השקע

ליונל

New member
השקע

אז ככה: בדירה הקודמת שלי היה לי "יס", וכשעברתי לדירה החדשה, התברר שאין צלחת על הגג. זה בניין קצת משונה כי גרים בו רק 4, 5 אנשים, ואין בו ועד בית. בעל הדירה שלי הוא גם בעל הבניין. הוא אמר שאין לו בעיה שיתקינו צלחת על הגג, רק שהוא רוצה אישור שיפרקו אותה אם הוא ירצה להוסיף קומה או משהו כזה... ב"יס" לא הצליחו לנסח מכתב שיענה על דרישותיו המדויקות, ואחרי משא ומתן של שבועיים בין הבחרה לבינו כל העסק נפל. ב"יס" אמרו שהם ייאלצו לשלוח טכנאי שייקח לי את הממיר, אבל כשהטכנאי הגיע ושמע את הסיפור, הוא אמר שאפשר יהיה להעביר חוט מהבנייןש הכן לדירה שלי ולחבר אותי לצלחת שלהם. וההתלבטות: האם לספר לבעל הבית על הפתרון הזה? לכאורה זה לא אמור לעניין אותו או להפריע לו. אין שום ציוד שמותקן בבניין. מצד שני, אני מתקין שקע של "יס" בתוך הדירה. אחרי הסיפור שהיה עם הצלחת האם כדאי לעדכן אות יתר ביטחון או שזאת תהיה "שאלת קיטבג" ויכול להיות שתהיה לו בעיה גם עם זה? בדירות קודמות, כל פעם שעשיתי שקע של לוויין עדכנתי את בעל הבית. חשבתי שמן הראוי. באף אחד מהמקרים זה לא הזיז להם במיוחד. אז מה דעתכם?

באמת בעיה

השאלה הכי בוערת זה איך זה יעבור מהבניין השני. ברור שזה צריך להיות בטיחותי, ומוגן היטב מפני פגעי מזג האוויר וכו'. נראה לי שלמעשה אין לך באמת אפשרות שלא לספר לו: אם מעבירים חוט מבניין אחד למישנהו, זה הרי לא בדיוק שהחוט יעבור באוויר ויכנס ישר דרך החלון - הוא בטח צריך לטפס על קירות בבניין שלא בהכרח שייכים לדירה אותה אתם שוכרים וכו'. במקרה הזה, והיות שהבניין הוא שלו, זה נראה לי קשור אליו ולא רק מבחינת השקע בקיר.

ליונל

New member
האמת היא

שהחוט למעשה כן אמור לעבור באוויר. הם אמורים להצמיד אותו לחוט של בזק שכבר עובר לאורך הקיר. הם פשוט מותחים חוט מהבניין השני, מצמידים אותו לחוט של בזק שתלוי על עמוד טלפון, קודחים בקיר, ועושים שקע. המרחק בין הקיר בצד של הטלוויזיה לבין התיבה של "יס" על הבניין השני הוא בערך שלושה, ארבעה מטרים. זה נראה קלי קלות, לפחות לפי ההסבר של הטכנאי. ומזה בדיוק אני חושש... אם הם יבואו, ואם פתאום זה יסתבך ויצטרכו לעשות משהו אחר? בעל הבית שלי לא יודע מזה. והטכנאים כבר כאן. נכון, אני תמיד פסימי, אבל... ככה אני. זה החוקי מרפי האלה...

זה נשמע לי לא בטיחותי בטירוף

חוטי חשמל לא אמורים סתם ככה לעבור באוויר. גם אלו שעוברים צריכים בידוד מתאים, ודברים יכולים להתקל בחוט הזה. לא יודעת, מדברי הטכנאי שלך זה נשמע מאוד כמו "סמוך" ישראלי כזה, ובכל מקרה אתה יכול להיות בטוח שבין אם תספר לבעל הבית ובין אם לא, אלא אם כן הוא עיוור או סנילי הוא ישים לב שיש חוט בין בניין סמוך לבניין שלו שלא היה שם קודם. אם לחזור רגע לעניין הצלחת, ראיתי בניינים שהצלחת לא מותקנת על הגג אלא בצידי הבניין. אולי יש אפשרות כזו?

ליונל

New member
זה לא חוטי חשמל

זה הכבלים שמעבירים את אות השידור (או משהו כזה). לא יודע איך זה ייראה, אבל לפי מה שהבנתי מדברי הטכנאי, זה אמור להיות חוט שחור שמוצמד לחוט שחור. לא ממש אמורים לשים לב לזה. אני חושב שהם דיברו איתו על אפשרות של התקנת צלחת על צדי הבניין. כל עוד הצלחת מחוברת לבניין, הוא דורש את אותו אישור. גם לא הייתי נכנס לדיון טכני מדי, אני אחרי הכל לא מומחה גדול בנושא תשתית לוויין או כבלים. השאלה היא יותר שאלה עקרונית. אם היית גרה בבניין שכבר יש בו צלחת על הגג, והיית מזמינה טכנאי שיעשה לך שקע בדירה, האם היית מעדכנת את בעל הבית שלך, כי אחרי הכל זה תוספת לדירה, או שלא היית טורחת? (כמו שמישהו אמר לי: "כשאתה תוקע מסמר בקיר, אתה מדווח לבעל הבית?" לא בטוח שזה אותו הדבר...) כמובן שאחרי שבעל הבית הראה רגישות כה גדולה לכל מה שנוגע בבניין (אחרי הכל, צלחת כזאת אמורים להצליח לפרק תוך חמש דקות. כל העסק נפל על ניסוחים משפטיים מטופשים), זה רק מסבך את העניין. או שאני מסבך את העניין. אין לדעת... היי, דרך אגב, תודה רבה לך על כל התגובות המהירות!! את ממש בסדר.

בתור עובדת לשעבר של יס

אתה יכול להשיג את האישור הזה בקלות! אני השגתי אותו מלאן פעמים לאנשים מה שאתה צריך לעשות זה להגיע ל"בכירים" והם יכולים להשיג לך מכתב כזה שמצורף למנוי שלך! במידה ואתה רואה שזה לא מתקדם תעבור למנהל שהוא מעל הבכירים! אל תוותר ... אני לא זוכרת שזה היה בעיה... אל תתפשר על החוט הזה.. בהצלחה...

ליונל

New member
נמאס לי להתעסק עם זה

הבחור מ"מעבר דירה" דיבר עם מי שצריך לדבר. שלחו לבעל הבית עוד מכתב ועוד מכתב. אבל אני הבנתי שזה לא הספיק לו. כל העסק הזה הוא טלפון שבור. הם אומרים ככה והוא אומר ככה ואני תקוע באמצע בין הצדדים הניצים. אני אגיד לך על מה זה נפל. בעל הבית ביקש שהצלחת תורד לפי "דרישה ראשונה" שלו, ובמחלקה המשפטית של "יס" לא הסכימו לכתוב במכתב "דרישה ראשונה" כי זה שם אותם בעמדת נחיתות משפטית או משהו כזה. זה מה שנקרא על קוצו של יוד.

למעלה