעשות? לספר ששיקרתי? זה שאנחנו לא עושים נכון אני יודעת. האם יש סיכוי שבכל זאת אוכל להמשיך הלאה ולא לספר שקר זה ולזכות בזיווג או שמא עליי לספר, כי זה מה שימנע ממני להצליח אני בדילמה קשה מה דינו של שקר כזה?

ט ט ט ל י

New member
אגב גם לי נמאס להתאכזב ולא לזכות

בזיווג מתאים בגלל זה הפחד וכל המתלווה אליו מה עליי לעשות על מנת לזכות בזיווג תודה על הכול מקווה שאלוהים יסלח לי על השקר

פייקו

New member
האמת שאין אני רואה

כל קשר בין השקר להאם תתחתני היום ומחר.. מה שאני מנסה לומר הוא שמבחינת המזל שלך הכל תלוי בך ובמעשייך אדם צריך להתפלל שזיווגו יגיע אליו במהרה .. האם זה שקר לומר דבר שלא על מנת לקבל ביקורת - כן זה שקר ודאי ..מוטב תמיד לומר את האמת למרות ואף על פי שיש לנו חילוקי דעות - אחרי הכל לא תמיד אנו שווים בדעות ואף בין בני הבית - ואין בכך כל פסול.. וטטטלי - מדברייך נכר שיש בך פחד ונראה לי שזה משפיע לא מעט על החלטות שלך ועל מוצא פיך ..וקחי זאת כתמרור להתמודדות שלך הפרטית.. מעט בטחון וקצת אמונה - הם פתח טוב להצלחה בהרבה מישורים.

ט ט ט ל י

New member
אז האם לספר ששיקרתי

כי הבטחתי לעצמי שלא אשקר יותר אני לא אדם כזה אני אדם ישר. איך להתפלל שהזיווג שיש לי ישאר או שמא אני יתחתן בקרוב מה עליי לעשות

א77

New member
שקר וזיווג

שקר, בדיוק בפרשתנו יש שקר לבן. אליעזר עבד אברהם שם צמידים על ידי רבקה המשודכת ליצחק. ורק אח"כ שאל אותה בת מי היא. ולהוריה סיפר שמתחילה שאלה בת מי היא. ורק משהשיבה ענד לה את הצמידים וכו'. וברש"י שם הפך ושינה את הסדר כדי שיאמינו לו. עיי"ש. בקשר לזיווג, איני יודע אם את שומרת מצוות אם לאו, כי השבתי היום בדיוק באותו נושא של זיווג שהעלית, ספציפית לשומרת מצוות כאן בפורום היום. יום טוב.

ט ט ט ל י

New member
אז מן דבריך

אני מבינה שהשקר ששיקרתי הוא שקר לבן. כי אם תגיד לי שאין הוא אני יספר אותו כי זה בלתי נסלח. כן יש בי הפחד והחשש כי לא אתחתן אין לי מושג למה אולי בגלל גילי ואולי בגלל אכזבות רבות. בקשר למסורת אני לא דתייה אבל אני שומרת מצוות. אודה לך אם תעזור לי למצוא את הדרך הנכונה למציאת זיווג ולהתחתן בע"ה. אנא עזור לי. תודה

א77

New member
Sory

לא התייחסתי לשקר שלך בדווקא. אלא שדבר בעתו הבאתי בדיוק מפרשת השבוע... בקשר לזיווג, מצטער. איני כל יכול. ובסה"כ אני יכול להמליץ למי ששומר תורה ומצוות ושבת וכו'. שיקבל עליו להשתדל בדבר מסויים ואולי הכל יכול בורא עולמים המזווג זיווגים יסייע וישלח בקרוב את הזיווג הנכון והתאים.

למעלה