השקפת עולם מעיקה

השקפת עולם מעיקה

היי אני שירה, בת 18 מהמרכז לפני בעל שנה התחלתי לעבוד בדוכן של מיצים טבעיים, פעם ראשונה שאני עובדת במשהו. עבודה בכלל לא קלה סניף שמאוייש באדם אחד, משמרות ארוכות של שמונה שעות בקירוב- ללא כיסא וללא הפסקות הייתי צריכה לעשות הכל לבד- להכין את המוצרים למשל בלילות לקרפים או בלילות לאייס קפה. להיות על הקופה, לשרת את הלקוחות ולסגור את הסניף בעצמי [מה שאומר גם לנקות מכונות די מטונפות- ואני עד אז הייתי ילדה מפונקת שלא עושה אבק גם אם הבית מקבל לוק של מערת הקמח] ולמרות הכל- תמיד הייתי עם חיוך, תמיד התעניינתי איך יצא- אם לא אהבו את הפרישייק לדוגמא- תמיד החלפתי אותו. הייתי חרוצה, נחמדה ומקצועית [והנה מגיע החלק שכולנו חיכינו לו-] אבל! לא משנה מה עשיתי תמיד המון מהלקוחות היו חצופים, היו מתנשאים ובכללי- הרגשתי שאנשים חושבים שהם קונים אותי בשקל עשרים מהר מאוד החיוך הזה הפך לצבוע הקש ששבר את גב הגמל היה כשאיזה בחור נפנף מולי עם שטר של חמישים שקל ואמר שהוא ישים לי את זה בטיפים אם אני אתן לו את הטלפון שלי הרגשתי מבוזה. בסופו של דבר הפסקתי לעבוד במקום ההוא ועברתי למשהו קצת פחות "סואן" :) סקרים טלפוניים אבל גם שם הסיפור חזר על עצמו- אנשים לא נחמדים, צועקים ומזלזלים תמיד ניסיתי לנחם את עצמי ולהזכיר לעצמי למשל שיש לי דוד שאני מאוד אוהבת-והוא לא אוהב לענות על סקרים, זה מעצבן אותו. והנה הוא בכ"ז בן אדם טוב אבל איכשהו מאז שהתחלתי לעבוד הולכת ומתקבעת לי בראש המחשבה שכ-ל האנשים לא נחמדים. כולם חסרי סבלנות, טיפשים [!!!], אנשים קטנים ורעים המחשבה הזו שלא מרפה ממני מפחידה אותנו נורא.. רציתי לדעת אם אני היחידה שהעבודה מחלחלת לה בצורה כזו לחיים ואיך לעזאזל אני גורמת לזה להעלם?..

היי מייקי

קראתי מה שרשמת, וזה נשמע כאילו את כותבת את מה שאני מרגישה. כל כך מבינה אותך... אני עובדת בשירות לקוחות טלפוני (לצערי) של אחד הבנקים (לא רוצה לפרט) כבר יותר משנה, והעבודה גם השפיעה על השקפת העולם שלי. מאז שאני זוכרת את עצמי, קודם כל הייתי רואה את הטוב שבאדם, את היושר ואת ההגינות, אך העבודה הזאת גרמה לי לשנות את הדעות התמימות האלו. לפתע אני נגעלת מאנשים, חושבת שרובם המוחץ טיפשים, חצופים, אגרסיבים, קטנוניים, שעושים עניין מכל שטות, וזה עצוב לי לחשוב ככה, שיש כל כך הרבה רוע ובעיקר טמטום באנשים, ועל סתם. כשהייתי חדשה שם עוד הייתי נחמדה אליהם באמת, מנסה לעזור מעל ומעבר, ממש מהלב, אך הם הביאו אותי למצב שאני נחמדה בעל כורחי, וזה כבר לא טבעי, עכשיו אני צבועה בעצמי. שונאת את עצמי, כיוון שעכשיו גרמו לי להיות חלק מהם. אטומה.

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

מכירה את התחושה ואם תקראי קצת ממה שכתבו בפורום תראי שרוב נותני השירות שכאן מזדהים איתך. לשרת ישראלים זה לא קל וממש לא נעים, כמו שתיארת הם חושבים שבשקל עשרים הם קנו אותך ואת חייבת להם את הנשמה שלך. לגבי הבחור שביקש את המספר שלך, אני במקומך הייתי מפברקת לו מספר... קבלי את זה כמחמאה, אני אמנם יודעת עד כמה זה מעצבן לפעמים לקוחות שמתחילים איתך אבל אם הוא היה מוכן להקריב 50 ש"ח כנראה שבאמת מצאת חן בעיניו.

תתפלא מאוד לשמוע

אבל זה קורה המון
עוד לא שמעתי על מישהי בתחום שזה לא קרה לה בצורה זו או אחרת, הלקוחות בהרבה מקרים מפרשים את הנחמדות שלך כאילו את מעוניינת ואחר כך מתפלאים לגלות שלא.

להקריב חמישים שקל?

הוא פרקטקלי שילם לי כדי לצאת איתו. ממש ממש לא התכוונתי אפילו לקחת את הכסף- גם אם הוא היה מוצא חן בעיניי בחורה... כואב לי לשמוע אותך בכזה מצב.. מצב שאני מפחדת ממנו כל כך בעצמי עם חברים שלי למשל אין בעיה.. אבל זה יותר עם אנשים מבוגרים [הקהל שאני רגילה לעבוד איתו] קשה לי איתי... כבר די הרבה זמן שאני נלחמת בעצמי לכאן ולכאן

לא אמרתי שהיית צריכה לצאת איתו

אמרת שהוא ביקש ממך מספר טלפון, מספר שאפשר להמציא ולא להביא לו את שלך, כואב לי שפירשת את זה ככה...

למעלה